KBBA9 Family Fun Day at Legend Cherating Beach Resort…Ohsem

Anak balik sekolah semalam mengadu dia kena perli dengan kawan sekelas. “Hitamnya ko Azwa”..Terasa terus anak.. Alahai siannya. Penangan family day selang seminggu. Kalau minggu sudah family day JTM di Melaka, minggu ni family day KBBA9 di Cherating lah pula. Hari-hari anak-anak terjun kolam, mandi air laut tak kira pagi, tengahari, petang..nasib baik malam je…

Lokasi Percutian Umang-Umang Chalet Melaka Best

Lokasi Percutian Umang-Umang Chalet Melaka Best.   Sabtu lepas mamaema sekeluarga ke Melaka. Family day rakan kerja Mr.Ery. Setiap tahun team kerja Mr.Ery akan buat family day. Awal tahun mula collection untuk rancang pergi bercuti ramai-ramai. Geraklah kami sekeluarga lebih kurang jam 10pagi. singgah RnR untuk sarapan. Masing-masing tak gerak sama. Terus jumpa di sana.…

Sukaneka Hari Keluarga

Sukaneka hari keluarga. Dah rasa segar lepas mandi, bergerak ke padang Gambang Waterpark. Petangnya ada aktiviti sukaneka. Cuaca sana memang panas, nasib baik ada khemah buat berteduh. Bab sukaneka, anak-anak yang excited nak bermain. nak rebut nombor satu dan nak menang dapat hadiah..lebih-lebih lagi anak aku sendiri…tak dinafikan si kakak azwa sorang ni. Anak-anak sibuk…

Nak rebut gula-gula ada caranya

Budak-budak memang suka gula-gula. Bila ada acara begini memang anak-anak tak akan lepaskan peluang. Lebih-lebih lagi berlambak gula-gula di depan mata. Nak rebut gula-gula ada syaratnya. Bukan semua budak boleh masuk hanya untuk anak umur 2 hingga 6 tahun Get ready 1,2,3 preett (visel) Si azwa laju saja lari ke depan tapi aqeel berlenggang jauh…

Sihat Dan Sakit Ketika Bersukan

Ada sukan menyihatkan badan.Ada sukan menyakitkan badan. Ada sukan yang tak sesuai dengan badan. Ada sukan yang makan tuan…ada ke? Azwa sangat bersemangat…dan aktif seperti mama masa muda-muda dulu..eh3x sekarang pun muda lagi…cume berumur jer. Kalau teringin nak bergelek sekali bila baca dan tengok gambar pada entry ini, korang pasang lagu mambo no 5 dan…

Keluarga Wan Jah 9 Anak 46 Cucu 77 Cicit Seorang Piut

As Salam Baru nak buat entri Sambutan Maulidur Rasul baru-baru ini. disebabkan blog masih tak stabil. Sambutan Maulidur Rasul tahun ini sangat meriah dan ia pertama kali dianjurkan oleh kaum keluarga semua. Majlis Perhimpunan Kaum Keluarga Wan Jah dan Allahyarham Haji Mat. Siapakah gerangan Wan Jah disisi kami semua. Beliau adalah mak kepada mak mertua…