Konvoi UrbanCrewz Exora Owners Car Club Malaysia

Berkonvoi dengan Exora Owners Car Club Malaysia bersama team UrbanCrewz. Kali pertama follow sejak join kelab kereta. Tempat berkumpul di Hentian R&R Serdang. Pekena nasi lemak dua bungkus dan teh o beng segelas. Dapat juga berkenalan dengan mak usu- mak usu yang follow sekali. Mak usu ni panggilan untuk para isteri. Menunggu dan menunggu sehingga semua sampai agak makan masa juga. yang mak usu masing-masing semua lepak dalam kereta kat luar panas terik. cair makeup mak usu.Semua dah ada, membaca doa untuk kelancaran perjalanan ini yang dinamakan Fun Drive 2015 menuju ke Port Dickson.

exora owner car club malaysiaDengan lafaz Bismillahirahmanirahim, mula gerak perlahan-lahan berbaris sederat. Aku yang sarat memboyot risau juga takut terbersalin di Port Dickson. Muka dan hidung pun dah kembang semangkuk. Anak-anak pun tak sabar nak jalan makan angin. Pantang bagitahu nak pergi jalan, siapkan terus kerja sekolah malam sebelumnya.

kelab kereta exora (1)

konvoi urban crewz (4)

Selamat Datang ke Port Dickson

konvoi urban crewzTidak terus menuju ke hotel, berhenti dan berkumpul lagi di R&R Port Dickson. Kat sini pun menunggu lagi. menunggu untuk sampainya waktu check-in di hotel.

exora owner car club malaysia (11)Bila dah terima maklum bilik dah tersedia, mula bergerak perlahan-lahan. Tapi,  baru sahaja keluar dari R&R, salah sebuah kereta konvoi tiba-tiba berhenti di tepi jalan. Rupanya tayar kereta pecah. yang kami dua dari belakang pun berhenti sama untuk membantu. Bila ramai-ramai kerja lagi mudah dan cepat. Tak sampai setengah jam, tayar siap diganti.

kelab kereta exora (2)Berguna juga pam yang dibawa mr.ery ni.

konvoi urban crewz

Di sinilah tempatnya team UrbanCrewz bermalam. Glory Beach Resort, Port Dickson. Masa mula-mula masuk simpang ke Lukut, pelik juga kenapa team ikut jalan ini. Walhal. aku yang silap. bukan hotel yang pernah aku stay sebelum ini. Nama hotel pun dah dekat-dekat. Jenis penginapan di Glory Beach Resort ni jenis Apartment. Ada yang tiga bilik ada yang dua bilik. Aku ambil dua bilik berkongsi dengan family adik ipar.

glory beach resort

Glory Beach Resort PD

konvoi urban crewz

konvoi urban crewz (9)proton exora club (2)proton exora club (4)

proton exora club (1)Sebahagian team yang dapat jon Fun Drive 2015. Dalam team UrbanCrewz, hanya seorang saja bunganya. Dan mereka-mereka ini dari pelbagai peringkat umur dan kerjayanya.

konvoi urban crewz (8)Dah cukup rehat, petangnya turun ke pantai untuk acara sukaneka. Bab acara sukan, anak sulungku memang excitedlah nak menang. Tapi tak ada rezeki untuk dia. Rezeki untuk adiknya kaut hadiah pertama untuk dua games kanak-kanak 6 tahun ke bawah. Tapi si kakaklah yang bagi semangat untuk adiknya.

proton exora club (7)

IMG-20150302-WA0021 copyLepas berpeluh masam bagai bersalut tepung, berpasir bagai. terus masuk kolam renang. punya nak kejar masa sebab dah hampir senja. Kolam pun nak tutup. dapatlah anak-anak mandi kolam sekejap saja..itupun esok paginya sambung lagi. tak puas. si bapa-bapa yang lebih keterujaan mandi kolam nampaknya.
proton exora club (6)
konvoi urban crewz (3)

konvoi urban crewz (2)Dua hari punya penangan, semua aktiviti berjalan terus. Malamnya dinner, cabutan bertuah dan penyampaian hadiah untuk sukaneka.
konvoi urban crewz (13)Jeng-jeng kotak misteri peti undi. Peti undi untuk lantikan AJK baru bagi team UrbanCrewz. Buktikan kotak dibuka di depan semua.

konvoi urban crewz (11)AJK yang dilantik. Ada yang kekal ada yang baru. Kepercayaan tetap diberi.  exora owner car club malaysia (6)

exora owner car club malaysia (4)exora owner car club malaysia (3)

proton exora club (5)Malam itu sangat bertuah untuk Mr.Ery. Dapat 1st Prize Cabutan Bertuah. Aku kira 1st prize sebab Mr.Ery orang terakhir nombor dipanggil. Bila pengacara panggil nombor EOCM 2900, buat-buat tak dengar je yang memang dah ada di depan tolong ambilkan gambar.

konvoi urban crewz (1)Alhamdulillah, berbaloi juga join. Dah selamat klim pun malam tadi. Terima kasih pada yang sponsor hadiahnya.
first prize

Yang belah kiri tuan sponsornya

konvoi urban crewz (14)

Nampak tak lebam bawah dagu si Aqeel ni. entah bila jatuhnya. bila tanya jawabnya tak tahu.

konvoi urban crewz (12)Ingatkan dah habis games. ada lagi untuk games suami isteri. si isteri kena tulis jawapan di kertas yang diberi tanpa si suami tahu jawapan. Kena ke depan jawapan akan ditanya pada suami. aku tengah mengelat ni, berbisik jawapan kat mr.ery. sorry yea.
exora owner car club malaysia (7)Bagi jawapan pun bukannya mr.ery ingat. lebih-lebih lagi melibatkan nombor. Aku punya tarikh birthday pun dia pergi cakap bulan 11. 11 tu kod negeri kelahiran laa…kan dah kena denda. kasi makeup muka suami.
proton exora club (3)

Kan bagus lagi banyak salah jawapan lagi banyak dapat aku conteng muka mr.ery. dapat juga bawa balik tuala.
konvoi urban crewz (10)

Pagi esoknya, balik tak berkonvoi masing-masing ada hal sendiri. Aku gerak awal sebab mom nak datang. Sebelum balik sempatlah singgah di Teluk Kemang, Port Dickson pekena Cendol Famous katanya.

exora owner car club malaysia (8)

Sekian.

About emarieys

Ema has written 981 post in emarieys.com.

Panggil Ema. Blog Emarieys hasil gabungan nama Ema dan Ery (suami). 's' di belakang untuk anak-anak. Tak suka air letak susu. Terima kasih sudi baca.

23 Comment

  1. lasak juga u ni time mengandung. tp memangla experience yang best.
    Raihanah Ahmad recently posted…Promo Mac 2015 Yang Sangat BestMy Profile

    1. time ni jer boleh peleas angin orang kata..lepas bersalin nanti..3 bulan terperap kat dalam rumah jer..hehehe.
      emarieys recently posted…Cuti Sekolah Nak Pergi Mana?My Profile

    1. bila lagi nak conteng muka suami kan.
      emarieys recently posted…Cuti Sekolah Nak Pergi Mana?My Profile

  2. dapat pengalaman baru dengan kawan baru.
    ikhwan recently posted…Cara Menempah DVD BBMA Basic Live TradeMy Profile

    1. yea betul…. seronok sangat..
      emarieys recently posted…Cuti Sekolah Nak Pergi Mana?My Profile

  3. Bila konvoi ramai ramai memang meriah

    Susah senang bersama.

    Memang kita di galakkan bermusafir untuk lihat kebesaran ilahi
    Mazni Azmi recently posted…Makanan Menambah Kesuburan Lelaki & Wanita Cara IslamMy Profile

    1. a’ah bertul tu, bila berkonvoi camana macam keluarga sendiri.
      emarieys recently posted…Cuti Sekolah Nak Pergi Mana?My Profile

  4. wah bestnya…macam hari keluarga. sesekali berkumpul ramai2 begini memang best.
    Suriya recently posted…Anemia Ketika Hamil Sampai Masuk Hospital, Apa Nak Buat?My Profile

  5. tu dia.

    siap ada yang tayar kena tukar lagi tu..

    paling best..baju semua sama.
    titan recently posted…Contest Petua dan Herba KongsibersamanoraMy Profile

    1. walaupun ada kerosakan Alhamdulillah lancar juga perjalanan..kena sama baru tahu satu geng.
      emarieys recently posted…Cuti Sekolah Nak Pergi Mana?My Profile

  6. Pengalaman yang mengujakan ni. Berkonvoi dan beriadah. Sangat seronok 😀
    Ani Haryani recently posted…Menyusu Bayi PramatangMy Profile

  7. wow bestnya..jalan-jalan macam terbaikla..
    Hero Borneo recently posted…Cara Selesaikan Kes Pasangan CurangMy Profile

  8. Cetusan Minda says: Reply

    nak gak tgk byk mekap kat muka mr ery tu … heheheee
    Cetusan Minda recently posted…Cara Madu Merawat PenyakitMy Profile

    1. tulah, silap bagitahu jawapan awal..kalau tak semua jawapan dah salah..lagi banyak ditepek makeup nanti.
      emarieys recently posted…Cuti Sekolah Nak Pergi Mana?My Profile

  9. saya plak tak pernah join kelab kereta ni. kalau join aktiviti ni derang amek fund daripada mana? sangat gempak aktivitinya.apapun keep on sharing psl kelab kereta ni ye.
    sharmien recently posted…5 Tips Kekal Bertenaga YangAnda Perlu Amalkan Ketika di IMKK dan MMM Dr Azizan OsmanMy Profile

    1. fund dari poket sendiri…mana yang nak join akan dikenakan bayarannya.
      emarieys recently posted…Cuti Sekolah Nak Pergi Mana?My Profile

  10. Seronok jugak aktiviti cam ni kan ema. Pastu akak tgk mmg banyak kelab owner kereta ni. Setiap kereta nak buat kelab sendiri. Actually bagus juga utk bertukar2 maklumat dan senang nak minta tolong. Tahniah ye dpt hadiah utama. Part mekap mr ery tu kelakar. Ngape tak pilih warna eye shadow hijau ke biru. Baru le terserlah. Heheh.

    *Cendul femes ke yg ema tunjuk ada lipas tu?
    LydSunshine recently posted…Sakitnya Tuh Di SiniMy Profile

    1. ingat nak pakai blusher merah…mr.ery cakap tak payahlah over sangat…hahaha seganlah tu. ema perasankan kak, mr.ery selalu ada tuahnya…mesti akan bawa balik hadiah kalau ada cabutan bertuah…

      a’ah cendol yang ada lipaslah yang cendol femesnya..grrrr..
      emarieys recently posted…Cuti Sekolah Nak Pergi Mana?My Profile

  11. Bestnya layak aktiviti Konvoi.. Dah lama tak berkonvoi.. Masa student dulu rajin juga berkonvoi naik motor bersama rakan-rakan..
    Anuar recently posted…Senarai CPUV Nuffnang pada Bulan Mac 2015My Profile

  12. tak pernah melalui saat konvoi ini..rasa kalau dapat sertai mesti teruja gamaknya heee

    1. memang rasa teruja suri bila orang duk melihat kita satu deret kereta sama…hehehe.
      emarieys recently posted…Cuti Sekolah Nak Pergi Mana?My Profile

  13. Konvoi dengan kereta dapat bawa ramai penumpang, lebih ramai lebih meriah. Keselamatan juga insya-Allah terjamin. Tahniah buat semua peserta.
    Inspirasi Huda recently posted…Promosi Shaklee Mac 2015 Di YoutubeMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge