10 Makanan Best Yang Patut Dicuba Dalam Malaysia

10 Makanan Best Yang Patut Dicuba Dalam Malaysia

Malaysia memang kaya dengan pelbagai variasi makanan yang best dari hidangan Melayu, Cina dan India. Tanyalah dengan mereka, sebut sahaja nama makanan yang ada, memang semua akan tahu inilah makanan best yang ada di Malaysia. Antara makanan best yag boleh korang cari:

#1-Nasi Lemak

nasi lemak makanan best di Malaysia

Nasi Lemak merupakan hidangan makanan Melayu yang sememangnya sudah sebati dalam diri masyarakat Malaysia. Nasi lemak juga dikenali sebagai juadah kebangsaan Malaysia di seluruh Malaysia. Juadah ini juga sangat terkenal di negara jiran seperti Indonesia, Singapura, Brunei, dan juga Selatan Thailand.

Bahan yang diperlukan untuk membuat hidangan ini tidak begitu banyak dan sangat mudah untuk didapati, bahan-bahannya ialah beras, santan kelapa, halia, dan juga daun pandan.

Seperti yang kita semua tahu, nasi lemak biasanya mengandungi ikan bilis, timun, dan telur rebus. Akan tetapi, terdapat juga peniaga yang menghidangkannya dengan pelbagai jenis lauk pauk yang lain seperti sambal kerang, sambal sotong, ayam goreng, telur goreng, rendang dan lain-lain lagi.

#2 – Milo Kepal

milo kepal makanan best di Malaysia

Memang tidak boleh dinafikan lagi bahawa makanan atau minuman manis sememangnya menjadi kegemaran orang kita. Disebabkan itu, kebanyakan makanan atau minuman yang viral manis-manis belaka. Dan salah satunya ialah milo kepal.

Milo kepal pada asalnya merupakan ais kepal yang biasa tetapi diubah suai bahannya bagi supaya ianya sesuai dengan cita rasa masyarakat sekarang dan ianya lebih sedap jika ianya pekat . Pergi saja kemana-mana kawasan perniagaan atau pasar malam, hidangan ini semestinya terdapat di sana.

#3 – Teh Tarik Madu

makanan best di Malaysia minum teh tarik madu


Teh tarik merupakan salah satu minuman yang sememangnya terkenal di restoran mamak dan ianya diperkenalkan oleh masyarakat India di Malaysia. Kini ia juga boleh didapati di mana-mana restoran dan kedai yang biasa. Minuman ini sememangnya digemari oleh hampir seluruh masyarakat Malaysia termasuk lah kanak-kanak.

Bahan yang diperlukan untuk membuat hidangan ini sangatlah ringkas. Dan bahannya ialah serbuk teh yang telah dimasak terlebih dahulu sebelum dibancuh bersama susu pekat dan susu sejat. Buih yang terhasil dari teh yang ditarik menggunakan koleh merupakan salah satu keistimewaannya yang membuatkan ramai orang yang terpikat.

#4 – Oden

makanan best di Malaysia oden sedap

Oden merupakan makanan yang berasal dari Jepun dimana ianya selalu menggabungkan bahan-bahan seperti kek ikan bersama kuah yang rasanya agak pedas di dalam mangkuk yang kecil. Oden mula terkenal di Malaysia apabila sebuah kedai serbaneka dari Jepun iaitu Family Mart mula beroperasi di Malaysia.

Sejak hidangan ini diperkenalkan di Malaysia, ia mendapat sambutan yang cukup hangat daripada masyarakat kita. Tetap tidak menghairankanlah kerana hidangan ini sememangnya lazat.

#5 – Lok-Lok

steamboat loklok makanan best di Malaysia

Lok-lok merupakan hidangan steamboat versi Cina. Hidangan ini merupakan makanan yang dicucuk dengan lidi yang kemudiannya direndam ke dalam air yang sedang mendidih atau sup yang panas sehingga masak. Lok-lok biasanya dimakan dengan kuah kacang, sos cili atau sos manis untuk menambah rasa.

Makanan ini biasanya boleh didapati di gerai-gerai penjaja, medan selera dan lain-lain tempat lagi yang ramai orang di bandar dan pekan Malaysia. Lok-lok yang terdapat di Malaysia terdiri daripada pelbagai jenis ramuan seperti kepah, telur puyuh, sosej, kerang, bebola ikan, bebola daging, bebola sotong, udang, sayuran dan banyak lagi dan aneka juadah yang siap dimasak seperti tauhu goreng dan wantan.

#6 – Chee Cheong Fun

chee cheong fun

Chee Cheong Fun atau dikenali juga sebagai mee gulung yang berwarna putih dan rupanya seakan Kuew Teow ini merupakan makanan masyarakat Kantonis dan berasal dari China Selatan dan juga Hong Kong.

Di Malaysia, hidangan ini biasanya dihidangkan bersama sos soya manis yang berwarna hitam, akan tetapi di Pulau Pinang sosnya menggunakan pes udang yang berwarna hitam, berasa manis dan pekat seperti karamel.

Jika anda berada di Ipoh, Chee Cheong Fun yang terdapat di sana biasanya dihidangkan dengan dua cara iaitu kering atau berkuah@bersos. Versi kering biasanya dihidangkan dengan bijan, sos soya, bawang goreng, minyak bawang, sos cili dan jeruk cili. Manakala versi bersos pula dihidangkan bersama kuah kari dan juga cendawan.

#7 – Kek Telur Masin

kek telur masin viral

Telur masin merupakan hidangan yang kerap dihidangkan sebagai lauk untuk makanan berat seperti nasi kerabu. Namun kek dengan telur masin? Ia sememangnya kedengaran aneh buat sesetengah orang, namun hidangan ini sememangnya popular sekarang ini dan merupakan salah satu makanan yang viral di Malaysia.

Terdapat sebuah syarikat yang terkenal dengan hidangan tersebut iaitu syarikat Absolut Chocolat. Kek arang yang mereka ini akan dibanjiri dengan sos telur masin dan topping untuk kek ini ialah serbuk telur masin. Dan juga ramai pelanggan yang berkunjung ke sana untuk merasa kek yang rasanya manis dan sedikit masin tersebut.

#8 – Kerabu Bronok

makanan best di Malaysia kerabu bronok

Bronok ialah hidupan laut yang seakan-akan gamat ini merupakan makanan eksotik komuniti Melayu di Pulau Langkawi, Kedah. Ia boleh dimakan mentah tetapi biasanya dijadikan sebagai kerabu. Bronok ini sangat sensitif kepada haba dan akan cair apabila terdedah kepada suhu yang tinggi.

Bronok ini mempunyai tekstur yang kenyal seperti isi kelapa dan rsanya pula agak masin. Jadi ia sememangnya sangat sesuai dijadikan kerabu dan dimakan bersama nasi putih dan sambal belacan.

#9 – Rendang Landak

makanan best di Malaysia

Kepada sesiapa yang menggemari makanan eksotik, rendang landak semestinya menjadi salah satu makanan eksotik yang harus anda cuba. Kepada sesetengah orang, ia semestinya kedengaran aneh, namun tahukah anda bahawa harga daging landak ini sangat mahal?

Ia menunjukkan bahawa nilai komersial untuk daging landak ini sangatlah tinggi. Asa daging ini juga dikatakan sangat sedap dan dagingnya juga lembut. Jadi ianya sememangnya sesuai dihidangkan sebagai rendang.

#10 – Nasi Ayam

nasi ayam hainan

Nasi ayam boleh dikategorikan sebagai salah satu makanan yang sememangnya paling digemari oleh masyarakat kita tanpa mengira bangsa, malah terdapat juga pelancong dari luar negara yang juga meminati hidangan ini. Hidangan ini biasanya dinikmati pada waktu tengahari berikutan masa yang diperlukan untuk menyediakannya yang singkat.

Bukan itu sahaja, nasinya yang lembut, daging ayamnya yang berjus juga menjadi punca utama hidangan ini begitu digemari oleh orang ramai. Sambalnya yang pedas dan manis juga menjadi pelengkap selera untuk hidangan ini.

Teringin Nak Makan Menu Sedap Dalam Malaysia?

Walau kena duduk rumah tapi tetap boleh makan sedap tanpa perlu susah payah masak. Kiranya kalau malas nak masak sekalipun, eh masih boleh makan menu yang sedap-sedap. Pilih je nak makan menu yang mana. Antara pihak yang ada sediakan servis food delivery begini adalah Foodpanda.

food panda service

Bohonglah kalau tak pernah dengar tentang Foodpanda ni. Sana sini kenal siapa Foodpanda. Dari kanak-kanak hingga dewasa tahu untuk sebut tentang Foodpanda. Dengan warna pink sebagai tema mereka gah di sana sini untuk menghantar pesanan makanan terhadap para pelanggan.

Jadi jika teringin nak makan menu apa-apa, tak perlu keluar dari rumah pun tak apa. Lagi-lagi dalam musim covid19 yang penuh mencabar ni. Tak perlulah risikokan diri sendiri kerana masih ada pihak seperti Foodpanda yang sudi berkorban dalam membantu urusan kita.

Tagged : / /

Explore these neighborhoods first before leasing your dream home

Are you planning to rent a house in Singapore but have not decided which neighborhood to lease your dream home yet? Then it is time for you to explore these neighborhoods in Singapore first. As Singapore is only a red dot on the world map, it would not take you a long time to explore these neighborhoods, ranging from HDB in Woodlands, houses in Tiong Bahru, houses in Toa Payoh, houses in Jurong East, or houses in Holland Village, before you decide on which neighborhood to stay.

Woodlands

Woodlands is commonly known as a neighborhood meant for the people who visit Malaysia a lot. The Old Woodlands Town Centre is going to be demolished, as the Woodland Checkpoint will extend to take in The Old Woodlands Town Centre. This is great news for those people who visit Malaysia regularly as it is located just next to Malaysia.

However, Woodlands is more than just that. For example, there is Woodlands Waterfront Park for you to jog or cycle as it is long enough for you to do your workout and it is connected to Admiralty Park through Northern Explorer Loop. Woodlands Waterfront Park is 1.5 km long and it is 11 hectare huge. The jetty in Woodlands Waterfront Park is 400m long and it is the longest jetty in Singapore. During the weekends, there will be some fishermen waiting patiently at the jetty trying to fish as well. Having a bad day at work? Why not enjoy yourself and take some time off to chill while enjoying the view of the Causeway and the straits of Johor Bahru? If not, you can always take a romantic stroll along the park with your loved one

Do check out the HDB for rent in Woodlands if you are keen in staying in Woodlands.

Tiong Bahru

Tiong Bahru is also known as the hipster neighborhood that everyone knows and loves, as there are many hipster cafes in Tiong Bahru. If you love reading, Tiong Bahru is absolutely the right neighborhood for you as the Indie bookstore, Books Actually is located in Tiong Bahru. If you have a passion for music, you can visit the Curated Records to enjoy yourself. And if you are a food lover, Tiong Bahru Market and Food Centre is for you to enjoy different kinds of local delicacies ranging from the famous Jian Bo Chwee Kueh to Hui Ji Fishball Noodles and Yong Tau Foo to Lor Mee, Teochew Kueh and etcetera. In fact, Tiong Bahru Market and Food Centre has been one of Singapore’s favourite that has been around for decades.

Tiong Bahru is actually more than just a hipster neighborhood and it has more to offer. Do take some time to explore Tiong Bahru to find out what it offers ranging from funky playgrounds to learning more about Singapore own culture and history.

Toa Payoh

Although Toa Payoh looks like just a normal neighborhood like other neighborhoods in Singapore, it is also a food paradise for food lovers. You can easily find AMK Curry Puff, deep friend banana fritters from Toa Payoh Lucky Pisang Raja, fast food from Yellow Submarines and the famous Zhi Xiang Special Lor Mee. In Toa Payoh neighborhood. If you have young children at home, there is also a children playground – Dragon playground for little children to have fun and enjoy themselves in during their free time.thi

Jurong East

Jurong East is viewed as one of the neighborhood competitors to Orchard Road. Jurong East is also known as the neighborhood for the shopaholics. Jurong East Mall (JEM) is one of the famous malls in Jurong East neighborhood. Famous international brands such as H&M, Kinokuniya, MUJI and etcetera can be found in JEM. Other than JEM, there is also Westgate located in Jurong East.

Westgate is famous for having an ice skating rink for ice skating lovers. In addition, shoppers can cure their hungry stomachs by visiting the famous Dim Sum chain, Tim Ho Wan if they are craving for Dim Sum or BAKE Cheese Tart for cheese tart lovers.

Holland Village

Holland Village is a neighborhood for café hoppers as there are many cafes located in Holland Village, ranging from The Monocle Shop, Wala Wala Café Bar to Chinese food Crystal Jade La Mian Xiao Long Bao, to international burger chain Fatboy’s The Burger Bar. You will definitely be spoilt for choices if you are staying in Holland Village.The famous optical boutique owned by a famous female Singaporean pop singer, Joi Chua – The Eyecare People is also located in Holland Village.

In conclusion, there are so many great neighborhoods for you to choose from. Pick one that you know you will love before you sign the lease agreement. You definitely do not want to pick the wrong neighborhood and end up not loving it, but have no choice to continue staying there because you cannot afford to breach the contract.

 

 

Tagged : / / / / / / /

Vitacare Care Day Live Blood Analysis

Assalamualaikum. Penatnya hari ini, bukan sebab monday blues tapi atas sebab perlu siapkan kerja untuk program esok dan lusa. Ke mana kita esok? Esok kita pergi tempat sejuk. Mereka-mereka semua dah bergerak, MamaEma saja still di pejabat untuk menyiapkan kerja.

Bila otak dan badan bekerja kuat, maka sistem imunisasi dalam badan pun tidak teratur. Di luar nampak sihat, tapi di dalam badan siapalah yang tahu. Malah tuan empunya badan pun tidak terasa selagi badan boleh buat kerja. Betul tak? Macam minggu yang lepas, program untuk dua hari yang sangat pack. Kerja hari ini sehingga esok tanpa henti, bila pergi check tekanan darah, dapat yang result tak cantik. Sekali tumbang, terus masuk wad. Tapi Alhamdulillah, tidak pernah lagi alami.

Baru-baru ini MamaEma pergi event yang dianjurkan oleh Vitacare Pharmacy di Midvalley. Di sana MamaEma diberi penerangan tentang kesihatan badan terutama yang melibatkan perjalanan darah dalam badan kita. Secara luaran nampak sihat, tapi bila buat pemeriksaan darah sebenarnya  dalam badan tidak sihat.

Lihatlah sendiri result darah MamaEma. Banyak negatifnya. Segala jenis toksin ada dalam badan.. Siapa sangka. Tekanan darah baik, tapi bila result analisis darah tidak cantik. Orang yang nampak sihat, sebenarnya ada sakit. Naik risau pula, bila keluar result macam ni.

Lantas, MamaEma diberi sejenis minuman Rin Enzyme dan diberi rehat selama 30 minit. Selepas 30 minit, sekali lagi darah MamaEma diambil dan dianalisis. Alhamdulillah pergerakan sel darah MamaEma stabil.

Cepatkan result yang diperolehi. Rasa Rin Enzyme ni pun sedap. Kiranya MamaEma pun boleh minumlah. Maklumlah, I jenis tak suka makan ubat cecair ni. Kat rumah dah berebut pula dengan Mr.Ery. Rasanya macam minum air asam jawa.

Korang pun boleh pergi ke Vitacare Pharmacy untuk analisis darah yer. Harga yang dikenakan seperti berikut:

  1. VCard Member during VCare Day : FREE
  2. VCard Member normal days : RM10
  3. Non VCard Members : RM30

Produk Di Vitacare Pharmacy

Selain produk kesihatan terdapat juga produk kecantikan yang boleh didapati di Vitacare Pharmacy. Antaranya produk kecantikan jenama Trilogy di mana inilah rahsia kecantikan Kate Middleton. MamaEma pun dah cuba dan sesuai dengan kulit muka MamaEma yang kering bila sentiasa berada di dalam bilik beraircond.

 

Untuk daparkan lebih lanjut aktiviti dari Vitacare Pharmacy korang boleh layari facebook https://www.facebook.com/VitacareMY/ . Nanti akan ada day care di mana-mana Vitacare tau. So, jangan lepas peluang ini. Hidup mesti sihat tau.

 

Tagged : / /

Factors To Consider When Applying For a Home Loan

Imagine your Cyberjaya property or Kuala Lumpur property is a palatial house complete with a swimming pool and very luxury – in short the perfect home. For almost everyone, the perfect abode is a long – cherished dream. This, however can prove to be expensive. One may work hard for many years but this dream might be some way from reality. Do not lose hope as there are home loans on offer. These loans have gone a long way helping people buying what in real estate terms is known as a hot property.

A word of advice here, before thinking of a home loan or purchasing the ultimate home, it is prudent to find out how far does your loan eligibility percentage extend. A lot of people on the verge of purchasing a property suddenly receive a message from the bank stating they are not eligible for a loan. Egg on your face and situation avoided.

From a bank’s point of view, they are lending money which they have to recover. A way of avoiding such embarrassment is to sit down and think about what factors will influence the home loan. Obviously, one’s salary is a decisive aspect, but there are a lot of other parameters banks look at.

The Borrower’s Financial State

The Debt Servicing Ratio (DSR) method is used to determine if the borrower has enough funds to clear the debt. Different banks have different methods of ascertaining whether an individual can be given a loan. The person’s salary is compared to the amount of money they owe. The interest fund, leases and principal funds are checked out.

Stability Is Always a Plus

Banks are more inclined to give loans to people who have enough money to live well and make future purchases. A stable job and spending habits are well – within your financial means banks lean your way. There are numerous ways to check one’s credit records.

Real Value of the Property

Banks and real estate people may have differing viewpoints about the value of a property. Some banks are of the opinion that, some properties are not the worth the price they are sold at. They are wary of paying more than they should. To counter this they have people of their own who gauge the value.

The Lower The Credit Needed, The Better.

In banking terms, the higher the down payment, the lesser amount you have to pay. The more money the loan applicant has the greater the chances of being approved.
Banks always incline toward those who can shell out a greater part of the money needed for the purchase. On many occasions, this is the difference between rejection and approval.

Always Beneficial to be Younger

Studies show in some cases, it takes up to 35 years to pay the money, therefore banks more often approve loans of younger people. Evidence clearly shows someone in their early twenties stands a better chance of repaying the loan than a 60 – year old. It is therefore advantageous to apply for a loan if you are younger than to wait till you reach your old days

A small family is an Advantage

Most people while applying for a home loan have families. Some are just husband and wife. They may have a child. Any banking institution has more confidence in families such as these. On the other hand an individual with a large family may find it a little difficult to procure a loan. Someone who does not have just a wife and a child but parents and other siblings to look after, in most cases make banks reluctant to give a loan.

Relationship with Joint Applicants

When giving a bank loan, it is beneficial if there are two or more people applying for it. It’s an ever bigger advantage if there are more than two people. The more applicants the greater the chance of the loan being cleared faster. Staying on the question of security, if the individual’s parents or even another sibling shows willingness to lend a hand helps.

Normally, though, it is the husband and the wife who are desirous of the loan. It is important to provide a united front as banks may query what may happen if one of them leave. In the case of a couple, institutions tend to be cautious.

A Stable Income

This is no doubt the most important factor. A lot of people who are looking to purchase a house of their own do have stable jobs. A plus is they will be at a point in their career when they are earning a sufficient amount. Also, in all probability, they work in a high ranking position. Their appearance suggests to everyone they will clear the loan. Banks always look for security such as this.

On the other hand, someone who does not have a full – time job, the word precarious springs instantly on the mind of the lender. Even someone who has started a business is viewed with some uncertainty. Also, a new entrepreneur would have a loan to clear. For any bank security is sacred and anybody who fits the aforementioned presents a high- risk investment.

Previous Dealings With Banks

If someone has taken a loan and paid back without any hassles, they stand a good chance of getting another one. There are also applicants who are loyal and they are looked upon in a favorable manner. Some would say it gives them an advantage.It also helps to stay in the good books of a bank. Conflict in the past means crossing you from their list. This said one would have to do something outrageous to be blacklisted by a bank.

Dishonesty is a major factor in putting off banks. If you attempt to conceal some information to procure it, it comes back to haunt you. They may think of you as a fraudulent person, trying to cheat them. A lender may never work with you again.While procuring a loan is a hard task, it is not impossible. Some parameters have to be in place, thereafter it is a matter of time. The moment any loan applicant sees the loan approved, they breathe a sigh of relief, become confident and feels joyous. From then, the dream home beckons.

 

Tagged : /

Steevya Pemanis Bukan Gula Pengganti Gula Yang Baik Untuk Kesihatan

 

STEEVYA PEMANIS GANTI GULA YANG BAIK UNTUK KESIHATAN.

Stevia atau nama saintifiknya Stevia Rebaudiana merupakan tumbuhan herba yang berasal dari Paraguay. Stevia telah lama digunakan oleh masyarakat di sana sebagai pemanis semula jadi dalam makanan, minuman dan perubatan oleh masyarakat di sana. Pokok stevia juga semakin mendapat perhatian masyarakat amnya di Malaysia kerana khasiat dan kelebihannya sebagai pengganti gula semula jadi.

Penggunaan gula putih yang dibuat daripada pokok tebu telah lama dipraktikkan dalam masyarakat sebagai penambah perasa manis dalam makanan dan minuman. Tetapi, pengambilan gula secara berlebihan boleh mengakibatkan banyak masalah kesihatan seperti obesiti (berat badan berlebihan), diabetes serta tekanan darah tinggi. Oleh itu, masyarakat perlu mengambil inisiatif lain untuk menggantikan gula sebagai penambah rasa manis agar kehidupan kita menjadi lebih sihat.

Sejak kebelakangan ini, daun stevia menjadi semakin popular. Stevia merupakan tumbuhan herba bebas toksin dan selamat digunakan untuk menurunkan kadar sakit diabetes, tekanan darah tinggi dan masalah berat badan. Menurut kajian, kandungan utama stevia yang menghasilkan rasa manis iaitu Steviosid membantu menurunkan kadar tekanan darah tinggi [1].

Keistimewaan stevia ini terdapat pada daunnya yang mempunyai rasa manis. Malah, ekstrak stevia ini dikatakan mempunyai 350 kali ganda rasa manis berbanding gula putih yang dibuat daripada pokok tebu. Antara produk pemanis stevia yang terdapat dipasaran adalah jenama STEEVYA. Produk ini telah diformulasikan daripada ekstrak daun stevia asli yang memberikan rasa manis lebih kuat dengan hanya tiga – empat titisan ke dalam makanan atau minuman.

KEBAIKAN STEEVYA

Produk STEEVYA ini tidak mengandungi sebarang karbohidrat, lemak, kalori dan tiada mengandungi sebarang pemanis lain. Produk ini telah disahkan dengan ujikaji makmal oleh Institut Penyelidikan dan Kemajuan Pertanian Malaysia (MARDI) serta turut diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dengan nombor notifikasi: KKM.600-7/2/1 Jld.57 (57).

Bagi pesakit kencing manis, mereka yang mengalami berat berlebihan, dan juga penghidap tekanan darah tinggi dengan produk STEEVYA amat sesuai digunakan. STEEVYA ini juga selamat digunakan oleh semua lapisan umur termasuk kanak-kanak seawal 4 tahun dan orang dewasa.

Selain itu, produk STEEVYA ini mengandungi Vitamin C yang boleh membantu meningkatkan imunisasi badan serta menambah kolagen dalam tubuh pesakit kencing manis. Vitamin C tersebut membantu memberikan ketahanan kepada sel tubuh badan serta dapat menangkis masalah luka sukar sembuh yang seringkali menyerang pesakit kencing manis. STEEVYA merupakan produk pemanis stevia yang PERTAMA di Malaysia yang mencampurkan Vitamin C di dalam produk keluaran mereka.

Bukan sahaja bermanfaat sebagai penurun kadar gula dalam darah, STEEVYA juga turut bermanfaat sebagai makanan tambahan bagi pesakit obes yang sedang dalam diet. Kandungan STEEVYA yang bebas kalori tidak akan mengakibatkan seseorang itu menjadi gemuk. Malah ia membantu pembakaran lemak dengan lebih pantas ketika aktiviti sukan dilakukan. Dengan indeks bebas glycomic, produk STEEVYA adalah selamat digunakan oleh sesiapa sahaja walaupun penghidap kencing manis. Namun begitu, penghidap kencing manis stage 3 ke atas perlu mendapatkan nasihat doktor sebelum menggunakan produk ini.

KLIK GAMBAR UNTUK INFORMASI LENGKAP STEEVYA

MENGAPA PERLU MENGGUNAKAN STEEVYA?

Selain menjadi stevia pertama dalam Malaysia yang mengandungi Vitamin C, produk jenama STEEVYA juga merupakan produk pemanis stevia PERTAMA yang dijual di dalam botol 50ml. Sejak stevia diperkenalkan di Malaysia, belum ada mana-mana produk pemanis stevia yang dijual dalam kemasan melebihi 15ml. Kebiasaannya hanya dijual dalam kemasan 10 atau 15ml sahaja. Maka, STEEVYA merupakan produk stevia pertama dijual dengan kemasan 50ml dan dijual pada harga yang amat berpatutan.

Seperti yang kita sedia maklum, produk yang menggunakan ekstrak stevia asli amat mahal dijual di pasaran. Namun, kehadiran jenama STEEVYA ini bakal mengubah segalanya kerana produk ini dijual pada harga yang sangat berpatutan. Bayangkan, dengan pelbagai kebaikan yang anda boleh perolehi daripada produk STEEVYA ini, anda hanya perlu mengeluarkan RM 49.00 sahaja untuk sebotol 50ml. Harganya yang sangat berpatutan ini amat baik untuk semua lapisan masyarakat.

Maka, pilihan untuk menjadikan hidup anda lebih sihat berbanding sebelum ini bukan lagi satu pilihan yang mahal. Namun, ia mampu dikecapi oleh semua individu baik yang berpendapatan rendah atau tinggi.

Selain itu, STEEVYA juga telah melalui proses pengesahan selamat dijual dan selamat digunakan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia serta pengesahan label produk telah dikeluarkan. Produk STEEVYA juga disahkan tidak mengandungi bahan merbahaya setelah melalui beberapa fasa ujikaji makmal di Malaysia. Produk STEEVYA sedang dalam proses mendapatkan sijil Halal oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM). Walaubagaimanapun, bahan asas produk STEEVYA telahpun disahkan HALAL badan halal antarabangsa.

Maka, tidak syak lagi, produk STEEVYA merupakan pilihan paling tepat untuk anda dan keluarga. Bertukarlah kepada kehidupan yang lebih sihat. Kurangkan gula dalam makanan dan minuman, gantikan ia dengan STEEVYA!

Ingin mengetahui lebih lanjut tentang STEEVYA? Layari laman web: www.steevya.net

Untuk pembelian online, sila layari: www.steevya.com

TESTIMONI STEEVYA






 

Tagged : / / / /