Malam dinner wajib kena pakai baju tema retro, tema tahun 60-an, tahun 70-an dan tahun 80-an. Berpeluh ketiak omak mahu cari baju ikut tema ni. selalu attend dinner pakai jer baju yang ada dalam almari. Tapi big boss dah kasi amaran tak ikut tema tak boleh masuk dewan. Dalam kepala otak, tema retro mesti baju polkadot..tudung corak polkadot pun dah kira tema retro kan. so, kita google lah bagaimana rupa tema retro ni. group whatsapp moksu-moksu pun busy chatting tema apa yang nak dipakai.

Fun Drive UC 27

Mr. Ery pakai seluar pink. Aku orang pertama yang gelak besar masa dia bawa balik seluar, baju, spek dan tali pinggang tu. “nak pakai seluar pink ni ke?”. Siap tambah ropol bagai…ropol-ropol kat bahu tu MIL yang jahitkan..ada ropol juga kat pergelangan tangan.. macam terover sangat tetas balik… dah katanya itulah tema retro..zaman dulu orang pakai baju beropol..rambut alfro tu pun beli  semata-mata nak ikut tema. lepas ni siapa nak pinjam rambut alfro..bolehlah. Baju polkadot aku hak milik my mama.  skirt kembang pink pun rembat yang my mama juga…tali pinggang pun my mama yang belikan..semualah my mama punyalah…kecuali selendang tu sempat beli last minute..anak-anak pun pakai baju ikut tema..biarpun anak-anak tak diwajibkan..kebetulan dah ada baju polkadot pakai sajalah.

Fun Drive UC 28

Fun Drive UC 29

Pakaikan rambut alfro, nampak kecik kepala Ayra.

Fun Drive UC 30

Semua moksu-moksu sporting ikut tema yang ditetapkan. Lawa-lawa belaka. Ada games juga untuk moksu.  Dibahagi dua kumpulan..moksu perlu bina istana dengan straw. Istana siapa yang roboh dulu bila kena tiup, maka kumpulan moksu tu kalah. Yeaaah, istana kumpulan kami bertahan…menanglah.

Fun Drive UC 37

Istana pihak lawan

Fun Drive UC 35

Cabutan bertuah untuk moksu. Setiap moksu akan sediakan hadiah setiap seorang.

Fun Drive UC 31

Fun Drive UC 38

Fun Drive UC 39

Fun Drive UC 41

Poksu-poksu yang ikut tema. Yang mana satu tema retro, 60,70 & 80. Eh, tema retro dalam tahun berapa?

Fun Drive UC 34

Fun Drive UC 40

Selesai sudah malam dinner mengikut tema. so, next year nak tema apa pula yer? Kena fikir sekarang senang nak bajet…hehehe..apapun semua sporting habis. Tahniah pada pemenang pakaian tercantik..dan tahniah pada Mr.Ery dapat cabutan bertuah dengan hadiahnya seakan sama macam tahun lepas..

About emarieys

Ema has written 1064 post in emarieys.com.

Panggil Ema. Blog Emarieys hasil gabungan nama Ema dan Ery (suami). ‘s’ di belakang untuk anak-anak. Tak suka air letak susu. Terima kasih sudi baca.

17 thoughts on “Malam Dinner Tema Retro”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge