Putaran Masa Special Day

Yayang Birthday

Peneman mom kat rumah. walaupun berlainan bapa, tapi Yayang nilah yang paling rapat dengan kami. Kami panggil yayang, yelah bongsu sekali memang manjalah kan…kalau dengan anak buah, dialah ketuanya.  Tak pernah tiup lilin untuk sambut birthday. so, satu malam tu, mom belanja mekdi, kami tiga beradik buat surprise belikan kek birthday walhal birthdaynya dua hari lagi.

birthday boy

Keluarga belah mom, Aqeel satu-satunya cucu lelaki dan anak buah yayang yang lelaki. Bila balik kampung, Yayang ada teman untuk main malah mandi pun nak sekali. Maklumlah, Yayang ni penakut orangnya…hehehe…yang selalu jadi mangsa Yayang si Aqeel lah. Ke mana-mana Aqeel kena temankan Ayahsunya.

birthday boy2

Mom belanja makan mekdi Kok Lanas. Malam tu pun masih lagi malam beraya. Penuh mekdi dengan manusia. order pun dua tiga kali ambil baru faham. pekerja mekdi nampak stress bila berulang-ulang cakap untuk order. Itupun ada yang terbabas tak cukup order.

birthday boy5

Ayra memanjang tidur saja. orang keliling bising, dia lena tidur. senang mama dia nak makan.

birthday boy6

Motif buat muka cembung kasi nampak gemuk. semua tegur aku kurus sangat. kurus kering macam orang sakit pun iye. Siapa yang tak nak kurus, tapi taknaklah kurus kering macam tak cukup zat. itu kurus berpenyakit pula…Nauzubillahiminalzalik..minta dijauhkan segala penyakit.

mekdi kok lanas

Yayang ni baru berumur 12 tahun. Malu-malu kucing suruh tiup llilin tak nak. suruh pakai topi birthday pun tak nak. ni nak suruh potong kek pun kena paksa.

birthday ayahsu

Tahun ni yayang UPSR. Harap Yayang berjaya dalam peperiksaannya nanti. Buktikan kepada mama tau.

 

About emarieys

Ema has written 1151 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

PTT Outdoor
1 Shares

You may also like...

12 Comments

  1. orang kurus senang makan apa je tak risau gemuk, kan. Comey ur baby
    Raihanah Ahmad recently posted…4 Tips Kulit Putih Kemerah-merahanMy Profile

    1. gemuk tak risau kak..yang risau perutnya..hehehe..tq..tq.
      emarieys recently posted…Open House BerderetMy Profile

  2. semoga yayang gembira selalu
    Aju recently posted…5 Nutrisi Wanita MenopausMy Profile

    1. Alhamdulillah..thanks atas doa itu.
      emarieys recently posted…Open House BerderetMy Profile

  3. Selamat Hari Jadi Yayang! 😀
    Ani Haryani recently posted…Tak Dapat Keputusan UPU 2015 untuk STPM ,Cuba Lagi!My Profile

    1. wakil bagi pihak..terima kasih sis.
      emarieys recently posted…Open House BerderetMy Profile

  4. erkkk..

    yayang?

    cam pelik je. hehe
    titan recently posted…Tampil Menarik dengan Kasut New BalanceMy Profile

    1. itu nama panggilan manja..nama penuhnya panjang berjela.
      emarieys recently posted…Open House BerderetMy Profile

  5. Good looking la adik ema si Yayang ni. Tapi nick name dia tu, kalau kat skolah, dia malu tak kalo org tahu nick name dia? Sbb anak buah akak, malu betul dengan nick name dia kalau kawan2 skolah tau.
    LydSunshine recently posted…Tudung Buatan SendiriMy Profile

    1. memang malu kalau orang panggil ‘yayang’ depan kawan dia…terus merajuk…hehehe.
      emarieys recently posted…Open House BerderetMy Profile

  6. terima kasih Dr Fattah
    emarieys recently posted…Open House BerderetMy Profile

  7. Oh, tak tahu pun Ema ada adik lelaki! Ingatkan semuanya perempuan. Pemalu sungguh si Yayang ni yerk. Nampak ‘sopan’ jerk muka. Nasib baik ada Aqeel, kalau tidak kat manalah si Yayang ni nak berpaut 🙂
    Mummydearie recently posted…Left Handers DayMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge