Steamboat Maeps Bistro Makan Sampai Kenyang

Steamboat Maeps Bistro Mulut dah lama tak makan steamboat lah kan. So, google steamboat yang mana dekat dengan rumah. Hari sabtu traffic kan heavy. orang dah berpusu-pusu balik. sekolah dah nak buka lepas cuti seminggu. Search kat google, jumpa Steamboat Maeps Bistro yang paling dekat. Harga? Okeylah..standard makan steamboat charge ikut kepala.     Birthday […]

Senarai Tempat-Tempat Makan Sedap Di Bangi Selangor

Assalamualaikum.   Senarai Tempat-Tempat Makan Sedap Di Bangi Selangor. Senarai tempat-tempat makan sedap di Bangi Selangor. Kenapa Bangi? Bangi adalah tempat yang paling senang untuk cari tempat makan. Ada pelbagai kategori tempat makan di Bangi seperti ikan bakar, western, masakan kampung, ala-carte, steamboat dan macam-macam lagi. Hari ini, mamaema nak kongsikan beberapa tempat makan sedap […]

Longhorn Steakhouse Lembu Panjang Tanduk

Longhorn Steakhouse. Mamaema sesiap translate kan apa maksud ‘longhorn’ ni. Maksudnya lembu panjang tanduk. Patutlah masuk restoran ni, tergantung kepala lembu tanduk panjang kat dinding. Eh, lembu panjang tanduk atau lembu tanduk panjang ni. Konpius. Tak boleh percaya sangat google translate ni, terbalik habis maksudnya.       Dah terang restoran steak, makan steaklah. Nak […]

Buffet Ramadhan Island BBQ Steamboat

Island BBQ Steamboat, Subang Jaya, Selangor. Buffet ramadhan dengan harga yang murah. Hujung-hujung ramadhan, nak masak-masak untuk berbuka di rumah dah rasa macam malas-malas jer kan. Nak berbuka di luar. Dalam hati tak sabar nak balik kampung jea. Betul tak? Berbuka puasa dengan kawan Mr. Ery. Dulu satu tempat kerja, sekarang kawannya dah kerja tempat […]

Restoran Abah & Son Sungai Besi

Restoran Abah & Son, Sungai Besi. Lama dah pergi makan di┬áRestoran Abah & Son. Pergi masa kena serang demam berjangkit 4 beranak. Lepas seorang..seorang kena..kecuali Mr. Ery..antibodi dia kuat time tu. Tak kena jangkit. Baru nak kongsi, sampaikan lupa nak taip apa ni. Setiap kali kalau lalu depan restoran Abah & Son ni, memang penuh […]

Kedai Ikan Singgang Kampung Baru

Kedai ikan singgang di kampung baru. Lauk ikan singgang dengan orang Kelantan memang tak pernah miss. Lauk kegemaran orang Kelantan. Nak buat ikan singgang pun senang…masak rebus air.. letak bawang putih, asam keping, lengkuas…nak pedas letak cili banyak. Ada singgang putih ada singgang kuning, letak kunyit yang jadi warna kuning. Tapi majoriti Kelantan singgang putih […]