Pengalaman Melepaskan Anak Penyu Di Pantai Cherating

Release Baby Turtle Aktiviti yang paling ditunggu-tunggu. Pengalaman sendiri untuk melepaskan anak-anak penyu. Kena hati-hati memegang anak penyu yer. Bukan boleh sebarangan pegang anak penyu ni, perlu pegangnya di sisi cengkerang. Hahaha, masa pegang anak penyu, rasa geli juga bila kakinya menggelepar kiri kanan. Tak sabar nak masuk laut yer penyu. Bila tersentuh kaki penyu…

Keropok Lekor Kemaman dan Pasar Ikan Segar

Aktiviti seterusnya diteruskan. Kali ini ke Kemaman, Terengganu. Sempadan antara Negeri Pahang dengan Negeri Terengganu. Selalu beli keropok lekor yang sudah siap dibungkus..siap dimasak dan siap digoreng lagi. Kali ini, kita beli keropok lekor yang dimasak di depan mata terus. Keropok Cap Intan Kami dibawa ke Keropok Cap Intan di Kampung Geliga, Kemaman. Pengalaman kali…

Mangrove River Cruise

Sekali lagi ke Hafiz’s Cherating Activities. Di kala malam tengok kelip-kelip @ fireflies tapi siang hari kami susuri Sungai Cherating untuk melihat kehidupan haiwan yang ada di hutan paya bakau. Jika bernasib baik, akan jumpa memerang, ular, kelawar, monyet dan sebagainya. Bila datang sini di siang hari, barulah nampak jelas keadaan sekeliling. Di waktu malam,…

Telematch Activities and Mini Explorace Games

Sambutan hari keluarga semestinya perlu ada aktiviti telematch atau sukaneka. Kalau tak ada rasa macam tak lengkap hari keluarga yang dianjurkan. Betul tak? Tak kisahlah telematch ini untuk kanak-kanak atau dewasa, sekadar untuk kemeriahan dan suka-suka. Boleh juga mengeratkan tali silaturahim antara satu sama lain. Lebih-lebih lagi dari keluarga yang berlainan, tetapi dari kumpulan yang…

I’m officially KBBA Team

Hampir sebulan tak update blog. Gatal tangan cari nahas, suka hati install plugin macam-macam sampai blog masalah. dah padan muka diri sendiri. Nasib ada Bro Hoq yang bagitahu cuba check di cpanel. Dah lama nak bagitahu, sekarang saya dah jadi ahli #kelabbloggerbenashaari Lembah Klang. Terima kasih kat Bro Ben yang beri peluang ini. Bukan senang…