Rumah/Bilik Selesa Untuk Pelajar Uitm Machang

Rumah / Bilik lebih selesa untuk pelajar Uitm Machang. Untuk kos sewaan murah dan rendah, pelajar UiTM Machang boleh menyewa di rumah/bilik dari Haji Haris dan Hajah Maimunah. Maklumat terkini, Haji Haris telah menambah beberapa kemudahan untuk keselesaan para pelajar yang menginap di sini. Maklumat terdahulu boleh rujuk di sini.     Kawasan di halaman […]

Dapatkan Name Cards Percuma Dari Pixajoy Jangan Lepaskan Peluang Ini

Penting adanya name cards bagi seseorang individu walaupun sekarang semua di hujung jari saja. MamaEma pernah beberapa kali tempah name cards. Tahun akhir buat name cards tahun 2014 dan sehingga sekarang masih berbaki satu bekas. Yealah, MamaEma bukanlah selalu join mana-mana event sebelum ini. Sejak join team Kelab Blogger Ben Ashaari, barulah mula aktif. Terima […]

Produk Kecantikan MEWANGI Bau Sangat Wangi Sehebat Jenama

Majlis Perkenalkan Produk Mewangi. Pertama kali dengar MEWANGI mamaema bayangkan tajuk lagu Akim AF. Walhal, MEWANGI yang ini adalah jenama produk kecantikan pada masa kini. Produk MEWANGI adalah produk kecantikan keluaran seorang usahawan wanita yang cantik dan jelita iaitu Puan Ayu Azmera Abd Moin. Produk MEWANGI telah diedarkan kepada 300 wakil-wakil jualan dan pengedar dengan […]

Cara Hilangkan Kesan Pelekat Roadtax

Cara Hilangkan Kesan Pelekat Roadtax. Petang-petang begini, hari ini nak kongsikan satu tips untuk hilangkan kesan gam pelekat roadtax kereta atau sticker. Buruknya pandangan bila nampak ada kesan gam melekat di cermin kereta kan. Ada yang sanggup lekat roadtax baru di bahagian lain. Kesan yang lama tinggal begitu sahaja. Caranya sangat mudah. Hanya spray minyak […]

Bawa Masuk Kereta Ke Thailand

Bawa masuk kereta persendirian ke Negara Thailand melalui Rantau Panjang, Kelantan. Baru-baru ni, Ema masuk negara Thailand dengan kereta persendirian. Kalau sebelum ini pergi bercuti ke Hatyai, sewa van. Tapi kali ni pergi atas urusan kerja di Narathiwat dan Yala. Cara-cara masuk Thailand dengan kereta persendirian senang saja jika dokumen yang diperlukan itu lengkap. Sebelum […]

Cara Orang Menghargai Hasil Kerja Kita

First, terima kasih kat korang yang rajin singgah ke blog emarieysdotcom biarpun hampir dua minggu tak update. Minggu lepas seminggu outstation di Bintulu, minggu ni masuk pejabat, dah kena buat kerja yang lain. Nak jalan ke blog korang pun tak sempat lagi.. nak update entri hari ini pun taip cepat-cepat… ok kejap..ada orang cari. Sambung […]