All 
ini entry pertama aku dapat bergambar dengan artis
biarlah orang nak kata apa

“ala, ema… bergambar dengan artis pun beria-ia..siap nak buat entri bagai”

aku tak kisah pun, nak kutuk nak keji ke apa. sebab ini blog aku. aku punya sukalah kan kalau yang tak suka. sila tekan pangkah sebelah atas kanan sekali tu (nak kena ajar ni)

aku dapat jumpa shaheizy sam ke?
sebenarnya tak jumpa pun…sam tak ada kat majlis
khabarnya dia tengah syok bercuti kat LA kan.

tak dapat bergambar dengan dia pun tak apalah
janji ada juga artis nak bergambar dengan aku..
ohhh,…silap statement…ada juga gambar aku dengan artis

lepas rasa nasi minyak tu sikit
aku terus cakap dengan kawan sebelah
jom, kita pergi ambil gambar dengan diaorang tu
diaorang tu kat belakang sekali
kan tak pasal-pasal terlepas lagi sekali

mula-mula nak minta bergambar memanglah segan
masing-masing tak berani sangat

“awak pergilah tanya dia…dia okey tak?”

“emalah pergi tanya.”

bila duk main ko pergi aku pergi

last-last aku beranikan diri

kak zizie..kak zizie… nak ambil gambar dengan kak zizie boleh tak (lembut suara aku)

boleh…. (hati aku dah terlonjak-lonjak suka)

silih bergantilah dengan kawan bergambar dengan zizie ezzette
dia pun senyum saja..tak sombong pun
sempat juga aku lihat wall picture kat hp dia
gambar dia dengan suaminyalah…BUNG MOKHTAR tu.

dengan mummy kathy pun bergambar juga tau
layan kitaorang nak bergambar
kejap tukar kamera tu..kejap kamera ini
nasib baik kat luar dewan tu

mummy kathy siap cakap

“nak tengok, kalau tak cantik kita ambil sekali lagi”

okey-okey kita zoom dekat sikit
kalung mutiara mummy kathy tu hadiah dari sam kan.
hadiah sam yang menang Artis Paling Popular
seronoknya ada anak seperti sam tu…mesti bangga mummy kathy.

baju kelabu tu adik bekas KP aku
dialah Ad Samad..komposer tu
Dang Suria..isterinya Ad Samad ni
muka Ad Samad sebijilah dengan abangnya tu.

sori, curi-curi ambil gambar yea

dengan Dang Suria sempatlah bergambar juga
kat majlis tu, dia sebagai pengacara

okey..
kita zoom dekat lagiii…
macam salah pada make-up dialah…
tapi still lagi okeykan…cantik juga…
owh, diaorang ni sangat romantik
suami isteri siap bertarik dan berpegang tangan lagi
ermmm..diaorang ni dah ada anak ke tak erkh?

pastu kitaorang pun duduk balik kat meja makan
ingatkan hanya aku dan sorang kawan saja yang nak bergambar
rupanya ada juga yang nak

tadi tak mahu ikut kitaorang..katanya segan
untuk tidak mengecewakan diaorang
terpaksalah aku bangun lagi dan ambil gambar diaorang pula
nasib baik aku bawa kamera besar gabak aku tu
beruntung ada handbag besar ni

dah diaorang pun duduk kat meja makan
tak mahulah ganggu sangat diaorangkan

yealah kejap bangun..kejap duduk

last-last bergambar kat meja makan saja.
aku masih tak puas nak bergambar lagi
tu pasal aku interprem juga




kita zoom lagi dekat
cantikkan mereka
kulit bersih saja (pakai jenama apa kak zizie?)
pastu putih suih….



kathijah ibrahim menyanyi dua lagu tak silap
sebab aku balik sebelum dia habis nyanyi
suara latar anak didik dia pun best juga


last but not least

*

*

*

of coz lah

*

*

*

*

*

zizie dengan aku

habis dah.
tunggulah artis mana pula yang akan jumpa aku lagi.
.statement tak boleh blah tu…hehehe

About emarieys

Ema has written 1139 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

PTT Outdoor
News Reporter
Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge