Automatic gearbox specialist dari anak Melayu

Salam Maal Hijrah
Jarang nak jumpa orang puji hasil kerja pomen dari orang Melayu kan..sebab ramai yang tak berapa nak percaya bila orang Melayu buat kerja… nanti adalah yang cakap..orang Melayu buat kerja cincai jer..
Tapi, kali ini mr. ery sangat puas hati dengan hasil kerja dari  anak Melayu ini.

Masalah Gear Box Wira

Kereta aku dah lama ada masalah dengan gearbox. bila jalan clear okey jer…tapi bila jalan jem dan berhenti-henti mulalah tak masuk gear walaupun dah tekan pedal minyak..terus kena drop gear ke gear 1..dah macam bawa manual.
First, apa yang anak Melayu ni buat..dia buka dan cuci sarang semut…itulah namanya kot… bila dah cuci dan pasang balik..tetap sama jadinya….
Tak tahu benda apa yang bulat-bulat ni…mr.ery lah yang tahu..aku tahu pandu jer..
Last-last kena tukar juga gearbox sebiji…tinggallah kereta aku satu hari kat rumah anak Melayu ni.
 Kalau baiki kat kedai..mahu seminggu ambil masa kan..tapi anak Melayu ni baiki di rumahnya sendiri..
So, tadi bestlah aku racing atas jalan..lebih-lebih lagi jalan clear kan musim cuti sekolah ni..
Jangan sampai surat saman ke rumah sudah.
Facebook anak Melayu yang aku tak tahu nama sebenarnya apa

About emarieys

Ema has written 1179 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

About Author

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE