Sebalang Biskut Dari Khaisya Delite, Belum Makan Sudah HABIS

Sebalang biskut dari Khaisya Delight, langsung tidak cukup. Belum sempat makan sudah dihabiskan. Sedih betul. Nak marah, tak baik… berdosa pula aku dengan suami.. huhuhu. Yealah, dah dia yang habiskan sebalang biskut yang aku bawa balik dari Bengkel Videofon.

Baca: Celik Mata Selepas Hadir Bengkel Videofon

Salahkan Abam Korie

Siapa Abam Korie? Aku kenal Abam Korie sebab sama dalam komuniti KBBA9 sebagai blogger. Asalnya, memang tidak tahu pun Abam Korie seorang yang berniaga di dalam bidang pastri. Tak percaya beb? Orang lelaki terlibat dalam bidang yang selalunya dikuasai oleh wanita. Hahaha..malu aku.

Kenapa Abam Korie buat biskut ni sedap sangat.. Aku tahulah sedap, kalau tidak sedap tak adalah sebalang biskut tu, sekali hadap terus licin kan. Mr. Ery pun bukan jenis yang suka makan biskut. Kempunan tak dapat makan biskut yang Abam Korie bagi masa bengkel hari itu.

Cookies by Khaisya Delight

Tapi tak apa, nanti aku nak tempah untuk raya. Saja, aku tak nak tempah sekarang.. Tempah awal, lagi cepat habis. Apa nama biskut ini Abam Korie? Tempahan untuk raya dah dibuka ke belum? Jangan kata dah tutup pula. Tak pasal-pasal, saya pergi ketuk pintu rumah Abam Korie ni.

Sandwich Apa Ni Abam Korie?

Walaupun tak dapat makan cookies, terubatlah sedikit kekecewaan bila Abam Korie ada menyediakan menu lain iaitu sandwich. Ada beberapa perisa sandwich. Alamak, dah lupa pula perisa apa..tuna? chicken tuna?..Maaf, Abam Korie, saya terlupa..makan sandwich banyak keping sampai tak ingat dunia. Sedap sangat..cukup rasa, cukup perisa..walaupun ada tergigit lada… pedas yang boleh dimakan.

Cookies by Khaisya Delight

Korang tengoklah inti sandwich nya, boleh tahu orang ikhlas atau tidak ikhlas kalau berniaga. Padat sampai terkeluar intinya..Ini baru betul.

Cookies by Khaisya Delight

Korang sendiri boleh nilaikan hasil kerja pastri dari Abam Korie Khaisya Delite ni bagaimana? Meriah tengok kek-kek yang dihasilkan. Abam Korie, kasi ajar saya sekali tau..manalah tahu lepas ini saya potong bisnes Abam Korie..hahaha..gurau-gurau saja Abam Korie.. Tak pandai pun nak buat…belajar untuk makan sendiri bolehlah. Itupun kalau rajin.

Tengok dulu Instagram https://www.instagram.com/khaisyadelite ini. Lepas itu, baru contact Abam Korie nak tempah yang mana. Tempah semua pun apa salahnya, korang yang nak makan. Korang tak akan menyesallah.

Hubungi:

www.wasap.my/60196228446

 

 

Tagged : / /

Produk Cosmoderm, Sini Aku Terangkan Satu Persatu

 

Aku sebelum ini tak pernah pun cuba produk Cosmoderm ini. Bagi aku agak barulah, walhal Cosmoderm dah bermula sejak tahun 2001 sebagai jenama produk penjagaan kulit dan badan yang berkualiti, diformulasi dan yang paling best adalah dari Malaysia. Ini yang sangat meyakinkan aku bahawa produk ini semestinya halal.

 

Kandungan produk Cosmoderm

Menggunakan bahan aktif tulen dan berkualiti tinggi seperti Vitamin E dari Eropah, Minyak Tea Tree dari Australia, Co-Enzyme Q-10 dari Jerman dan herba tradisional seperti Manjakani dari Malaysia. Semua produk Cosmoderm berkesan dan selamat digunakan oleh seisi keluarga dan dibuat dari paraben dan sulfat.

 

Masalah Jerawat dan Kulit Berminyak

Tea Tree Oils Facial Cleanser

Pencuci berkrim mencuci kulit dengan lembut dan mendalam tanpa mengeringkan kulit.

  • Membersih wajah daripada minyak dan debu
  • Membersih pori tersumbat dan mengawal minyak untuk kecutkan jerawat
  • Tidak menutup pori dan menyebabkan alahan
  • Kulit berminyak
  • Sesuai untuk lelaki dan wanita

 

Serikan wajah dan pudarkan parut

Vitamin E Makeup Remover

Penanggal mekap tanpa minyak untuk wajah, mata dan bibir dan mampu mengecutkan kantung minyak.

  • Menanggalkan solekan kalis air secara lembut tanpa rasa berminyak
  • Membantu mengekalkan kelembapan kulit untuk kekal lembut berseri
  • Pembersih muka berkesan untuk kulit yang berminyak dan sensitif

 

Vitamin E Facial Cleansing Foam

Pencuci gel berbuih, diperkaya dengan anti-oksidan untuk cucian lembu dan berkesan.

  • Membersih minyak, kotoran dan debu tanpa mengeringkan lapisan kulit
  • Mengekalkan kelembapan dan kelembutan asli kulit
  • Menggalakkan kadar pembaharuan sel kulit

 

BB Cream dengan Vitamin E SPF 35 PA+++

Anti-pencemaran dan anti-pigmentasi (Minyak Rosehip, Kigelia, Minyak Jojoba dan Glutathione)

  • Mudah diguna untuk asas makeup atau kemasan tanpa makeup
  • Perlindungan menyeluruh daripada sinaran UVA dan UVB
  • Guna dengan / tanpa bedak untuk wajah natural
  • Dengan minyak Rosehip dan Jojoba untuk melembapkan dan menganjalkan kulit
  • Tiga tona warna – Nude (tiada warna-sesuai untuk lelaki dan wanita), Natural Pink/Putih Merah dan Natural Beige/Kuning Langsat

 

Kulit Cerah dan Berseri

Luminous Pearl Brightening Night Serum

Formulasi eksekutif aktif pencerahan sumber tumbuh-tumbuhan yang terbaik dan paling berkesan untuk penjanaan sel-sel kulit bau dan mencerahkan kulit.

(Kolagen, Stem Sel Epal, Dragon’s Blood, Vitamin E, B3 and B5)

  • Membantu mencerah kulit dengan selamat
  • Menganjalkan dan menghaluskan tona kulit supaya menjadi lebih cerah dan berseri
  • Untuk kulit yang lebih anjal, remaja dan cerah

 

Manjakani Hygiene Wash

Pencuci intim wanita dengan 99% Manjakani dan ekstrak herbal tradisional untuk kesegaran intim wanita

(Manjakani, Aloe Vera, Kacip Fatimah dan Sireh)

  • Membantu mencerahkan dan menyamankan kulit di bahagian intim
  • Mengurangkan keputihan
  • Haruman yang lembut dan eksotik
  • Mampu memulihkan luka-luka halus selepas bersalin. Amat sesuai untuk pengantin baru.

 

Treatment Series

Advanced Moisture Therapy Cream tanpa wangian

(Minyak Zaitun, Aloe VEra dan Tea Tree Oil)

Penyelesaian cepat untuk tumit merekah dan tangan kering

  • Melembap dan melembutkan kulit kasar dan keras
  • Memulih kulit merekah dengan cepat dan meredakan kepedihan sebab rekahan
  • Krim pekat dan kaya dengan khasiat tanpa rasa berminyak

 

Terus terang aku cakap memang best produk Cosmoderm ni. Kulit aku jenis kering dan mudah merekah sebab elergik dengan sabun. Aku akan sapukan cream untuk mengelakkan dari aku menggaru sampai luka. Ada satu hari tu, Ayra tetiba naik merah-merah, aku sapukan juga cream dari cosmoderm..Alhamdulillah tak lama hilang.

Dapatkan produk Cosmoderm di farmasi, kedai kesihatan dan klinik di seluruh Malaysia atau layari laman sesawang www.cosmoderm.com.my . Sangat best dan berbaloi. Terus jatuh cinta dengan Cosmoderm.

 

Tagged : / / /

Rumah Sewa Untuk Pelajar Perempuan UiTM Machang

Rumah sewa untuk pelajar perempuan sahaja.

Assalamualaikum. Alhamdulillah, Casa Emarieys dah dilengkapi dengan perabot. Dua hari cuti hari minggu pulun tenaga hanya untuk Casa Emarieys ini. Gerak dari KL selepas habis event, jumpanya hari sabtu siang terus ke malam dan hari ahad esoknya..bergerak balik semula ke KL. Nasib baik ada minuman tenaga yang baru dilancarkan ini iaitu KOPI BADANG menemani sepanjang perjalanan kami.

Rumah Sewa Pelajar Perempuan, Lengkap Peralatan

Kelengkapan terkini yang telah dimasukkan ke Casa Emarieys adalah seperti berikut:

  1. Kipas setiap bilik
  2. Lampu dalam rumah dan luar rumah
  3. Katil single bagi setiap orang
  4. Tilam bagi setiap orang
  5. Sofa dan Bean bags
  6. Meja makan
  7. Almari TV
  8. Set lengkap meja makan
  9. Penyidai pakaian
  10. Rak pinggan

Ruang Tamu

rumah sewa pelajar perempuan uitm

Master Bedroom

Bilik untuk 2 orang

rumah sewa pelajar perempuan

Bilik untuk 2 orang. Tilam belum sampai lagi.

Area ruang tamu. Rak TV dah ada..TV otw.

Dapur masak… tuan sendiri pun kalah tau.dapur menghadap sawah padii

Kenalah rajin masak

siswi uitm machang

Meja Makan

 

Setiap bilik tidur akan dilengkapi dengan sebuah katil dan almari. Setiap bilik hanya akan ditempatkan dua orang sahaja kecuali bilik utama, 3 orang sahaja.

Masih ada beberapa kelengkapan yang masih belum dibeli. Sedang diusahakan segera. Kelengkapan yang masih belum seperti berikut:

  1. Almari pakaian – sudah ditempah tapi belum siap
  2. Mesin basuh
  3. Televisyen
  4. Peti ais
  5. Meja Study
  6. Langsir – Sudah ambil ukuran, belum beli kainnya lagi 🙂
  7. Karpet
  8. Bantal

Bagi sesiapa yang berminat untuk menjadi penyewa di Casa Emarieys boleh hubungi direct ke talian 019-2496678 (Ema). Casa Emarieys dibuka tempahan hanya kepada SISWI sahaja. Bagi mengelak sebarang masalah, bayaran DEPOSIT akan dikenakan untuk tempahan.

Kawasan Luas Boleh Main Bola

Sebelum ini, selalu tengok di bahagian dalam Casa Emarieys. Di sini, MamaEma sertakan beberapa gambar di kawasan persekitaran Casa Emarieys. Bagi siapa yang biasa lalu lalang dari Pasir Puteh ke Machang atau sebaliknya, akan perasan di mana Casa Emarieys ini berada. Sangat menjadi rebutan kerana jarak dari Casa Emarieys ke kampus sangat dekat.

Boleh nampak laluan utama Pasir Puteh-Machang dari Casa Emarieys. Kawasan luas memudahkan penyewa untuk parking kereta di depan. Dua beradik Kakak Azwa dan Abang Aqeel syok main boleh time panas membahang..larang pun tak diendahkan.

rumah sewa siswi

Pandangan Depan

rumah sewa untuk pelajar perempuan

Pandangan Sisi Dari Belakang . Ada nampak tak ada budak kecik tergedek-gedek jalan tepi tu..hehehe.

rumah sewa pelajar perempuan

Pandangan Belakang dari Dapur

rumah sewa siswi

Sawah padi di belakang, sisi kiri dan kana

Hah, inilah budak yang kedek-kedek jalan.. Orang sibuk nak ambil gambar, dia sibuk juga nak ngekor kat belakang.

“Okey, kakak-kakak yang nak sewa kat sini, kena cepat call mama tau…nanti boleh jumpa Ayra”

 

 

Tagged : / / / / / / / / /

Minyak Pelincir Polytron

Minyak Polytron ni sejenis minyak pelincir untuk kenderaan dan jentera. Hal-hal pasal kereta memang failed. Tahu start enjin, kereta hidup, tekan minyak terus jalan. Yang selalu perati kat dashboard, meter air dan meter minyak je. Dah namanya pemandu perempuan. Datang bengkel anjuran Kelab Blogger Ben Ashaari, wakil Polytron Melaka turun padang. Bagi penerangan dan demo secara live kelebihan minyak Polytron.

Apa yang disampaikan oleh wakil Polytron Melaka minyak Polytron ini digunakan di seluruh dunia seperti Israel, Eropah, Arab Saudi dan Singapura. Di Malaysia, PDRM telah menggunakan minyak Polytron pada kereta peronda lancer. Penjenayah pecut lari dengan ferrari pun, PDRM dah mampu nak kejar. Putih mata lah penjenayah oiii.. tak sempat lari terus masuk lokap. Banyak jugalah penerangan yang diberikan beserta video, tapi adatlah perempuan kan nak juga ada demo nya.

Ini demo secara live pada motor. Nampak tak air keluar dari enjin tu? Suka motor ni minum air sirap. Masa demo, enjin motor tengah hidup yer.

Siap tambah lagi dengan sirap bandung. Tuang lagi dalam enjin. Bertuah kau motor, sirap kau belasah, bandung kau belasah, air yeos pun kau belasah. Memang tak mati pun enjin motor. Semua terpegun. Wow hebatnya.

Masuk sirap bandung, keluar pun sirap bandung tak kan nak keluar kopi kan.

Hebat kan minyak Polytron. Enjin smooth dan langsung tak ada bunyi.  Rahsia disebalik kehebatan semua jenis pelincir polytron, jawapannya polytron MTC! Semua produk polytron mengandungi MTC yang merawat permukaan logam yang bergesel dalam enjin untuk mengurangkan geseran sehingga 95%.  Tanpa minyak hitam pun, kenderaan boleh gerak sejauh 200km. Ada berani?

Balik ke bilik..pot pet pot pet bercerita sakan pasal minyak Polytron kat Mr.Ery. Esoknya, aku ajak sekali Mr.Ery tengok dengan mata sendiri. Bertuah hari itu, blogger yang bawa kereta berpeluang mengisi minyak Polytron dalam enjin kereta masing-masing. Dalam whatsapp pakat cerita bawa kereta sampai tak sedar diri. Alhamdulillah, semua selamat sampai ke rumah.

Antara produk keluaran Polytron. Yang hujung sekali sesuai untuk diguna pakai di dalam rumah. Contoh, kalau ada tingkap nako yang susah nak buka tutup, boleh spray kat besi tetingkap. Ditanggung beres, nako boleh buka tutup tanpa ada geseran lagi.

Terima kasih Polytron Melaka. Berminat untuk merasai kehebatan minyak Polytron ini boleh pm tepi (0192496678 -whatsapp only). Ambo dah jadi agen Polytron. Nak butiran lanjut pasal minyak Polytron boleh layari  Facebook dan Instagram Polytron.

 

 

Tagged : / / / / / / / / /

Koleksi Tudung Terkini

Koleksi tudung terkini yang menjadi pilihan untuk imej muslimah.

Imej Muslimah yang baik adalah bukan sahaja ditonjolkan melalui perbuatan dan pembawakan diri semata-mata. Namun ianya turut dapat diperlihatkan melalui cara pemakaian seseorang itu ketika berada di tempat awam. Wanita yang berhijab sering kali mendapat perhatian dan dipandang tinggi kerana mereka membawa penampilan yang penuh sopan dengan adab yang cukup lembut santunnya. Pemakaian persalinan yang menutup aurat bukanlah sesuatu yang asing jika di Malaysia kerana sebagai sebuah negara yang mempunyai penduduk yang majoritinya adalah beragama Islam kita boleh lihat ramai Muslimah memakai tudung di mana-mana sahaja.

Skirt Zalora

Atas permintaan yang cukup tinggi dalam pasaran kita boleh lihat banyak rekaan koleksi tudung terkini wanita diperkenalkan. Rekaan yang moden juga ditampilkan bersama pilihan warna yang cukup pelbagai termasuklah corak-corak menarik. Ini memberikan kelebihan buat wanita yang berhijab dalam menggayakan fesyen pakaian Muslimah. Kini dengan adanya pilihan tudung moden yang cukup banyak ianya memudahkan anda dalam menggayakannya untuk dipadankan dengan baju Muslimah yang sesuai.

Jubah Zalora

Tudung atau hijab sangat flexible, malah ianya dianggap sebagai aksesori kepala yang begitu versatile. Ia boleh dipadankan dengan pakaian Muslimah dengan cukup mudah seperti baju kurung, baju peplum kurung, jubah dan kaftan. Bagi menampakkan penampilan yang lebih stylish, jangan lupa bawa bersama handbag atau clutch serta sepasang kasut ballerina flats ataupun wedges.


Koleksi tudung terkini boleh didapati secara online di website online shopping Malaysia atau butik fesyen Muslimah online yang banyak di internet kini. Mereka turut menawarkan koleksi tudung Muslimah dengan harga yang cukup berpatutan sesuai dengan kualiti yang cukup memuaskan. Online shopping adalah jawapan buat mereka yang tidak mempunyai masa untuk keluar membeli-belah.

Tagged : / / / / / / /

Mereka Istimewa Fizi Dan Ahmad Pelakon Iklan Raya Bernas

Seronok dengar suara mereka dari radio Hot Fm pagi tadi..

Sayu sehingga menitis airmata mendengar suara mereka di konti.

Mereka sangat istimewa…bangga dengan mereka berdua.

Tahniah untuk BERNAS yang berjaya membuat iklan yang sangat menusuk jiwa

Hati yang keras pun boleh rasa kesayuannya.

iklan raya bernas

iklan raya

Sumber Gambar : FB Hot FM

Tagged : /