Cherating Ada Kelip-Kelip @ Fireflies

Cherating ada kelip-kelip lah. Tak sabar nak tengok kelip-kelip buat kali pertama. Baru MamaEma tahu di Cherating ada tempat nak tengok kelip-kelip atau fireflies. Teruja tau. Nak tengok binatang halus ni, waktu malam lah yea..mana ada di waktu siang. Walau ada pun tak nampaklah kan..Eh, tak pasti lah ada ke tak waktu siang ni…hehehe. Kredit…

KBBA9 Family Fun Day at Legend Cherating Beach Resort…Ohsem

Anak balik sekolah semalam mengadu dia kena perli dengan kawan sekelas. “Hitamnya ko Azwa”..Terasa terus anak.. Alahai siannya. Penangan family day selang seminggu. Kalau minggu sudah family day JTM di Melaka, minggu ni family day KBBA9 di Cherating lah pula. Hari-hari anak-anak terjun kolam, mandi air laut tak kira pagi, tengahari, petang..nasib baik malam je…

Menginap Di Apartment Blok 1 A Famosa Resort Melaka

Jenis Penginapan di A Famosa Resort. Dah kepenatan mandi dari pagi sampai petang.. hujan pun dah mula turun..apalagi mahu cari tempat beristirehat lah. Alang-alang dah boleh check-in, kemas-kemas barang terus cari tempat menginap di Condo D’Savoy.. Pelbagai jenis penginapan yang ada di sini antaranya hotel, villa, kondo dan apartment.   JTM telah menyediakan apartment untuk…

Bila Ada Budak Takut Nak Mandi Kolam

Nasiblah badan.. bila ada anak yang takut nak mandi kolam. Terpaksa ikut peel dia nak apa. Lepas sesorang, memang tak langkah kaki lah jawabnya. Orang lain beria-ia mandi kolam siap main gelongsor bagai. Ayra? Mamanya duduk tepi, dia hanya duduk di sebelah jerlah.. Memang tak ke mana-mana. MamaEma saja buat naya kat Ayra. Baling penutup…

Acara Sukaneka Kanak-Kanak Dan Dewasa Hari Keluarga

Mek Ayra ni boleh ke nak main acara sukaneka kanak-kanak. Entah faham ke tidak cara permainannya. Bila ramai dah sampai, acara sukaneka pun dah boleh mula. Budak-budak memang excited sangat untuk masuk pertandingan. Maklumlah nak dapat hadiah. Acara Sukaneka Acara kanak-kanak dibahagi ikut keluarga dan diasingkan mengikut kumpulan warna. Ada merah, hijau, biru dan kuning.…

Family Day Anjuran Jabatan Teknologi Maklumat (JTM)

Pasal t-shirt biru yang MamaEma share jumaat lepas, sebenarnya MamaEma pergi ke Water Theme Park A Famosa Resort, Melaka. Sambutan hari keluarga anjuran pejabat Mr. Ery. Hari Sabtu lepas, ramai yang sangkut jem sebab ada kemalangan maut di susur masuk Senawang. Lori tanker bawa asid terbalik. Laluan KL-JB dan JB-KL kedua-dua arah tutup. Memang sesak.…

Kemensah Tempat Mandi Air Terjun Yang Dekat Dengan KL

Assalamualaikum. Dah hari isnin hari ini. Mood pun dah terkena jangkitan Monday blues. Malas. Eh, yea ke? Rasanya tidak. Baru lepas siapkan kerja untuk next programme. Selepas raya, program back to back. Nak rehat pun tak sempat. Luch nanti, kena balik ambil anak. Anak-anak dah tepu otaknya setiap kali hari minggu duduk di rumah saja.…