• Harga Buah Strawberry Menjunam Ketika Bulan Ramadhan

    Merasa juga buah strawberry yang besar, harga yang murah giler. Memang murah sungguh beli buah strawberry di bulan Ramadhan. Ini gara-gara balik Kelantan sambut hari raya ikut laluan alternatif. Sempat singgah Cameron Highlands. Jalan memang clear. Tak ada orang datang bercuti dalam bulan Ramadhan ke? Strawberry murah 5 bungkus besar RM25 sahaja Alang-alang dah sampai ke Cameroon Highlands, singgah tempat membeli sayur. Asalnya, nak cari sayur jer, tapi dipanggil-panggil oleh penjual buah strawberry. sampai tergoda. Beli 5 bungkus besar dengan harga RM25 sahaja, siap free dua bungkus kecil. Nak makan terus, belum sampai waktu berbuka lagi.. sampai kampung bahagi-bahagi kan pada keluarga dan adik-beradik. Lain kali nak makan buah strawberry…

  • Destinasi ke Destinasi – Strawberry Farm – Cameron Higlands

    Salam Salam Maulidur Rasultak sempat langsung nak buat entri semalam sibuk mengemas rumah tiga hari tinggal rumah dah macam tongkang pecah.. okey2x..sambung cuti-cuti Malaysia lagi… cuti-cuti Malaysia lagi best kan…. cintailah negara kita… cewah…. sekarang saya sekeluarga tinggalkan jejak tapak kasut ke strawberry farm…. sedang hujan renyai-renyai.. terus kena beli payung berbuah strawberry.. buah kiwi tak ada yer kekawan…. dah terlarat si adik jalan naik bukit mr. ery terpaksalah dukung tangganya pun dah dilukis buah strawberry semua jenis makanan ada… yang dibuat dari strawberry ler…buah lain tu tak ada tau… sejuk-sejuk kat sini pun ada yang boleh makan ais krim lagi.. rehat jap penat naik bukit… ingat yer kawan-kawan masuk…