As Salam Semua
Ibu-ibu dalam pantang akan pakai bekung untuk kembalikan bentuk badan asal. Maklumlah, bila dah bersalin, perut yang dulu buncit sebab ada baby kini menggeleber sebab baby dah keluar.
So, time berpantang si ibu mula memakai bekungkan. Dulu, berbekung dengan bekung kain yang dijahit sendiri dan buat tali banyak-banyak untuk diikat ketat-ketat. Nak pakai pun bukannya senang, sebelum pakai kat perut akan sapu kapur yang dicampur dengan air asam limau malah ada yang sapukan garam untuk kasi panas dan cepatkan proses pengecutan perut. dan bila nak pakai kena baring dan perlukan pertolongan orang. kalau sendiri pakai ikatannya tak kuat. bila kita aktif bergerak, bekung akan naik ke atas dada. pernah terjadi tak?.
Sekarang, untuk berbekung dengan lebih senang boleh try KORSET PREMIUM BEAUTIFUL.

KEISTIMEWAAN BENGKUNG (HADAPAN)

 
A– Batang keluli memori(Ada 7 tulang kesemuanya) dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk. Tulang-tulang ini sangat lembut dan mengikut bentuk badan-keselesaan sepanjang hari. Kesan ‘effect’ pemakaian kimono pada wanita jepun ini di applikasikan keatas teknologi pembuatan bengkung premium beautiful. ANDA tidak akan bongkok sehingga ke tua jika amalkan pemakaian bengkung. Sakit pinggang/belakang juga akan LENYAP juga dari badan!

B– Cangkuk 3 laras disisi untuk keselesaan badan dan mempercepatkan pembakaran lemak degil disini. Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.
 
C-Perut menjadi kemas dan rata disini. Amat sesuai juga untuk kaum adam yang ‘boroi’. Alamailah sendiri keberkesanannya.
KEISTIMEWAAN BENGKUNG (BELAKANG)
 
A-Tali ini kegunaannya untuk mengemas dan merampingkan pinggang.automatik menjadi ramping Cara menggunakannya, tarik nafas sebelum menarik tali tersebut. Badan yang gemuk dan ‘flabby’ akan . Sesiapa yang tiada pinggang ALAMILAH SENDIRI! Sehingga kini ini belum ada rekod aduan mengatakan tali ini pernah putus. Made in Japan- bukan seperti tali biasa, sangat kukuh buatannya.

Kredit : Adibah Karimah

Keterangan Lanjut:

FB, PM, SMS

0192496678

About emarieys

Ema has written 1335 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *