Hotel Di Cherating Terengganu

Hotel di Cherating, Terengganu, mana nak stay? Mana lagi kalau bukan the Legend Cherating. Satu-satu hotel yang dekat dengan pantai, kolam yang luas, bilik yang cantik. Ada plan nak bercuti ke Cherating? Tempahlah sekarang. Lagipun cuti sekolah panjang dah tak lama, paling dekat cuti raya Deepavali..seronoklah anak-anak dapat cuti seminggu tau. Okey, set the date…

Budak Buas Boleh Sakit

Geli ke tengok gambar? Kalau geli tak payah tenung lama-lama. Nak tunggu anak-anak besar, macam-macamlah perangai ada. Anak perempuan lain cara, anak lelaki lain pula caranya. Budak buas boleh penyakit.. hah, dapatlah rasa. Saja MamaEma share kat sini, nanti bila dah besar biar dia ingat biarpun ada kesan parut. Kisahnya, balik kampung untuk dua hari…

Freeport A Famosa Outlet, Apa Yang Menarik Di Sini

Mandi kolam lagi ni…manalah tak terbakar kulit anak oii..stress mama ko ni anak weii. Tak sangka pula kat apartment pun ada kolam renangnya. Alang-alang anak pun dah nampak kolam, terus cakap “esok nak mandi sini”.. Bertabahlah mamanya. Esok, pagi-pagi ada senamrobik..tapi nampak ramai yang tak join..masih kepenatan agaknya.. masa inilah anak-anak lagi sekali terjun kolam..menggigil-gigil…

BBQ Dinner at Legend Cherating

Selesai semua aktiviti tour, telematch, mandi kolam, scuba diving dan lain-lain, kali ini MamaEma nak kongsikan bab sajian di Legend Cherating. Rata-rata MamaEma pergi bercuti atau duty di mana-mana hotel, ada hotel yang gah tapi fasiiti tak lengkap, ada hotel yang gah tapi bab makanan tak sedap. Tapi di Legend Cherating makanan yang disediakan tak…