Check Tekanan “Stress” Dengan Sekeping Kad

Assalamualaikum. Hari ini hari Isnin. Betul tak kalau hari Isnin, mood tak berapa bagus? Itu ke yang dipanggil monday blues. Mood tak bagus boleh menyebabkan tekanan ‘stress’ juga kan. Stress sebab bangun awal pagi, hari Isnin paling teruk traffic, perlu pergi kerja, anak-anak pula perlu ke sekolah. Tekanan di Tempat Kerja Belum sampai pejabat dah…

Mangrove River Cruise

Sekali lagi ke Hafiz’s Cherating Activities. Di kala malam tengok kelip-kelip @ fireflies tapi siang hari kami susuri Sungai Cherating untuk melihat kehidupan haiwan yang ada di hutan paya bakau. Jika bernasib baik, akan jumpa memerang, ular, kelawar, monyet dan sebagainya. Bila datang sini di siang hari, barulah nampak jelas keadaan sekeliling. Di waktu malam,…

Belajar Scuba Diving Dengan Muck Dive Kuantan

Scuba Diving with Muck Dive Kuantan, Pahang Beruntung tak kami? Selain dapat bermalam di hotel taraf lima bintang, tour ke tempat-tempat best, dapat makan sedap. malah dapat belajar tentang scuba lagi. Mana nak cari hari keluarga macam kami ni.. semua aktiviti-aktiviti disediakan memang terbaik sekali. Kami bertuah dapat ilmu tentang scuba dengan orang pengalaman seperti…

Cherating Ada Kelip-Kelip @ Fireflies

Cherating ada kelip-kelip lah. Tak sabar nak tengok kelip-kelip buat kali pertama. Baru MamaEma tahu di Cherating ada tempat nak tengok kelip-kelip atau fireflies. Teruja tau. Nak tengok binatang halus ni, waktu malam lah yea..mana ada di waktu siang. Walau ada pun tak nampaklah kan..Eh, tak pasti lah ada ke tak waktu siang ni…hehehe. Kredit…

Menginap Di Apartment Blok 1 A Famosa Resort Melaka

Jenis Penginapan di A Famosa Resort. Dah kepenatan mandi dari pagi sampai petang.. hujan pun dah mula turun..apalagi mahu cari tempat beristirehat lah. Alang-alang dah boleh check-in, kemas-kemas barang terus cari tempat menginap di Condo D’Savoy.. Pelbagai jenis penginapan yang ada di sini antaranya hotel, villa, kondo dan apartment.   JTM telah menyediakan apartment untuk…

Hostel Haji Haris Perkhidmatan Wifi Disediakan

Assalamulaikum. Okey, Hostel Haji Haris ini adalah kepunyaan keluarga mertua MamaEma. Bisnes mereka selepas abah pencen. Hostel Haji Haris diberi nama sempena nama abah. Hostel ini menyediakan penginapan bagi pelajar perempuan sahaja di UiTM Machang, Kelantan.  Turut menjadi pilihan pelajar untuk menginap kerana disediakan kemudahan-kemudahan asas yang lengkap dan ditambah pula adanya kemudahan wifi. Kemudahan…

Cuka Epal Campuran Madu Dari Surya Malaysia Hilang Rasa Sebu Di Perut

Assalamualaikum. Semalam lepas berbuka puasa rasa lain macam kat perut. Rasa tak sedap. Nak kata sakit perut membuang, bukan pula. Nak kata kembung masuk angin, pun bukan, tak sedawa. Macam terlebih isi makanan semasa berbuka puasa. Perut rasa sebu semacam. Mana tidaknya, tak beringat makan waktu berbuka, “sumbat belako, ore kelate kato”. Makanan masuk dalam…