• Majlis Rumah Terbuka Kepochi Sungguh

    Selesai sudah Majlis Rumah Terbuka di pejabat MamaEma..sungguh kepochi gituuu.. Kami di tempat kerja dah macam keluarga sendiri..Yealah, keluarga kami ini kecil.. pergi mana-mana bahagian memang akan selisih bahu lah.. Tema Ala-Ala Kampung So, semalam berbaju kurung lah MamaEma.. katanya tema ala kampung..so, kita jadi gadis kampung lah semalam.. dengan berbaju kurung biru. Baca: Deco-Deco Rumah Terbuka Tahun ini punya raya, tak ada kambing golek lagi.. Katering dari anak buah DEE.. pengacara tu. Ada Coffee Corner dan photographer yang mana setiap kali kami berposing depan kamera… terus gambar kami akan di print…on the spot dapat gambar… berebut lah haih…padahal semua dapat seorang satu….hehehe.. Ex-bos yang suka belanja, suka bagi nasihat…orang…

  • Deco-Deco Raya Untuk Open House Di Pejabat

    Assalamualaikum. Esok, ada open house. Sekarang masing-masing tengah sibuk deco-deco raya untuk open house di pejabat. Sejak tahun 2010, tempat kerja MamaEma buat open house. Esok untuk kali ketujuh dan kali pertama open house dengan Ketua Pengarah baru. Hope cuaca baik hari ini dan esok. MamaEma nak share Deco-Deco Raya yang pernah menghiasi open house di pejabat hasil dari rakan-rakan sekerja MamaEma. Memang kreatiflah mereka ni. Deco Raya Open House 2010 Deco raya tahun 2010, lebih utamakan hiasan pada meja makan. ada lebih 12 buah meja makan yang perlu dihiaskan setiap satu. 2011 Deco raya open house 2011 bertema raya di kampung. Siap ada basikal tua, vespa lama lagi.. 2012…

  • Open House Berderet

    Sebulan dah Syawal, dah habis beraya pun tapi semalam masuk bulan baru masih ada yang buat open house. seronoklah aku boleh gantung kuali.Berderet jemputan open house tahun ini. Alhamdulillah, murah rezeki semua.   RIMUP RAYA Aku pun tak tahu apa maksud RIMUP. Bro Titan tolong jawabkan. Tapi nak tunggu bro tu jawab, baik aku google lagi cepat. Bila google perkataan RIMUP ini jawapannya RANCANGAN INTEGRASI MURID UNTUK PERPADUAN. Idea Guru Besar sekolah yang nak letak RIMUP RAYA. Sejak ada Guru Besar baru, macam-macam idea dan aktiviti yang beliau jalankan. PIBG pun aktif bila Guru Besar aktif.   Antara team AJK PIBG sekolah yang hadir memeriahkan RIMUP RAYA. Berbaju pink salah…

  • Sepupu Open House

    Raya ketiga baru bersemangat nak beraya. Mood pun kembali ceria. Aku malas nak fikir pasal kena tipu. memang dah terkena pun. duit customers pun dah ganti balik. Memang tidak sekali aku halalkan duit yang mereka tipu itu. Terima kasih pada suamiku mr.ery dan keluarga yang banyak support aku. Open House Marilah kita beraya dengan hati gembira, baru nak update hari ini dah raya ke berapa? Beraya di rumah k.long (sepupu) dekat Pasir Puteh juga. Aku dan angah pergi satu kereta. Adik perempuan bongsu dengan mom pergi kemudian tapi ‘anak butir’ angah (anak adik perempuan bongsu) ikut sekali. Anak butir angah yang pakai baju gaun warna hitam tu namanya Balkis. Bekeng-bekeng…

  • Perkhidmatan katerer tiga tahun berturut-turut

    Tahun ketiga perkhidmatan katerer yang sama untuk majlis jamuan raya pejabat. kalau dah tiga kali berturut-turut ini mesti u all fikir servis mereka bagus kan. Tahun ini kira ok sedikit, berbanding tahun 2010 dan 2011. masa tahun 2010 nasi ayam tak ada sup. tahun 2011 nasi minyak tak ada ayam.dan tahun ini lengkap semuanya cukup. happylah aku…kan saya sebahagian dari AJK MAKANAN..ngeh3x. RAYA 2010 RAYA 2011 Mari, tengok menu apa tahun ini. inilah rupa masala tosai. tak sempat nak jamah pun laksa curry. tapi lebih banyak rupa kepada mee/ bihun curry jer. inipun cepat habis. tahun ini penambahan nasi dagang. made from kak nor…staf pejabat. ABC satu!!!! dan dan dan…

  • Preparation for open office this year

    Wah, mentang-mentang lawatan dari Duke and Duchess of Cambridge kat Malaysia ni..bukan main lagi hentam tajuk entry kan…alaaa..nak speaking london tak berapa nak reti..kan cakapkan..tergagap-gagap… Alhamdulillah, selesai sudah kelmarin punya open office untuk tahun ini.. tahun ketiga sejak 2010.. Tema Raya 2010 Tema Raya 2011 dan apakah tema raya untuk tahun ini…. tahun ini tak ada yang semeriah dari tahun-tahun yang sebelumnya.. memadai dengan hiasan idea mereka-mereka yang kepala otak bergeliga….tak macam saya..(sejak bahasakan ‘aku’..sejak bahasakan ‘saya’).. tolong pegang tasi jer tolong-tolong mana yang patut tolong..tolong bergaya lebih kasi kat saya Inilah hasil yang mereka berotak geliga..TAHNIAH TEAM HIASAN!!! Preparation for raya dah setel..selepas ini nak entry bab makanan atau…

  • Raya Dah Tamat

    As Salam Semua!! wah, rindu sangat-sangat dengan korang ni minggu ni saya sangat busy tu pasal entry lama dah basiminggu depan pun saya busy juga minggu depan seminggu tak ada kat opis minggu depan seminggu dekat PDraya dah habis kan tapi masih ada juga yang buat ‘open house’ hingga hari ini tak apalah..janji dapat makan dengan suka hati nak baca entry pasal raya opis saya tak? entry raya yang penuh dengan gambar gambar pun dah ceritakan suasana raya tahun ini jom layannn (tiru ayat fafau) Persiapan raya sehari sebelum walaupun persediaan persiapan last minit tapi tetap berjaya menghiasinya moh kita,ayuh duk bersila muka-muka yang rajin interprem tema tahun ini adalah…

  • tambah LEMAK (Part 1) – Open Office at KLN

    selepas buat entry bisu pagi tadi…. sekarang baru nak buat entry pasal malam tadi…tengahari tak sempat kerana sibuk pergi ke majlis tambah LEMAK anjuran PERWAKILAN….nanti saya akan buat entrinya sebab selain makan-makan tu ada benda lain yang dibuat.. Jamuan Raya Ibu Pejabat malam tadi saya pergi majlis “Rumah Terbuka” kat KLN di Putrajaya ni…kiranya salah seorang wakil dari bahagian tempat kerja..yang lain tak berkesempatan nak pergi pun…khabarnya ada artis Ana Raffali dan Salleh Yaacob..tapi yang datang hanya Ana saja…itupun saya tak tengok persembahan dia.. ┬ásampai saja kat sana..terus beratur ambil makanan..sebab dah ramai sangat orang tengah beraturnya…. maklumlah kita ni datang dari jauh….dari KL lah katakan… khabarnya FM bagi duit…

  • rayer hiphip hooreyyy!!!!

    raya oh raya..sukanya bila dengar lagu raya. syahdunya bulan syawal dah nak sampai penghujungnya. tapi still lagi berhari raya. tak kira di mana2. janji makanan ada. lemang, ketupat ada segalanya. masuk mulut telan saja. sakit perut tanggung jua… oh nikmatnya berhari raya… itulah jika bulan zulkaedah belum menjelma selagi itulah beraya. aku pun suka. jimat duit belanja. makan free saja. siapa yang tak suka??.sepanjang minggu dapat makan free saja kat opis ni. memang rezeki murah semua. pada 7hb 10 aku punya opis buat jamuan raya secara besar-besaran. jemputan seramai 200 orang tapi yang datang tidak pula sampai beratus agaknya. memasing ada hal sendiri. janji kitaorang puas hati. lauk pauk kuih…

  • persiapan raya

    Meriah sungguh kalau nak sambut raya erkh… semua orang bergumbira. persiapan kali ini bukan persiapan raya kat rumah tapi persiapan raya untuk opis. inilah kali pertama diadakan secara besar-besaran sejak bertukar2 KP ni. maybe bila dah ketuanya perempuan maka ginilah hendaknya… apa yang penting kerjasama. Persiapan hari Raya. kebetulan pada hari persiapan raya ni, berlaku blackout. so kerja di opis dah tergendala. makanya bersepakat ramai-ramai bekerjasama menyiapkan segala hiasan bagai. last2 minit pun sempat lagi pergi beli bahan-bahan yang tidak cukup. aku dengan k.is lah yang rajin sangat pergi beli bahan2 tu. kitaorang zass ke chow kit kejap. apa pulak mata aku ni katup. bukan ngantuk erkh. orang yang amik…