Cermin Mata Untuk Silau dengan Lens Alpha Blue 420

Ramai pula yang tanya aku apa kelebihannya cermin mata yang dipasang dengan Lens Alpha Blue 420 ni. Okey, first aku nak tanya korang dulu..Bila korang pergi kedai cermin mata untuk buat spek atau tukar spek..korang pernah tanya pasal lens yang dipasang tak. Ke korang hanya tahu pasal power lens jer. Lepas itu, harga cecah RM500 ke atas.. padahal harga tu mahal giler lah wey.. selama buat spek ni kena tipu hidup-hidup  rupanya..

Lens Alpha Blue 420 Melindungi Mata

Kelebihan Lens Alpha Blue 420 ni ia akan melindungi mata kita dari sinaran lampu atau UV. Macam aku, yang 9 jam bekerja depan komputer boleh merosakkan mata bila pakai cermin mata yang tak sesuai..itu sebab bila terlalu lama, kadang-kadang mata aku sangat letih dan berair.. kepala pun pening-pening. terpaksa rileks kejap.

Dan selalunya, balik kampung memang pilih waktu malam. Terpaksalah Mr.Ery  seorang yang drive…kesian juga kat dia..aku tak boleh bawa kereta malam sebab silau dengan lampu dari arah bertentangan. Berdouble nampak cahaya. Bahayalah kan..

kedai cermin mata viral

Tengok handphone pun bahaya juga…walaupun ada protect dipasang pada screen handphone ia tetap akan menjejaskan mata. Jadi dengan adanya Lens Alpha Blue 420 ia akan melindungi mata kita dan menghalang cahaya masuk terus ke mata.

Selain untuk silau, Lens Apha Blue ini juga kalis air dan sangat nipis. Bila pakai cermin mata, tak rasa pun beban cermin walaupun power sangat tinggi. Korang akan rasa perbezaan bila korang sendiri yang pegang.

Dan inilah satu-satunya kedai yang akan tunjukkan perbezaan lens pada cermin mata yang dipakai dengan Lens Alpha Blue 420 yang ditawarkan oleh mereka. Korang kenalah datang..

Kedai di Plaza Sungei Wang

Kedainya di Plaza Sungei Wang tingkat G. Ada banyak cawangan iaitu Eye Vision Optical (Lot G096), Eye Smart Vision (Lot G070), Eye Smart Concept (Lot G079), Eye Pro Vision (Lot G111).  Boleh siap dalam masa setengah jam jer. Aku punya cermin mata frame + power + Lens Alpha Blue 420 dengan harga hanya RM125 sahaja. murahkan.. berbaloi sangat..

kedai cermin mata viral

Sayangi mata korang tau..pergi cari kedai dia di Plaza Sungei Wang, Kuala Lumpur. Kalau tak jumpa call Mr William (016-377 1304). Kedai buka jam 11 pagi hingga 9 malam setiap hari.. Pergi hari bekerja, tidaklah bersesak sangat.. orang sangat ramai di hari minggu..

Tagged : / / /

Lavida Homestay di Ipoh Kepunyaan Dato Seri Vida (DSV)

Menginap di Lavida Homestay, Ipoh kepunyaan Dato Seri Vida. Rezeki aku yang menang contest dari facebook Dato Seri Vida baru-baru ini. Alhamdulillah. Terima kasih DSV  dan Lavida Homestay.

Homestay yang aku dapat ni, memang besar giler..takkan nak pergi dengan 5 beranak jer kan… Aku setkan tarikh dengan keluarga aku biar diaorang pun dapat pergi. Abah dan mak mertua pun akan ikut sekali, tapi last minute tak jadi..

Keluarga aku pun sama awalnya dari jadi tak jadi..jadi tak jadi..jadi tak jadi…akhirnya jadi juga percutian bersama keluarga. Memang nyaris-nyaris tak jadi pun..malam sebelum bertolak baru bagi keputusan. aku bertolak dari Kuala Lumpur, keluarga pula bertolak dari Kelantan.

Ipoh, Perak

Aku yang sampai dulu di Ipoh sempat singgah makan tengahari di nasi ganja yang femes tu…ermmmm, ramainya orang..tak tahu apa yang sedap sangat tu. Jam 2:00 petang baru boleh masuk Lavida Homestay. Masih awal lagi, aku waze dekat situ ada pasaraya Mydin besar di Meru, Ipoh…lebih kurang jarak 5KM sahaja dari homestay. Jawabnya, memang ke Mydin lah dulu…tak sampai setengah jam dalam tu, keluarga aku call bagitahu diaorang dah sampai depan rumah Dato Seri Vida? Hah, rumah Dato’ Seri Vida? Biar betul ni. “Bukan rumah dato ma, tapi homestay. Ma search guna alamat along bagi ke tak”? “Tak tahulah along, ginilah ma tunggu along depan masjid kat depan”..entah rumah siapa keluarga aku tuju..katanya ada nampak pokok kurma.

lavida homestay ipoh
Tq DSV share my video

Elok aku keluar dan sampai kawasan dengan alamat yang diberi, tepat  jam 2:00 petang aku call kak Aida bagitahu tak jumpa…waze berhenti betul-betul depan masjid yang keluarga aku tunggu.. terpaksalah kak Aida bagi direction atas talian.

Lavida Homestay, Meru, Ipoh

Aku disambut oleh tiga orang termasuk kak Aida.. Kak Aida terangkan serba sedikit apa yang disediakan di Lavida Homestay. Masa sampai dipintu pagar pun kitaorang semua terpegun dengan banglo yang mewah dan besar ini..Kawasan pula sunyi dan agak tenang. Aku pula yang risau takut kawasan yang agak privacy tak boleh bising-bising…biasalah ada anak-anak ni kan…

Banglo dua tingkat lengkap segala kemudahan boleh muat lebih kurang 20 orang. Ada 5 bilik 3 di atas dan 2 di bawah.. semua bilik ada aircond kecuali bilik single dekat dapur.. Jangan risau, ruang tamu bawah ada aircond punyalah besar jenis cassette dan ruang tamu atas pun ada. Tak cukup bilik? Hampar toto, baring situ..

lavida homestay ipoh

Perabot pun sangat exclusive dan mewah. Nak duduk atas sofa kemain semua duduk sopan jer…hehehehe..

lavida homestay ipoh

Satu sudut di ruang tamu bawah

lavida homestay ipoh

Di bahagian beranda mengadap kolam. Ada kolam kecil..bolehlah anak-anak nak mandi.

lavida homestay ipoh

Lauk terhidang dari Kelantan..mama bawa bekal untuk jamu semua..lauk ini lagi sedap dari nasi ganja tu yer.

lavida homestay ipoh

Bilik di Lavida Homestay

Master bedroom di tingkat atas ini aku punya..nak bagi kat pengantin baru…dia tak nak…pengantin baru cop bilik bawah. Aduhaiii, besarnya bilik ni.. kalah ruang tamu rumah sendiri..

lavida homestay ipoh

lavida homestay ipoh

Bilik air master bedroom pun besar siap ada tab mandi. Tak sempat pun nak berendam kat dalam.

lavida homestay ipoh

Bilik kedua bertemakan warna kuning… masuk terus terang biji mata..pun siap ada bilik mandi dan tandas.

lavida homestay ipoh

Bilik ketiga di tingkat atas juga ada bilik mandi dan tandas.. hiasan likes girly gitu…tapi yang stay bilik ni my abah dengan anak lelaki aku.

lavida homestay ipoh

lavida homestay ipoh

Aktiviti Malam di Lavida Homestay

Nak BBQ di Lavida Homestay memang boleh. Tapi kami bercuti nak pergi jalan-jalan makanya malam tu keluar dengan satu kenderaan jer…Menuju ke bandar Ipoh, singgah di ala-ala uptown gitu.. nak masuk mall, dah tak sempat. Di bandar Ipoh tak ada tempat nak dituju sangat…last-last pergi ke area yang dekat dengan Mydin Meru…Kat situ, malam lagi happening..

lavida homestay ipoh

Happening sungguhlah…anak-anak duk berhabis duit nak main basikal…ada RM15 RM20 RM25.. Dan kat situ juga kami dinner di Char Kuey Teow Abang Sayang..dari jauh terus nampak signboard sebesar alam dan kedai terang benderang.

lavida homestay ipoh

Semua makanan ada..masing-masing dah agak penat…semua pakat order char kuey teow..boleh tahan sedap. udang pun besar-besar.

lavida homestay ipoh

Balik homestay pakat tidur lena semua…tak sedar apa…bangun pagi siapkan breakfast yang mama dah siap bawa bahan-bahan.. pekena pamoga coffee yang disediakan..bersiap-siap untuk check-out..sebenarnya jam 12:00 tengahari check out..tapi alang-alang dah sampai Ipoh, keluarga nak singgah ke Cameron Highlands.. awallah kami keluar.

pamoga coffee

Servis Terbaik

Terima kasih Dato Seri Vida (DSV) yang telah menyediakan penginapan untuk keluarga kami yang sangat exclusive dan mewah ini…sampaikan nak buka dapur gas pun tak reti…hahahaha… bercarton air pamoga dan Qu Puteh keluarga kami habiskan….inilah kenangan terindah bersama keluarga.

lavida homestay

DSV ada share video di IG, tapi tak penuh sebab lebih 1 minit… korang boleh tengok  full video kat bawah ni.

 

Yang mana nak bercuti di Ipoh dalam kuantiti yang ramai, dari sewa hotel lebih baik menginap di Lavida Homestay ini. Memang aku syorkan sangat…dekat dengan Movie Animation Park Studios (MAPS), Ipoh dan bandar Ipoh. Untuk plan buat majlis perkahwinan, mesyuarat pun boleh yer..kawasannya sangat lapang…kalau korang tengok video atas tu..boleh tengok gelagat anak-anak kitaorang main kejar-kejar. Bukan homestay ini saja yang ada, depan dan sebelah pun kepunyaan Dato Seri Vida juga.

Follow IG : @lavidahomestay

Follow FB : Lavida Homestay

Whatsapp: Kak Aida – 016-224 2808 (booking)

 

Nota kaki: Tak kesampaian nak jumpa DSV dan rasa masakan mak jah.

 

 

Tagged : / /