Peluang Untuk Berkhidmat Di Luar Negara

Peluang berkhidmat di luar negeri.

Posting

Posting ke Luar Negara

Seronok bukan main yer korang. bukan nak sedih-sedih sebab member dah nak pergi posting. Anyway, tahniah pada member aku sorang ini (3 dari kanan) yang akan bertugas di luar negara. Hai, bilalah aku punya turn ni.

Kerja kat sini, sesetengah jawatan akan merasa pergi posting. Ada yang tunggu lama ada yang tak tunggu lama. Balik Malaysia dua tahun dah kena hantar ke negara luar lagi. Aku punya kerja as KERANI ni pun dapat merasa pergi posting. Tapi kena tunggu turn agak lama. 10 tahun kerja baru boleh merasa pergi posting itupun sekali sepanjang berkhidmat. Yealah, bukan semua tempat ada jawatan KERANI lain pula dengan SECRETARY semua tempat ada.

Aku kerja kat sini pun dah nak masuk 10 tahun. Tunggulah sama ada aku dapat merasa posting di luar negara atau posting balik kampung saja. Tunggu mana dulu yang akan dapat samada offer untuk posting atau surat pertukaran balik kampung.

About emarieys

Ema has written 1187 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge