Cameron Highlands? Sebab frust sangat bila terpaksa balik awal dan masuk kerja. Punca itulah pergi ke sana. Eh, boleh ke begitu? Untuk ubatkan hati yang panas ni kan. Better pergi ke tempat yang sejuk. Nak balik ke Kuala Lumpur, tersinggah tanpa sengaja di Cameron Highlands. Ikut Lojing..Gua Musang. Saja nakRead More →

horeyyyy!!!! destinasi terakhir dah…sempat lagi menyinggah kat sini apa nama tempatnya…saya pun tak tahu tapi..ianya berdekatan sangat dengan hotel equatorial kat atas sana…memang atas bukit dan lagilah sejuk keadaannya… wah, kakak boleh tahan sejuk erkh.. hanya pakai skirt saja.. memang sejuk sangat kat atas ni dengan angin bertiupan.. di siniRead More →

Percutian di Cameron Highlands. orang dah kata ‘JANGAN’ maknanya….janganlah… ini tidak.. ada sesetengah orang bila dilarang itulah yang selalu dibuatnya… hah, bila dah diletak denda RM _ _ barulah beringatkan… tahu pula sayang duit tu.. destinasi mana pula ni hah, inilah destinasi kami seterusnya destinasi minum air teh yang asli..Read More →

salam selepas dah rehatkan diri kat bilik perut dah mula berbunyi tak daya nak menahan lapar dengan cuaca sejuk ni… terpaksalah kejutkan si adik dari tidur itu pasal macam moody saja mukanya.. tak puas tidurlah katakan…. Kedai Makan Brinchang di mana-mana tempat ada saja orang kelantan buat bisnes kan.. kalauRead More →

salam selepas kepenatan meninggalkan tapak kasut ke strawberry farm barulah kami mencari-cari tempat hendak tidur penat rasanya….. tapi pelik, kenapa orang tak ramai time-time cuti macam ni… agaknya kaum cina sibuk nak sambut raya lagipun masa saya pergi tu cuti wilayah so hanya untuk orang yang duduk kat wilayah sajaRead More →

Salam Salam Maulidur Rasultak sempat langsung nak buat entri semalam sibuk mengemas rumah tiga hari tinggal rumah dah macam tongkang pecah.. okey2x..sambung cuti-cuti Malaysia lagi… cuti-cuti Malaysia lagi best kan…. cintailah negara kita… cewah…. sekarang saya sekeluarga tinggalkan jejak tapak kasut ke strawberry farm…. sedang hujan renyai-renyai.. terus kena beliRead More →

salam bermula entri ketika bercuti di Cameron Highlands cepat-cepat nak buat entri dan publish ikut pilihan hari baru blog terupdate biarpun tuan blog sedang berkursus bila saja sampai kat Brinchang (terus ke brinchang…tak singgah pun tanah rata) dan nampak signboard ke strawberry farm (masuk percuma) terus mr. ery pusing sterengRead More →