Susu Ibu Kurang Tip Penyusuan Kepada Ibu-Ibu Baru

Ibu-ibu yang tak dapat beri sepenuhnya susu badan pada bayi akan berasa gelisah dan resah. Dan pastinya akan rasa down sangat bila anak menangis kerana tidak cukup minum susu. Kita sebagai ibu, semestinya mahu berikan susu badan secara terus kepada anak lebih-lebih lagi yang baru lahir. Tip Penyusuan Kepada Ibu-Ibu Baru Kepada ibu-ibu yang pertama…

Rumah Baru Untuk Sewa Depan UiTM Machang

Assalamualaikum Sayang sungguh nak bagi sewa rumah baru ni. Tapi dari kosong, lebih baik bagi sewa pada student UiTM, Machang. Memang dekat sangat dengan UiTM, jalan kaki pun tak sempat nak keluar peluh. Rumah ini akan siap sepenuhnya dalam bulan April. Sekarang dah 90% siap pembinaan. Tunggu masa sesuai nak balik Kelantan, tengok rumah dan…

Dapatkan Name Cards Percuma Dari Pixajoy Jangan Lepaskan Peluang Ini

Penting adanya name cards bagi seseorang individu walaupun sekarang semua di hujung jari saja. MamaEma pernah beberapa kali tempah name cards. Tahun akhir buat name cards tahun 2014 dan sehingga sekarang masih berbaki satu bekas. Yealah, MamaEma bukanlah selalu join mana-mana event sebelum ini. Sejak join team Kelab Blogger Ben Ashaari, barulah mula aktif. Terima…

Produk Kecantikan MEWANGI Bau Sangat Wangi Sehebat Jenama

Majlis Perkenalkan Produk Mewangi. Pertama kali dengar MEWANGI mamaema bayangkan tajuk lagu Akim AF. Walhal, MEWANGI yang ini adalah jenama produk kecantikan pada masa kini. Produk MEWANGI adalah produk kecantikan keluaran seorang usahawan wanita yang cantik dan jelita iaitu Puan Ayu Azmera Abd Moin. Produk MEWANGI telah diedarkan kepada 300 wakil-wakil jualan dan pengedar dengan…

Berdiri Sejam Lebih Layan Rock Bro Di Mines

Penangan wayang Rock Bro di Mines. 28 Okt 2016, Mr.Ery ajak tengok wayang Rock Bro dengan geng Urban Crewz. Pucut dicita ulam mendatang. Orang nak belanja, kita pun setujulah. Lagipun tarikh itu, hari lahir mamaema. Kiranya hadiah hari lahirlah kan. dah dapat present dari Mr.Ery tepat jam 12.00 t/mlm sebelumnya. Surprise kan isteri nyaris nak…

Cara Hilangkan Kesan Pelekat Roadtax

Cara Hilangkan Kesan Pelekat Roadtax. Petang-petang begini, hari ini nak kongsikan satu tips untuk hilangkan kesan gam pelekat roadtax kereta atau sticker. Buruknya pandangan bila nampak ada kesan gam melekat di cermin kereta kan. Ada yang sanggup lekat roadtax baru di bahagian lain. Kesan yang lama tinggal begitu sahaja. Caranya sangat mudah. Hanya spray minyak…

Bawa Masuk Kereta Ke Thailand

Bawa masuk kereta persendirian ke Negara Thailand melalui Rantau Panjang, Kelantan. Baru-baru ni, Ema masuk negara Thailand dengan kereta persendirian. Kalau sebelum ini pergi bercuti ke Hatyai, sewa van. Tapi kali ni pergi atas urusan kerja di Narathiwat dan Yala. Cara-cara masuk Thailand dengan kereta persendirian senang saja jika dokumen yang diperlukan itu lengkap. Sebelum…