makan malam bersama teman di bbq lamb

BBQ Lamb KL Kemensah – Buka Puasa Dalam Air

‘Rare’ ke tak ‘Rare’ ni, berbuka puasa dalam sungai. bukan pergi minum air sungai tu untuk buka puasa. tapi buka puasa sambil berendam kaki…nak berendam badan pun nasib koranglah..batal puasa jangan salahkan aku. Meja dan kerusi dalam air sungai..so, duduklah atas kerusi tu sambil kaki berendam.  Lain dari yang lain tau.

BBQ Lamb KL Kemensah

Perghhh, bawah sejuk atas panas gitu.. kombinasi yang baik..cewahhh. Yealah, makan makanan yang panas-panas kan..nikmat sangat lah.

Tahu ke kat mana BBQ Lamb KL Kemensah ni? Yang biasa dengan Zoo Negara, konpem tahulah…Yang tak biasa, google maps jer…laluan belakang Zoo. Pergi straight ke dalam akan nampak banner BBQ Lamb di sebelah kanan. Apa istimewa menu kat BBQ Lamb KL Kemensah ni? Antaranya:

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

Bagi Ramadan 2019, menu-menu adalah pilihan ikut set.. sama ada vegetarians, seafood, fish dan mix meat. 1 set ni cukup untuk 4 dewasa. Setiap set mengikut pilihan menu ada nasi, sup, kurma, cocktail,  dessert dan 2 jenis air.

Havoc dengan Team

Nak romantik  bawa suami atau isteri jer..if nak havoc ajaklah teman sekepala…macam aku punya team Kelab Blogger Ben Ashaari. Ini baru setengah suku ahli dah havoc giler.. pasangan pun melayan ajer. hah, kerjasama namanya. Datang beramai-ramai macam ini, setiap set boleh cuba lain-lain menu. Okey zoom sikit makanan yang kitaorang makan ni.

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

TERGODA KE WEY. JANGAN TERBATAL PUASA SUDAH.

Standby Baju Salin Yer

Yang ada anak-anak tu, standby bawa baju salinlah. Budak-budak memang pantang nampak air sungai. Tak kiralah time tu dah malam ke..sejuk ke…mesti berendam habislah. Mak pak seronok makan dan borak, anak-anak seronok mandi air sungai.. tak risau pun air cetek dan mandi di kawasan tempat makan tu jer.

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

Nasib mak pak tak bawa baju salin jer…kalau tak berendam sekali dengan anak ni.Tapi basah sampai ke atas juga seluar mak paknya..

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

Menu setu feberet antara aku dan mr.ery.

BBQ Lamb KL Kemensah

Untuk bulan puasa ni BBQ Lamb KL Kemensah beroperasi pada 6 Mei hingga 2 Jun 2019 dari jam 4.00 petang hingga 10.00 malam setiap hari. Sebarang pertanyaan dan reservation bolehlah hubungi whatsapp di 012-2114100.

About emarieys

Ema has written 1254 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

emarieys

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

View all posts by emarieys →

5 thoughts on “BBQ Lamb KL Kemensah – Buka Puasa Dalam Air

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge