Sepupu Open House

Raya ketiga baru bersemangat nak beraya. Mood pun kembali ceria. Aku malas nak fikir pasal kena tipu. memang dah terkena pun. duit customers pun dah ganti balik. Memang tidak sekali aku halalkan duit yang mereka tipu itu. Terima kasih pada suamiku mr.ery dan keluarga yang banyak support aku. Marilah kita beraya dengan hati gembira, baru […]

Family Day Raya

Suasana hari raya di Kelantan. Raya kedua beraya di Bachok. Rumah mokwe (nenek mr.ery). Satu-satunya nenek yang ada. Dah ada piut pun. Raya tahun ini orang sarawak pun ada balik. Raya kedua diadakan hari berkumpul bagi keluarga mokwe (Wan Jah). Ini baru sebilangan ahli keluarga, ada yang tak balik beraya sebab kerja. Spot Me? Riuh […]

Family Raya 2015

¬†Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin. Macam mana raya korang? Layan kat facebook macam-macam fesyen dan tema warnanya. Aku tak nak kongsi kat fb, nak kongsi kat blog je. Tema pilihan kaler purple gelap. Inipun last minute cari. Mr.ery plan nak pakai jubah tapi aku yang suruh beli sepasang baju melayu biar sama […]

Lambaian Ka’abah – Sembelih Binatang Qorban

Qorban itu sendiri adalah sebagai satu bentuk ibadat kepada Allah: yang diwajibkan keatas seseorang yang mempunyai nisab ia-itu jumlah yang terendah yang menjadikannya wajib zakat, dan jika seseorang itu dikalangan orang yang tidak diwajibkan zakat, maka Qurban itu adalah mustahab¬† (paling disukai) . Walaupun begitu adalah terlebih besar ganjarannya semasa Haji itu, diberikan galakan untuk […]