Penduduk PPR Dapat Bantuan Bas Sekolah Percuma Dari DBKL

Bas Sekolah Percuma dari Dewan Bandaraya Kuala Lumpur.

Bantuan bas sekolah percuma untuk penduduk yang tinggal di Projek Perumahan Rakyat (PPR). Seronoknya dapat kemudahan seperti ini. Mesti ramai yang nak naik bas sekolah lepas ni. Tapi itulah, bukan semua pun yang dapat bantuan ini.

Bas sekolah percuma

Sesi tampal sticker.

Hari Pertama Sekolah Tahun 2017.

Hari pertama sekolah tambang dah dinaikkan RM5 seorang. Tak salahkan pemilik bas sekolah pun. Ini kali pertama dinaikkan sejak 4 tahun lepas. Nasib baik baru 2 orang yang sekolah. Anak-anak yang ramai macam mana lah kan…berpeluh juga nak membayar. Tambang bas sekolah anak-anak korang dikira setahun atau hari sekolah saja? Anak-anak mamaema dikira hari sekolah saja, bulan Disember memang tak perlu bayar.

 

About emarieys

Ema has written 1179 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

About Author

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

(5) Comments

  1. semua pun dah naik harga sekarang ni kan ema, naik darah pun ya haha
    ajumohit recently posted…Resepi sambal tumis ikan bilis yang sedap dan mudahMy Profile

  2. Fuhh.. berpeluh juga dibuatnya..
    Saya tinggal di kampung..
    Anak2 tak merasa naik bas sekolah..
    anuar recently posted…Panduan Shopping secara Online dan boleh dapat Extra Rewards daripada lebih 50 laman web Terkemuka.My Profile

  3. alhamdulillah tahniah dbkl
    raihanah recently posted…Manfaat POLYGANUM CUSPIDATUM dalam VIVIXMy Profile

  4. tindakan yang bagus at least boleh ringankan beban orang tertentu

  5. alhamdulillah.. sedikit sebanyak ada pihak yang peka dengan permasalahan semasa.. hee~ semoga adik adik yang layak terima bantuan rajin la ke sekolah ye.. kalau tak kakak ketis keting tu kang..
    atiehilmi dot com recently posted…ATASI MASALAH SEMBELIT KRONIK SEBELUM USUS ROSAKMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE