Jom Makan! Buffet Ramadhan Bazaria di Boulevard Hotel

Jom Makan! Buffet Ramadhan Bazaria di Boulevard-A St Giles Hotel bersebelahan dengan Midvalley Kuala Lumpur saja. Menariknya buffet ramadhan di sini dengan tema bazaria. Akan ada gerai-gerai makanan di tepi poolside sepertimana gerai-gerai makanan yang ada di bazar ramadhan.

So, suasana di sini seakan-akan kita berbelanja di bazar ramadhan kat luar sana. Lebih tertarik lagi pelbagai juadah masakan lauk Melayu yang bakal dipersembahkan antaranya Nasi Beriani, Ayam Rendang Pucuk Ubi, Ekor Asam Pedas, Udang Sambal Petai, Terung Berlada, Ayam Percik dan banyak lagi.

Sup Gear Box Terbaik

Jangan lupa makan sup gear box kat sini, memang TERBAIK dan POWER. Hirup gitu jer.. meleleh.

Cendol Durian Jadi Tarikan

Tak ada durian? Asalnya frust juga..sebab aku ni kan hantu durian…eh.. Tapi, bila terpandang ada cendol durian terus tak jadi nak sedih. Ramai yang serbu cendol durian dulu. 

buffet ramadhan Hotel Boulevard

Dua mangkuk terus, dasar pelahap kan…ish-ish buruk perangai ko ema. Tak adalah, aku ambil dua mangkuk ni untuk test gambar jer…satu mangkuk aku dah pass pada kak nina pun. Eh, kalau 2 mangkuk pun apa salahnya kan…makan sampai kenyanglah. Gituuu.

Gerai-Gerai Pasar Malam

Antara gerai-gerai yang ada Gerai Sate, Sup Gear Box Utara, Gerai Kambing Bakaq Pak Su, Gerai Bakaq-Bakaq, Roti, goreng-gorengan dan banyak lagi…amboii semua loghat utara ni..

buffet ramadhan Hotel Boulevard
buffet ramadhan Hotel Boulevard
buffet ramadhan Hotel Boulevard
Pencuci Mulut
buffet ramadhan Hotel Boulevard
buffet ramadhan Hotel Boulevard
buffet ramadhan Hotel Boulevard

Amacam TERGODA ke tidak? Tak meleleh ke air liur korang tu.

Korang datang sini tak perlu risau bab parking. Nak park dalam Midvalley ke, nak park tepi bangunan hotel ke…rate parking dalam lingkungan RM5 sahaja, itupun kalau park lebih 5 jam….kalau kurang 5 jam…RM3 saja. Berbaloi tak? Berbaloi lah kan.

Nak dapatkan harga diskaun, kena cepat buat tempahan. Tempah di 03-22958124 / 010-2208124 atau ke www.stgileshotels.com atau emel fnbblv@stgiles.com

Alamat: The Boulevard – A St Giles Hotel

59, Lingkaran Syed Putra

Midvalley City

59200 Kuala Lumpur

Follow hashtag #Boulevardbazariabuffet
#Bazariabuffet
#bazariabuffetatboulevard

Tagged : / / / /

Pengalaman Menggunakan J&T Express, Sila Tingkatkan Kualiti Korang Tu

Terus terang memang marah sangat dengan J&T Express ni. Aku punya parcel dari Kelantan ke Kuala Lumpur 10 hari baru sampai. Bertambah lagi kemarahan aku, bila pihak J&T Express langsung tak telefon aku jika tidak jumpa alamat pos.

Stuck di J&T Bangsar dan Hartamas

Aku check tracking memang stuck antara Bangsar dan Hartamas. Berulang alik antara dua cawangan ini. Aku pun bingung. Kali pertama aku call Bangsar, tanya mana parcel? Parcel atas lori nak dihantar.Tunggu punya tunggu tak kunjung tiba. Dahlah minggu tu, aku busy dengan kursus. Terpaksa aku kacau orang opis tanya ada tak barang sampai dari J&T? Sebab aku tahu syarikat ini buat penghantaran sampai malam.

2 hari bertahan, aku call lagi J&T Bangsar, mana parcel? Hari itu cakap dah atas lori, tapi tak terima pun. Aku terima jawapan yang sama…sekali lagi atas lori untuk buat penghantaran. Pesan pada staf J&T Bangsar untuk hantar parcel aku sebelum jam 5 petang atas alasan waktu pejabat. Aku juga pesan, kalau tak jumpa alamat minta call aku.. Yea, staf J&T akan bagitahu dispatch hantar segera. Tapi tetap tak kunjung tiba… call pun tak terima.

j&t express

Maaf, memang tak dapat nak bertahan lagi

Tak dapat aku bertahan lagi, call kali ke-3 aku sembur terus tak kira siapa yang angkat telefon tu. Result tracking keluar attempt fail. Paling aku marah sebab langsung tak call aku tak jumpa alamat..tak reti nak call..hantarlah mesej..tak reti nak mesej…miss call jer. Tak fahamlah aku.

Hari yang sama adik aku call J&T Hartamas, pun kena sembur. Minta hantar parcel tu kat J&T Sungai Besi hari itu juga.

Yes, sampai juga parcel itu…tapi bukan di Sungai Besi tapi di Taman Sungai Besi. Tak pasal-pasal patah balik. Haishh..

Bila tanya staf situ, kenapa parcel ni tak hantar di alamat tertera kat kotak ni.. memang jelas sangat alamatnya.dari Bangsar ke Hartamas, sepatutnya yang Hartamas ke Publika tapi Hartamas pergi hantar balik ke Bangsar. Oh jem, main hantar patah balik ni.

Nasiblah isi dalam kotak masih elok…kalau tidak report dah…tu yang aku pm kat fanpage J&T ni…itupun tak membantu…tindakan slow sangat…

Tingkatkan KUALITI

Kalau tengok pada komen-komen kat fanpage, memang ramai senasib aku yang lambat terima parcel. Aku kalau bukan disebabkan minuman yang boleh rosak kalau lama di luar tak adalah aku nak marah sangat pun. Terpaksa adik hantar yang lain dan yang kemudian hantar ini sampai dulu.

Harap pihak J&T dapat mempertingkatkan lagi kualiti servis korang. Bagus sangat dah penghantaran sampai malam..tapi feedback dari sana memang lambat…call hotline pun tak berangkat..apatah lagi pm di messenger..robot jer yang jawab…emel pun sama.

Tagged : /