Selesai sudah Majlis Rumah Terbuka di pejabat MamaEma..sungguh kepochi gituuu.. Kami di tempat kerja dah macam keluarga sendiri..Yealah, keluarga kami ini kecil.. pergi mana-mana bahagian memang akan selisih bahu lah.. Tema Ala-Ala Kampung So, semalam berbaju kurung lah MamaEma.. katanya tema ala kampung..so, kita jadi gadis kampung lah semalam.. denganRead More →

Assalamualaikum. Tahun ini tak ada gambar raya bersama abah. Agak terkilan juga. Tapi, tetap dapat bersalam tangan dengan abah di rumahnya. “Maafkan Along, Abah”.  Sebelum raya, dapat bersua dengan abah. Abah datang hantar itik ke rumah mom dan ambil sandal raya yang MamaEma belikan. Suka abah dapat sandal capal. #TeamRayaKelantanRead More →

Salam Aidilfitri Masih mood raya kan. Inilah raya kami tahun ini. Aku masih sasau sebab tak cukup tidur. Memang mengantuk giler. Adik-adik memang rumahnya kat Kelantan, nak tunggu berkumpul sama, sempatlah aku pergi beraya dengan keluarga mertua dulu pagi tu. Selepas sembahyang raya, terus bergerak ke Machang untuk beraya denganRead More →

Suasana hari raya di Kelantan. Raya kedua beraya di Bachok. Rumah mokwe (nenek mr.ery). Satu-satunya nenek yang ada. Dah ada piut pun. Raya tahun ini orang sarawak pun ada balik. Raya kedua diadakan hari berkumpul bagi keluarga mokwe (Wan Jah). Ini baru sebilangan ahli keluarga, ada yang tak balik berayaRead More →

 Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin. Macam mana raya korang? Layan kat facebook macam-macam fesyen dan tema warnanya. Aku tak nak kongsi kat fb, nak kongsi kat blog je. Tema pilihan kaler purple gelap. Inipun last minute cari. Mr.ery plan nak pakai jubah tapi aku yang suruh beliRead More →

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Salam Kemaafan Zahir dan Batin. Masih tidak terlewatkan untuk ucapkan selamat hari raya. Semalam baru masuk kerja, seminggu blog tanpa tuannya. Nak kembalikan mood kerja dan mood menulis bukan main payah lagi. Tahun ini beraya di Kelantan tidak lagi beraya di KL seperti tahun lepas. SambutanRead More →

Kad Raya pengganti diri. Di kesempatan ini, saya dan keluarga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada rakan-rakan blogger yang pernah berjumpa mahupun sekadar di alam maya. Sekiranya, kekasaran tatabahasa sepanjang menulis entry dan membalas komen menyinggung perasaan, mohon dimaafkan. Bagi rakan-rakan yang pulang ke kampung, berhati-hati di jalan raya.Read More →

Nikmat hari raya bersama keluarga. Tak habis-habis lagi ke part raya ni… selagi ada gambar untuk menceritakan..selagi itu cerita tak akan habis. harap maklum Keluarga my mom Keluarga mr. ery Keluarga angah a.k.a. Emma Nadia Keluarga kak a.k.a Emma Fathira Anak-anak Pakcik Johari My lovely mom Love u all Anak-anakRead More →

Kejadian buruk di pagi raya, Pagi raya ketiga dikejutkan bunyi bising di depan rumah. Rupa-rupanya ada kebakaran pada sebuah motosikal Khabar puncanya disebabkan tumpahan minyak. Kepunyaan siapa motosikal ini? Nasib baik balai bomba pun dekat..hanya seberang jalan. Tengit masuk hidung gas pemadam. Hangus depan. Enterprem dengan lori bomba. Sila abaikanRead More →