#tag saya jual

Fuh, akhirnya habis semua 72 entri dari senarai penyertaan #SBBYeos2014 telah saya tekan google plus G+ dan tinggalkan komen. Tinggal satu lagi blog belum baca sebab semalam blog yang ini under maintenance. Semuanya mempunyai kreativiti sendiri dan idea yang bernas.Syyyh, bos tak ada, saya diam-diam ambil masa baca semua entri korang tau. Dan terpaksa hari ini buat entri agak lewat.

Korang ada akaun Instagram (IG)? Apa yang korang suka tengok kat IG? Saya suka tengok Instagram (IG) kawan-kawan, orang berniaga dan artis. Banyaklah juga saya follow IG artis cuma artis je yang tak follow IG saya. hehehehe.

Saya perhatikan bila seseorang artis tu post gambar pada IG, dalam masa beberapa saat memang dah berpuluh komen ada. hebatkan. Tapi yang masalahnya, banyak komen yang tak ada kena mengena dengan gambar pun. Kebanyakkan yang tinggalkan komen untuk menjual produk jualan.

Instagram Nabila Huda

Manalah tuan empunya IG tak mengamuk, bila komen yang diterima beratus-ratus langsung tak ada kena mengena dengan gambarkan.

Nak cari pembeli melalui IG senang. Bagi saya, salah satu cara dengan menukarkan nick name dengan nama produk jualan dan anda komenlah kat mana-mana IG, pasti akan ada yang klik nama nick name tu. Ataupun buat GA dan SHARE.

Pening tengok #arianarose kat IG penuh dengan produk jualan. Daripada pening tu baik korang klik nombor 44 kat SINI dan kat SINI ada juga faedahnya. Eh, apa kena mengena pening #arianarose dengan korangkan…hanya saya sorang yang layan…hehehehe.

Tak silap, bakal ada judul lagu #TAG tak lama lagi.

 

 

 

Tagged : / / /

Episod Akhir Ariana Rose – Happy Ending

Ariana Rose Episod Akhir. Lagi dua episod yang tinggal untuk drama #arianarose. ramai yang pasti merindui lakonan dua pelakon hebat @fatiyalatiff dan @keithfoo. Tahniah pada penulis Novel The Wedding Breaker, @evelynrosemissiman dan penerbit @zielajalil .

Ariana Rose

Pastinya, happy ending kan…kita tengok episod 27 malam ini dan episod 28 esok nanti. Nak cari novel..nak cari novel.

 

 

Tagged : / /

Alleycats performance

Alleycats performance for birthday party di Seri Pacific Kuala Lumpur hotel. Birthday party seseorang bernama Mr Ravi yang ke 50 tahun.

Kita tak tengok pun tapi tadi ada rehearsal. dung dang dung dang bunyi muzik dari bilik sebelah.pastu keluar nampak Dato David Arumugam.Apalagi bergambarlah dengan Dato.

Alleycats_the_legend

Suara beliau masih berbisa.

 

Tagged : / / / /

Fesyen seluar senteng

Seluar Senteng

Fesyen jenis apakah ini sekarang?
Berseluar senteng/singkat. Sangat tak cantik mata dipandang tapi majoriti ramai artis lelaki bergaya dengan seluar senteng/singkat masa ABPBH malam semalam. Dahlah seluarnya senteng/singkat malah berstokin pun tidak.
Cantik ke di mata korang?
Nak pakai seluar singkat sangat baik pakai seluar pendek
kredit gambar : blog abang nara
 
Terus hilang kehandsoman mereka.
Tagged : /

#SBB2013 Blogger Artis

Wajah blogger-blogger artis di Malaysia

Blogger pun dah macam artis. semua berebut nak ambil gambar.
Abang Nara dari blog Beautifulnara.com .
Agak-agak berapa income abang nara ni..lebih besar dari orang makan gaji tau.
Pengacara majlis Karl Syafeq
Yuyu Zulaikha dan Bro Framestone
Meja ema dengan meja Mak Dara hanya sebelah saja. Mulanya, agak segan nak pergi bertegur sapa dengan Mak Dara. tapi bila difikirkan sampai bila nak segankan.
Bertegur dengan Mak Dara dan minta maaf dengan beliau kerana tidak dapat menghadiri majlis anjuran Mak Dara sebelum ini.. akhirnya bertemu jua dengan Mak Dara.
Satu meja dengan Mak Dara adalah anak buah Mak Dara juga iaitu blogger Jejari Runcing.
Thanks Mak Dara ambilkan gambar yang sweet ini.
Pengalaman yang menyeronokkan.
Sekian.
Tagged : /

Lagu yang boleh menegakkan bulu roma

Lagu Mawi – Aduh Saliha

Lagu ini lah yang bila dengar mulalah bulu roma naik
Bukan lagu berhantu pun… tapi gitulah bila dah dengar
Agaknya feeling habis kot..
Mana rayuanku hendak ku sampaikan
Rindu beraku pada kasih yang jauh
Jauh bukan jarak dan tempat
Jauh nama dan pangkat
Mana penggantimu hendak ku dakapkan
Dendam asmaraku pada cinta yang luruh
Luruh bukan daun dan hujan
Luruh jiwa dan badanBertahun ku sandar percaya
Tak mungkin padam cahaya
Cintamu bagai rembulan
Hilang di pandangan
Kala langit di lindung awanAduh mahkota terhempas
Barulah ku sedar
Yang ku sangkakan intan
Oh hanyalah kaca
Sesudah berdarah
Barulah ku sedar
Jiwaku tercalar
Oh sakitnya
Bukan kepalangKau biarkan aku sendiri menderita seksa
Racun hidupku Saliha
Kau biarkan aku sendiri melewati sepi
Dalam hidupku Saliha
Kau biarkan aku sendiri meratapi nasib
Dalam gelita Saliha

Dah boleh teka kan tajuk lagu ni….
Dah lama tak dengar cerita pasal penyanyi MAWI ni.
Tagged : / /