Beli Kereta di Conakry, Senang Nak Bergerak

Beli kereta di Conakry.

Alhamdulillah..

Dah ada kereta, senanglah nak bergerak lepas ni.

Second hand car jer.

Sini, pemanduannya belah kiri tapi beli kereta pemanduan belah kanan dan manual.

Sebab apa?

Satu sebab harga lebih murah.

Kondisi enjin pun okey..bersih.

Manual lagi senang nak dijaga dari auto.

Ambil auto aku rasa tak lama pun bertahan.

Tahulah kat sini punya jalan…berlubang sana sini..

Belum lagi check kat enjin…berkerak dengan tanah merah.

Tukar No Plat

Plat asal, putih depan, kuning belakang.

Sebab ini pun kereta import..

kereta di conakry

Kenalah tukar…

Plat merah, untuk rakyat sini.

Tapi aku kena tukar ke plat kuning.

Dapat plat no $$-PAT-I.

Terus jadi PATI yang diundang. Eh.

Lagi best, kereta tahun dah lama tapi millage tak cecah 60,000km pun lagi.

right hand drive car

Timing belt pun masih tebal.

Aircond pun berfungsi baik.

Cuma pergi tukar radio, tinted cermin kasi gelap dan servis minyak hitam.

Beli kereta senang nak bergerak.

Tapi….

Tujuan utama untuk hantar dan ambil Aqeel sekolah.

Untuk aku pergi kerja…

Lega sangat Aqeel  dapat sekolah yang dekat…sehaluan pula dengan opis.

beli kereta di conakry

Beli Kereta di Conakry, Bawa Balik Malaysia

Kereta ni nak bawa balik Malaysia?

Entah..

Kalau ada buyer sebelum aku balik, jual baliklah.

Kalau tak, bawa balik jer..

Rare kat Malaysia nanti kan….hehehehe.

Tapi…Tapi….

Yang geramnya…

Lesen tak dapat lagi ni…

About emarieys

Ema has written 1257 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

emarieys

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

View all posts by emarieys →

4 thoughts on “Beli Kereta di Conakry, Senang Nak Bergerak

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge