Logo KBBA
  • Hotel Di Cherating Terengganu

    Hotel di Cherating, Terengganu, mana nak stay? Mana lagi kalau bukan the Legend Cherating. Satu-satu hotel yang dekat dengan pantai, kolam yang luas, bilik yang cantik. Ada plan nak bercuti ke Cherating? Tempahlah sekarang. Lagipun cuti sekolah panjang dah tak lama, paling dekat cuti raya Deepavali..seronoklah anak-anak dapat cuti seminggu tau. Okey, set the date now!! Jom ke Cherating. Ada pelbagai pakej yang ditawarkan oleh Legend Cherating kepada mana-mana jabatan, agensi, syarikat mahupun persendirian. Lagipun di Legend Cherating bukan sekadar tempat untuk berehat semata-mata, yang mana nak habiskan bajet tahunan, tak salah pun bawa pekerja-pekerja anda untuk rehatkan minda dan fizikal. 7 Sebab Wajib Menginap di Legend Cherating. Staf yang…

  • Pengalaman Melepaskan Anak Penyu Di Pantai Cherating

    Release Baby Turtle Aktiviti yang paling ditunggu-tunggu. Pengalaman sendiri untuk melepaskan anak-anak penyu. Kena hati-hati memegang anak penyu yer. Bukan boleh sebarangan pegang anak penyu ni, perlu pegangnya di sisi cengkerang. Hahaha, masa pegang anak penyu, rasa geli juga bila kakinya menggelepar kiri kanan. Tak sabar nak masuk laut yer penyu. Bila tersentuh kaki penyu dengan kulit tu, rasa kasar-kasar tapi lembut. Risau takut terlepas. Anak-anak pun dapat peluang melepaskan anak penyu juga. Pesan MamaEma pegang baik-baik..anak penyu ni sensitif. Jangan pegang bawah badan dia…situ lagi lembut tempatnya. Kehidupan anak-anak penyu mudah terancam. Dalam 100 ekor dilepaskan, hanya beberapa ekor sahaja yang dapat survive. Anak-anak penyu terancam dengan ancaman dari…

  • Telematch Activities and Mini Explorace Games

    Sambutan hari keluarga semestinya perlu ada aktiviti telematch atau sukaneka. Kalau tak ada rasa macam tak lengkap hari keluarga yang dianjurkan. Betul tak? Tak kisahlah telematch ini untuk kanak-kanak atau dewasa, sekadar untuk kemeriahan dan suka-suka. Boleh juga mengeratkan tali silaturahim antara satu sama lain. Lebih-lebih lagi dari keluarga yang berlainan, tetapi dari kumpulan yang sama. Jika perancangan untuk team building atau berkursus di Legend Cherating, bolehlah join telematch yang disediakan. Ada pelbagai telemacth yang sesuai untuk kanak-kanak dan dewasa. Macam aktiviti-aktiviti kami di hari keluarga Kelab Blogger Ben Ashaari ni, cuaca panas terik tolak ke tepi.. yang penting semangat bekerjasama untuk menang dalam games..memang havoc giler. Telematch for Kids…