Jom Makan Durian @ MATIC Kuala Lumpur

Assalamualaikum. Akak memang hantu durian dik. Ko, jangan pelik tengok akak breakfast pun makan durian. Akak boleh habis 2-3 biji jer sekali hadap. Mana nak cari hantu durian macam akak ni kan. Hah, itulah kisahnya..MamaEma memang suka sangat makan durian. Suka makan isinya jer, bila dah jadi tempoyak tak makanlah pula…Uiiih, memang nikmat tak terkata…

Cuka Epal Campuran Madu Dari Surya Malaysia Hilang Rasa Sebu Di Perut

Assalamualaikum. Semalam lepas berbuka puasa rasa lain macam kat perut. Rasa tak sedap. Nak kata sakit perut membuang, bukan pula. Nak kata kembung masuk angin, pun bukan, tak sedawa. Macam terlebih isi makanan semasa berbuka puasa. Perut rasa sebu semacam. Mana tidaknya, tak beringat makan waktu berbuka, “sumbat belako, ore kelate kato”. Makanan masuk dalam…

D’Kayangan Steamboat BBQ Selera Ramadhan Buffet 2 in 1 (Steamboat + Grill)

Assalamualaikum. Lemau pula rasa badan hari ini. Baru 6 hari puasa. Dah bulan Jun, dah masuk pertengahan tahun. Tak ada Maybank lagi, dah ada Junbank pulak katanya. Macam-macam idea korang create kan..sampai nama Maybank pun korang boleh buat lawak. Tak kisahlah Maybank tu nak tukar jadi jun, julai, ogos atau seterusnya..yang penting akaun bank tak…

Coffee Societe @ Publika, Kuala Lumpur Hidangkan Set Ramadhan Murah

MamaEma ini orang kampung, biasa makan nasi putih dengan budu. Sinonim dengan orang Kelantan kan.. Walaupun selalu stay di hotel atas urusan kerja, tapi masa makan tetap juga cari nasi putih. MamaEma tak pernah pergi makan di tempat-tempat yang high class. Satu sebab takut dengan harga yang mahal dan satu sebab tak biasa pergi tempat…

Jana Pendapatan Lumayan Dengan KOPI BADANG Tulen

Assalamualaikum. Korang addicted dengan minum kopi tak? Suka kopi dari kedai mamak atau kopi paket 3 in 1? Mesti ramai yang addicted kopi kan. Biasa, orang minum kopi untuk tahan mata dari mengantuk. Betul ke? Terlalu banyak minum kopi, akan menjejaskan kesihatan seperti sakit kepala, pening-pening kan. MamaEma pun suka minum kopi. Tapi MamaEma suka…

Semburan Pembersih Waazu Hilang Gigitan Nyamuk

Assalamualaikum. Pernah tak korang alami time tengah drive, tetiba menyucuk gatal-gatal kat kaki. Kena gigit nyamuk. Boleh datangkan stress kan. Time drive itulah, nyamuk gatal pergi gigit kat kaki. Mulalah nak bongkok badan menggaru tempat gatal. Sampai terangkat kakilah nak menggaru. Sambil menggaru, sambil menyumpah seranah kat nyamuk. Keadaan seperti ini sebenarnya boleh membahayakan diri…

Jatuh Hati Dengan Sentuhan Jemariku Ct Aischa MUA Photoshoot KBBA9

Assalamualaikum. Make Up Photoshoot Dari Jemariku Ct Aischa Puas hati sangat dengan hasil sentuhan makeup dari Ct Aischa. MUA dari Gombak, Selangor. Sampai sekarang tak boleh move on, melayan gambar-gambar MamaEma yang di make over olehnya. MamaEma tak pernah jumpa dan tak pernah kenal  pun siapakah orangnya yang akan makeup kan MamaEma untuk Photoshoot Raya…