hye orang melaka…camana buatnya?

As Salam

hye orang melaka…
camanalah nak buatnya..
kenapa orang melaka?
melaka kan terkenal dengan masakan asam pedas yang power
betul tak?

okey, awal-awal lagi saya akan mengaku
bab masak pelbagai jenis lauk ni saya tak reti
kalau nak masak lauk yang tak pernah dibuat tu
kena tengok resepi-resepi kat blog-blog masakan
pastu copy dan print

so, sambil masak sambil tengok resepi
itupun sorok-sorok
segan dengan MIL
hehehehe….

tengok, nama kedai pun asam pedas power!!!
bukan power lagi…berapi terus
kedai yang kami singgah sebelum balik ke KL
dah lama lepas…uhuk…


walaupun pedas berapi
makan penuh berselera
nasib baik letak kuah sikit saja
biasalah orang kelantan tak suka makan pedas kan..kan…
itu saya seorang saja laa…


pernah beberapa kali masak ikan asam pedas ini
tapi tidak pula serupa dengan masakan orang melaka
bila rasa cam campur dengan kari jea
hye orang melaka
boleh jawab mana yang tak kena?

ingat nak try buat kat rumah pulaknya

About emarieys

Ema has written 1257 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

emarieys

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

View all posts by emarieys →

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge