Bang Perut Makin Ke Depan Tu!! Kembung Ke?

Pernah tak orang tegur “ko pregnant ke?” “dah berapa bulan”. Eh, boleh tersentap bila orang tanya macam itu. Tak mengandung tapi orang sangka kita mengandung gara-gara perut kembung. Perut kembung mengalahkan tahap perut yang kebuncitan gitu..nak marah ada..nak sedih pun ada. Itu kalau soalannya pada perempuan..kalau pada lelaki? Mengandung juga ke? Yea, mengandungi lemak..

Cuka Epal Vinegar Surya Malaysia

Dah sah-sah bukan pregnant, tak perlu nak sentaplah. Ada caranya nak bagi perut kembung tu hilang. Amalkan minum cuka epal (apple cider vinegar) dari Surya Malaysia kerana cuka epal ini telah dicampur madu asli. Jangan pula ditelan macam minum ubat batuk pulak yer.  Perlu diminum dengan air suam atau air sejuk. Ambil dua sudu besar cuka epal dikacau dalam segelas air. Amalkan setiap hari untuk dua tiga kali. Nak lagi best, minum ketika sejuk…pergghhh…sedap.

cuka epal surya

Epal, Madu dan Cuka

Epal kaya dengan vitamin, mineral dan antioksidan baik untuk detox
Madu asli dengan kuasa bioaktif untuk menguatkan sistem imunisasi
Cuka dengan bahan “asid acetic” membantu membersihkan usus

Fungsi Cuka Epal Surya

Kelebihan-kelebihan cuka epal Surya:

  1. Membantu menurunkan b3rat badan
  2. Membantu mengatasi p4ras kolesterol dalam darah
  3. Melegakan sakit tekak
  4. Menjadikan rambut lebih sihat
  5. Perut lawas senang membuang
  6. Mengurangkan tekanan darah

Bermula dari umur 5 tahun ke atas boleh minum

cuka epal surya

Tak masam pun Cuka Epal Surya ni.. memang sedaplah..korang yang ada masalah perut kembung atau masalah-masalah lain yang aku sertakan tu cubalah. Ikhtiar kan..Cuka epal Surya dengan madu asli bersaiz 450ml boleh didapati di Watson, farmasi-farmasi tertentu di seluruh Malaysia, Butik Himalaya, AEON, Lazada.

Klik Sini Untuk Beli Twin Pack Lagi Jimat

Aku pun beli di Lazada online jer. Puas hati sangat cara pembungkusannya. Botol cuka ni kaca, risau juga takut pecah kan…Tapi ia di seal dengan baik..dalam dan luar kotak di seal.

Facebook : Facebook Official Fanpage

@

Instagram: Surya.Malaysia

About emarieys

Ema has written 1257 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

emarieys

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

View all posts by emarieys →

4 thoughts on “Bang Perut Makin Ke Depan Tu!! Kembung Ke?

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge