ALLAHUAKBAR, Semoga Perkara Yang Berlaku Hari Ini Berterusan, Indahnya Rezeki Yang Kau Beri

ALLAHUAKBAR … Allah Maha Besar… Syukur Alhamdulillah. Alhamdulillah masih diberi kesihatan yang baik untuk bekerja hari ini dan ramai yang sambung cuti. Esok kembali cuti hari wilayah.   Hari Lahir Suami 30 Januari semalam hari lahir suami mamaema. Selamat hari lahir suami. Tiada hadiah, tiada kek, tiada majlis. Cuma dititipkan doa untuk suami semoga dimurahkan […]

Kau kerja apa memanjang ada di hotel

Baru habis duty kat Hotel Sheraton Imperial. So, next month ke Terengganu. Hari ini baru masuk pejabat. Bila dah outstation, nak update blog pun agak limited. Pastu ada yang bertanya “ko kerja apa ema, memanjang aku tengok ko stay di hotel”. Orang yang bertanya, bunyi seperti seronok stay hotel. Orang tak tahu, kita kerja lebih […]

Ucapan Selamat Hari Guru

Selamat Hari Guru. Happy Teacher’s Day. Pelbagai petikan dan ucapan sempena Hari Guru hari ini 16 Mei dengan tema “Guru Pembina Negara Bangsa”. Tanggungjawab guru sekarang sangat besar bagi melahirkan generasi yang mampu membina negara bangsa. Sempena Hari Guru hari ini, saya mohon kepada guru-guru yang pernah mengajar saya, halalkan ilmu-ilmu yang telah dicurahkan selama […]

Hadiff 1st Birthday

Muhammad Hadiff First birthday. Selamat hari lahir Muhammad Hadiff.. Hadiff ni cucu belah keluarga mertua yang ke….kejap nak kira.. (1) Azwa (2) Aiman (3) Airil (4) Aqeel (5) Amsyar (6) Aisar (7) Arissa (8) Hadiff  (9) Ayra (10) Adryan (11) Aisyah..hah, kena list down. cucu yang ke-8 dah..dari 4 beradik 4 menantu.. nama cucu pun […]

Masalah Tonsil Aqeel Selesai

Masalah tonsil aqeel dah lama nak kongsikan. Ingatkan dah tak jadi buat pembedahan buang tonsil aqeel di PPUM. Aku dah buat temujanji lain di PPUKM. Dalam tengah bercuti pantang dan masa tu kat kampung, PPUM call bagitahu Aqeel kena masuk wad awal sehari untuk buang tonsil. Terpaksalah ayahnya yang bawa ke PPUM dan menunggu. Malam pula, […]