Menjadi Mangsa Penipu Online Aku Tekad

Pernah menjadi mangsa penipu online, aku tekad. Melihat senarai nama-nama penipu online di dalam group facebook Senarai Nama Penipu Online (SNPO), memang tidak terbilang rasanya. Pelbagai jenis penipuan yang ada seperti kutu, agen dropship, sewaan rumah, dan sebagainya. Dan aku juga pernah menjadi mangsa penipu online. Sehingga kini, kes masih dalam siasatan pihak penguatkuasa KPDNKK. […]

House Warming

Tahniah untuk cikngah, dah ada rumah sendiri. Tarik nafas panjang tengok harga rumah sekarang. Di Kelantan pun sama mahal harga rumahnya. Ambo jugalah tak ada rumah lagi. Yang beli pun dah tersadai dek pemaju yang bermasalah. Nasiblah cepat pergi report dan batalkan pinjaman. Lagi sakit hati kalau gaji potong, hasilnya tak ada. Tak tahulah harga […]

Baju Patriotik Ambang Merdeka

Sambutan ambang merdeka sekolah hari ini. Pagi ini kakak azwa bergaya dengan pakaian baju patriotik moden yang dijahit dari kain bendera. Sempat tokma dia jahitkan semalam. hai, menyengihlah dia kat sekolah ni. Kelmarin dengarlah dia nyanyi lagu merdeka. [pullquote align=center] “Tanggal 31..Bulan 8…..58” “57 lah” “58 lah mama, kan yang ke -58” “memanglah yang ke-58, […]

Sepupu Open House

Raya ketiga baru bersemangat nak beraya. Mood pun kembali ceria. Aku malas nak fikir pasal kena tipu. memang dah terkena pun. duit customers pun dah ganti balik. Memang tidak sekali aku halalkan duit yang mereka tipu itu. Terima kasih pada suamiku mr.ery dan keluarga yang banyak support aku. Marilah kita beraya dengan hati gembira, baru […]

Family Day Raya

Suasana hari raya di Kelantan. Raya kedua beraya di Bachok. Rumah mokwe (nenek mr.ery). Satu-satunya nenek yang ada. Dah ada piut pun. Raya tahun ini orang sarawak pun ada balik. Raya kedua diadakan hari berkumpul bagi keluarga mokwe (Wan Jah). Ini baru sebilangan ahli keluarga, ada yang tak balik beraya sebab kerja. Spot Me? Riuh […]

Family Raya 2015

 Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin. Macam mana raya korang? Layan kat facebook macam-macam fesyen dan tema warnanya. Aku tak nak kongsi kat fb, nak kongsi kat blog je. Tema pilihan kaler purple gelap. Inipun last minute cari. Mr.ery plan nak pakai jubah tapi aku yang suruh beli sepasang baju melayu biar sama […]

Potluck EOCM Urban Crewz dan Elite

Potluck EOCM Urban Crew dan EOCM Elite di Putrajaya. Berpotluck sebelum menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak. Aku ini jakunlah juga, tak tahu apa benda potluck yang sebenarnya. Bila ada group dan join aktiviti dengan mereka baru tahu potluck ini aktiviti membawa makanan tanpa menu. mereka yang join akan membawa makanan mereka untuk dijamu ramai-ramai. Potluck kali ini di Putrajaya. […]