Jom Tukar Bloglist dengan Mak Dara

bicara mak dara
Kepada bakal blogger yang mau bertukar link dengan Mak Dara jangan segan segan ye.. Mak Dara ni peramah tak makan orang.. Mak Dara ni cuma makan cekodok aje heehe.. Jom bertukar link jommm…. Berminat sila tengok cara cara di bawah ye..
1) Buat satu entry : Jom Tukar Bloglist dengan Mak Dara
2) tepekkan header Mak Dara dan link kan ke entry ini.
3) masukkan link mak dara ke dalam bloglist anda
4)Letakkan link url anda ke kotak komen di bawah ni.
Tarikh Tutup 2hb oktober 2012 jam 6 petang
Sori Mak Dara.. ema just copy paste dari entry Mak Dara…
Kejar masa nak kena balik rumah ni..hehehehe.
Harap lulus yer.
Tagged :

Laksa Sarawak Dan Mee Kolok

Datang ke Sarawak mesti kena try makan makanan sarawakkan.

Ema ini jenis yang susah nak makan makanan yang tak pernah dimakan.

Tapi memandangkan bos sanggup bawa  kami keluar makan breakfast semata-mata untuk merasa makanan sana… so kenalah order makanan orang sarawak.

Laksa Sarawak yang diorder oleh  bos

Dan ema try mee kolok istimewa.. apa yang istimewanya? maybe istimewanya adalah sup

Tak habis makan, sebab makanan cam kering dan sedikit berminyak…

Sekali tengok rupa seperti meggi.

 ABC Cendol hasil rembat minum petang..

Laksa Sarawak dan Mee Kolok dimakan di Restoran Coffee O Corner.

Kali pertama datang Sarawak, ema pernah singgah restoran ini..tapi masa itu order nasi  lemak saja.

Untuk mengetahui tentang percutian ema di Sarawak,u all boleh klik label Sarawak atau Kuching.

Tagged : / / /

Selamat Datang Ke Sarawak

Selamat datang ke Sarawak tuan-tuan dan puan-puan.

Wah, macam ejen pelancongan dah ini.

Ini kali kedua datang ke Sarawak.

So, dah tahu serba sedikit  nak ronda-ronda Negeri Sarawak ini.

Tapi still tak mahir juga bab jalanraya kat sana.

Banyak sangat round-board akan jumpa.

Inilah patung kucing paling besar di Sarawak. Berkesempatan mengambil gambar di sini bila salah seorang bos membawa kami keluar breakfast di luar dan sempat juga meronda-ronda bandar Kuching. bila lalu di satu tempat memori dalam kepala terus keluar “eh, sini pernah datang”..”oh, kat sini rupanya”…

Selama seminggu berada di Kuching, Sarawak ini ema tinggal di Hotel Riverside Majestic,Kuching. Paling seronok bila dapat bilik tepi sekali dan view semuanya dari cermin. view keliling dapat tengok.

Cari mekdi juga satu malam itu…

Ini view dari bilik belah depan. naik sampan dengan bayaran 50 sen untuk pergi ke  seberang memborong kek lapis. naik sampan tak sampai 5 minit tapi naik kereta hampir setengah  jam.

Ini semasa aktiviti latihan di Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia. Abadikan bersama lori hazmat team.sangat teruja dengan peralatan yang ada.

Untuk makluman u all. orang Sarawak semuanya jujur.

entry auto publish..hari ini kerja di luar pejabat tapi masih di kawasan KL

Tagged : / / /