Logo KBBA

Merondalah Kita Tepi Pantai Aonang Krabi Ni

Aonang Beach Krabi. Dah hampir-hampir lupa pasal trip ke Krabi ni. Busy tak sudah-sudah, selepas bercuti ke Krabi tak lama jumpa bulan puasa lepas itu sambung pula raya. Kejap cerita pasal tempat berbuka, kejap cerita pasal raya. Jadi, bulan raya pun sudah habis, kita sambung balik pasal Krabi ni. Selepas jejak 4 pulau di siang…

Percutian Ke Krabi Singgah Trang Andaman Gateway

Trang Andaman Gateway.  Cantik tu tempat tu, ada gajah.. jom berhenti. hahaha, ikut suka hati jer minta berhenti..driver kan adik ipar sendiri..padahal tak minta pun tak apa, sebab orang yang pandu van ni pun suka ambil gambar. alih-alih dia yang dulu lagi berselfie sampai van lupa nak kunci. Ini tak adil…siapa yang ambil gambar kami…

Percutian Ke Krabi Melalui Sungai Golok

Percutian Ke Krabi Melalui Sungai Golok. Perancangan last minute seminggu cuti sekolah. Penat layan cikngah, penat layan pun untungnya besar. hahaha. cikngah ni call tanya pergi mana cuti sekolah..si kaklong nya jawab tak ada pergi mana pun. Dia minta check ticket pergi Bali. Adatlah musim cuti sekolah pastu last minute, lagi ke Indonesia memang tinggilah…

Sukaneka Hari Keluarga

Sukaneka hari keluarga. Dah rasa segar lepas mandi, bergerak ke padang Gambang Waterpark. Petangnya ada aktiviti sukaneka. Cuaca sana memang panas, nasib baik ada khemah buat berteduh. Bab sukaneka, anak-anak yang excited nak bermain. nak rebut nombor satu dan nak menang dapat hadiah..lebih-lebih lagi anak aku sendiri…tak dinafikan si kakak azwa sorang ni. Anak-anak sibuk…