Ganti Buku Teks Sekolah Yang Hilang

Buku Teks Sekolah Hilang Kisahnya, awal tahun dah hilang buku teks sekolah si kakak ni. Nak kata tertinggal di sekolah tak mungkin sebab belum buka sekolah dah tak jumpa. Dalam rumah pun dah merata carinya, tetap tak jumpa. Ada tu terselit di celah mana-mana. Dua minggu juga, kakak share buku teks sekolah dengan kawannya. Minggu […]

Lakonan Azwa Dengan Lisdawati

Kawan panggil “Ema, tu tengok anak ema naik pentas dengan Lisdawati”. Tengah melayan si Ayra yang dah mula merengek sebab badan pun dah melekat melekit dari pagi sampai petang. Pelakon jemputan Lisdawati panggil sesiapa  nak volunteer naik ke pentas. Apalagi kakak Azwa ni, dia memang pantang bab nak ke depan. dia tak takut langsung. Pernah […]

Kemeriahan Hari Karnival Usahawan SKDP

Kemeriahan hari sukan dan karnival usahawan (KSU) SKDP. Malam sebelumnya datang ke sekolah ambil t-shirt dan kumpul di bilik PIBG dengan sukarelawan hari KSU. Kira merasmikam sekali bilik PIBG kami kat sini. Dah lama siap hias dan kemas, tak pernah guna. Buah-buahan banyak ni sebab team PIBG berniaga rojak buah dan sengkuan calit. Betul ke […]

Laman Web SK Desa Petaling

Laman web SK Desa Petaling, Kuala Lumpur. Guys, minta tolong sikit boleh? Nak minta tolong jadi follower kat blog SK Desa Petaling ni. Just follow saja pun tak apa..nak tinggalkan komen lagi bagus. ahaks…jasa korang sangat dihargai. Laman web SK Desa Petaling ini baru saja diwujudkan untuk menyampaikan maklumat dan penganjuran aktiviti di sekolah terutama sekali kepada […]

Minggu Orientasi Sekolah

Minggu orientasi sekolah tahun satu dah lama lepas, sekarang anak dah belajar ikut jadual waktu pun. Kalau tiga tahun lepas kakaknya, tahun ini giliran abang Aqeel. Alhamdulillah, dapat satu sekolah dengan kakak. Tahun ini sekolah tak boleh terima lebihan anak murid. kelas cuma ada 4 kelas. Dalam kelas maksimum sepatutnya hanya 40 orang sahaja. Itupun […]

Baju Patriotik Ambang Merdeka

Sambutan ambang merdeka sekolah hari ini. Pagi ini kakak azwa bergaya dengan pakaian baju patriotik moden yang dijahit dari kain bendera. Sempat tokma dia jahitkan semalam. hai, menyengihlah dia kat sekolah ni. Kelmarin dengarlah dia nyanyi lagu merdeka. [pullquote align=center] “Tanggal 31..Bulan 8…..58” “57 lah” “58 lah mama, kan yang ke -58” “memanglah yang ke-58, […]

Sekolah Bermula 12 Januari 2015

Sesi persekolahan tahun 2015 dilanjutkan lagi seminggu bermula 11 Januari 2015 bagi Pantai Timur, Kedah dan Johor manakala 12 Januari 2015 di Pantai Barat, Sabah dan Sarawak. Pengumuman penangguhan tarikh bermula sesi persekolahan tahun 2015 akibat banjir. Sepertimana semua pihak media maklum bahawa banjir yang sedang melanda negara sekarang masih berterusan khususnya di negeri-negeri pantai […]