Majlis Rumah Terbuka Kepochi Sungguh

Selesai sudah Majlis Rumah Terbuka di pejabat MamaEma..sungguh kepochi gituuu.. Kami di tempat kerja dah macam keluarga sendiri..Yealah, keluarga kami ini kecil.. pergi mana-mana bahagian memang akan selisih bahu lah.. Tema Ala-Ala Kampung So, semalam berbaju kurung lah MamaEma.. katanya tema ala kampung..so, kita jadi gadis kampung lah semalam.. dengan berbaju kurung biru. Baca: Deco-Deco…

Sedih Raya Tahun Ini Tanpa Bergambar Dengan Abah

Assalamualaikum. Tahun ini tak ada gambar raya bersama abah. Agak terkilan juga. Tapi, tetap dapat bersalam tangan dengan abah di rumahnya. “Maafkan Along, Abah”.  Sebelum raya, dapat bersua dengan abah. Abah datang hantar itik ke rumah mom dan ambil sandal raya yang MamaEma belikan. Suka abah dapat sandal capal. #TeamRayaKelantan Selepas selesai beraya belah keluarga…

Aidilfitri Tema Pink Peach Masih Sasau Tak Cukup Tidur

Salam Aidilfitri Masih mood raya kan. Inilah raya kami tahun ini. Aku masih sasau sebab tak cukup tidur. Memang mengantuk giler. Adik-adik memang rumahnya kat Kelantan, nak tunggu berkumpul sama, sempatlah aku pergi beraya dengan keluarga mertua dulu pagi tu. Selepas sembahyang raya, terus bergerak ke Machang untuk beraya dengan mertua. My mom pun tak…

Hari Raya Emarieys

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Salam Kemaafan Zahir dan Batin. Masih tidak terlewatkan untuk ucapkan selamat hari raya. Semalam baru masuk kerja, seminggu blog tanpa tuannya. Nak kembalikan mood kerja dan mood menulis bukan main payah lagi. Tahun ini beraya di Kelantan tidak lagi beraya di KL seperti tahun lepas. Sambutan pun sederhana memandangkan abah pula…