Breakfast di Kopi O Corner Kuching Sarawak

Berjalan sudah..membeli sudah…sebelum naik flight singgah untuk breaklunch (pagi dan tengahari) di Kopi O Corner….memang salah satu tempat kegemaran orang ramai…

kecil-kecil dah sampai ke Kuching si Aqeel kan..

kegemaran ramai teh o ais…

ada-ada saja mr. ery nak buat teknik bergambarnya… cap jari siapalah tu…

Laksa Sarawak mr. ery punya…okey sedap…

Mee Kampua FIL punya..

pergh..air yang hilangkan dahaga si aqeel syafiq

diam saja bila orang luar dukung dia…

muka bersedih..dah nak balik Kuala Lumpur…lagipun ema sekeluarga yang balik dulu…FIL dan keluarga adik ipar balik lewat sikit dari kami…

Bukan dua jenis saja makanan yang kami order..ada yang order nasi lemak dan mee kolok…. ema tak order apa-apa sebab perut masih kenyang selepas belasah dua keping roti canai di tempat menginap tadi…hehehe…

Inilah rupa mee kolok di sarawak…time ini makan masa penat berjalan ronda muzium… mr.ery cakap banyak pakai ajinomoto…rupanya cam meggi pun ada…

Ini pula dah lupa namanya… mr. ery yang order..banyak kicap.

Bagus juga pergi negeri orang merasai makanan mereka

Tagged : / / / /

Kucing Statue Destinasi Terakhir

Tak sahlah kalau tak mengabadikan kenangan bergambar dengan Kucing Statue ini.. sebelum bergerak ke airport, pemandu van memberhentikan kami semua untuk mengambil gambar kat sini..

Trip to Kuching

Masa mula-mula sampai anak-anak pun sibuk nak ambil gambar dengan kucing statue ini..akhirnya termakbul keinginan mereka…

Trip to KuchingPasni tempat makan pula

Tagged : /

Day 3 : Pasar Satok Kuching Sarawak

Tempat membeli lauk basah.. pilih-pilih, timbang, bungkus dan bayar..kerja senang

pasar satok

ada rupa penjual tak MIL ema ni..hehehe..sampai ke dalam tempat penjual MIL nak pilih udang segar

pasar satok

pasar satok

pasar satok

sempat juga membeli ikan terubuk masin ini..tapi tak berapa suka sebab tulang banyak…

pasar satok

Bau pasarlah, ema sekeluarga naik flight hari itu…ngeh3x…

Tagged : / / / / /