Restoran Cina Muslim Mohd Adam Ali

Assalamualaikum. Kenapalah dah hujung-hujung puasa ni badan semakin lemau. Malas-malas nak buat kerja..nak update blog pun malas.. Penangan nak beraya ke? Tapi mood nak raya pun so..so jer.. tak adalah excited sesangat. Hari ini rasa mengantuk yang amat. Sangat-sangat letih badan. Selama berpuasa hingga hari ini pun, tak ada lagi yang terbabas sahur.. Ada satu…

Steamboat Murah Di KL Dengan Harga RM20 Seorang

Steamboat Murah RM20 Seorang. Mana nak cari tempat makan steambot di Kuala Lumpur dengan harga yang murah macam ni. Makan sampai kenyang dengan bayaran RM20 sahaja satu kepala untuk dewasa..RM10 untuk kanak-kanak. Murah sakan kan.Lebih-lebih lagi datang makan waktu berbuka puasa.. lagi puas hati. Untuk bulan puasa ni, selain steamboat ada grill, ada nasi goreng,…

Buka Puasa Di Red Wok Restaurant Bangi Selangor

Red Wok Restaurant Dalam banyak-banyak menu, gambar ikan siakap seekor ni yang sempat ambil gambar.. tergoda tengok siakap kerabu mangga. Terus letak depan mata… lain-lain lauk buat-buat lupa walhal semuanya sedap belaka. Anyway, terima kasih pada adik ipar yang belanja berbuka puasa di Red Wok. Dapat berkumpul satu kaum kerabat belah keluarga mertua. Riuh lah…

D’Kayangan Steamboat BBQ Selera Ramadhan Buffet 2 in 1 (Steamboat + Grill)

Assalamualaikum. Lemau pula rasa badan hari ini. Baru 6 hari puasa. Dah bulan Jun, dah masuk pertengahan tahun. Tak ada Maybank lagi, dah ada Junbank pulak katanya. Macam-macam idea korang create kan..sampai nama Maybank pun korang boleh buat lawak. Tak kisahlah Maybank tu nak tukar jadi jun, julai, ogos atau seterusnya..yang penting akaun bank tak…

Coffee Societe @ Publika, Kuala Lumpur Hidangkan Set Ramadhan Murah

MamaEma ini orang kampung, biasa makan nasi putih dengan budu. Sinonim dengan orang Kelantan kan.. Walaupun selalu stay di hotel atas urusan kerja, tapi masa makan tetap juga cari nasi putih. MamaEma tak pernah pergi makan di tempat-tempat yang high class. Satu sebab takut dengan harga yang mahal dan satu sebab tak biasa pergi tempat…

Steamboat Maeps Bistro Makan Sampai Kenyang

Steamboat Maeps Bistro Mulut dah lama tak makan steamboat lah kan. So, google steamboat yang mana dekat dengan rumah. Hari sabtu traffic kan heavy. orang dah berpusu-pusu balik. sekolah dah nak buka lepas cuti seminggu. Search kat google, jumpa Steamboat Maeps Bistro yang paling dekat. Harga? Okeylah..standard makan steamboat charge ikut kepala.     Birthday…

Sambut Tahun Baru Dengan Abah Makan-Makan Di Glewak Cafe

Sambut Tahun Baru Dengan Abah. Masih mood tahun baru lagi kan. Baru nak kongsi sambut tahun baru. Kali ini dapat sambut tahun baru dengan abah. Last minute balik kampung. Ambil peluang cuti tiga hari sebelum sekolah bermula. Antara dua nak balik ke tak balik sebenarnya. Yealah, bajet dah banyak habis untuk kelengkapan sekolah anak. Nasib…