Logo KBBA

Jatuh Hati Dengan Sentuhan Jemariku Ct Aischa MUA Photoshoot KBBA9

Assalamualaikum. Make Up Photoshoot Dari Jemariku Ct Aischa Puas hati sangat dengan hasil sentuhan makeup dari Ct Aischa. MUA dari Gombak, Selangor. Sampai sekarang tak boleh move on, melayan gambar-gambar MamaEma yang di make over olehnya. MamaEma tak pernah jumpa dan tak pernah kenal  pun siapakah orangnya yang akan makeup kan MamaEma untuk Photoshoot Raya…

Pakai Deeja Cosmetic Jerawat Kecut Kulit Muka Tegang

Assalamualaikum.   Umur dah nak dekat 40 tahun mulalah risau tentang kulit di wajah. Kulit jadi kusam, kedut-kedut halus pun dah mula nampak. Tengok cermin pun tak nak. Lebih sakit hati, jerawat tumbuh bak cendawan kat muka. Aduh, mentang-mentang dah lama tak bendera merah, jerawat membiak dengan jayanya. Sakitnya hatiiii. Tak boleh jadi, kena cari…

Tonton Filem Pendek Chinese New Year 2017 Dari TNB

Filem Pendek TNB Chinese New Year 2017 –  Cooking Hustle   Dah tonton filem pendek Cooking Hustle TNB Chinese New Year. Kalau belum, jom kita tonton dulu.     Chinese New Year 2017 Kedatangan Tahun Baru Cina adalah paling ditunggu oleh kaum keluarga.  Malam tahun baru semua ahli keluarga tidak kira jauh atau dekat hadir…

Merawat Penyakit Kulit Ekzema Secara Berkesan Dengan Bedak Asma

Penyakit kulit ekzema Penyakit kulit ekzema adalah penyakit kulit yang menyebabkan kulit kering dan gatal. Bila semakin merebak kulit menjadi merah, pecah dan berair. Ruam-ruam gatal juga salah satu gejala ekzema. Ekzema yang pertama kebanyakkannya dialami oleh bayi dalam tempoh usia 2 tahun. Namun, kanak-kanak dan orang dewasa juga boleh mengalami penyakit ini. Jika tidak…

Bangi Wonderland Themepark Apa Yang Best Sangat Kat Sini?

Bangi Wonderland Themepark. Apa yang best sangat kat sini? Semalam mamaema sekeluarga bersama family team KBBA9 pergi ke Bangi Wonderland Themepark. Janji berkumpul depan pintu masuk jam 9.30 pagi. Mamaema gerak dari Sungai Besi jam 8:00 pagi. Gerak awal, singgah kedai. breakfast dulu. Lebih baik makan dulu untuk alas perut. Lepas main air nanti konpem…

Minyak Herba Asmak Penawar Asma Penawar Luka

Minyak Herba Asmak Original Penawar Jari Melepuh Elergi Sabun. Minyak herba asmak yang original keluaran Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (MHAMSB) sebagai  penawar asma untuk bayi dan kanak-kanak. Tetapi mamaema pakai minyak herba asmak untuk merawat luka jari melepuh. Sejak kebelakangan  ini, tangan mamaema agak sensitif dengan sabun pencuci pinggan mangkuk. Mamaema sejak dari…

Produk Kecantikan MEWANGI Bau Sangat Wangi Sehebat Jenama

Majlis Perkenalkan Produk Mewangi. Pertama kali dengar MEWANGI mamaema bayangkan tajuk lagu Akim AF. Walhal, MEWANGI yang ini adalah jenama produk kecantikan pada masa kini. Produk MEWANGI adalah produk kecantikan keluaran seorang usahawan wanita yang cantik dan jelita iaitu Puan Ayu Azmera Abd Moin. Produk MEWANGI telah diedarkan kepada 300 wakil-wakil jualan dan pengedar dengan…