Logo KBBA

Assalamualaikum. Nak create satu-satu entry pasal raya nanti boring pula kan.. So, MamaEma masukkan gambar-gambar raya dalam post Koleksi Raya Tahun Ini. Untuk kenangan kami sekeluarga nanti. Selesai raya pertama #TeamRayaKelantan, esoknya raya ke Terengganu, ke rumah abang my mom…satu-satunya adik beradik lelaki belah mom.  Raya kedua terus sedondon kami 4 beranak…Hahaha..Thanks mom, belikan kain untuk kami.. Tahu-tahu hari raya, ada baju untuk kami..

Kawan Datang Raya

Seorang kerja di KL, seorang kerja di Putrajaya, bukan main susah nak jumpa..tapi hari raya dapat jumpa..Walhal seorang di Kelantan, seorang di Terengganu..Thanks kawan, sudi datang ke teratak keluarga mertua ku.

Raya Rumah BFF

Masih layak ke dipanggil BFF ni?..Dah bertahun tak jumpa my BFF ni, kawan sejak zaman sekolah rendah lagi.. Kawan yang banyak menolong waktu susah.. Kawan yang memahami kita, kawan yang menyimpan seribu kenangan. Walaupun beberapa kali balik Kelantan, tak berkesempatan nak jumpa dia… Dan raya tahun ini, akhirnya dapat pergi ke rumah dia.. Keluarga MamaEma pun semua rapat… Punya dah lama tak pergi rumah BFF ni, sampai sesat… Maafkan saya, sayang awak dunia akhirat.

Baca: Orang Kelantan Suka Berniaga

Orang lain semua melawa dengan baju raya..MamaEma? Dengan t-shirt saja.. Lagi class kan..hahaha..Apapun terima kasih my BFF… Owner Orchid Studio..

Riadah di LA Hot Spring..Raya lah kita

3 hari raya pun dah cukuplah kan..So, dah alang-alang cuti panjang, sebelum balik KL sempat pergi mandi di LA Hot Spring.. Kasi surprise sama anak buah dan angah.. Birthday anak buah 30 June dan angah 1 Julai..

Time ni kesian kat Aqeel..semua seronok mandi air sejuk air panas..tapi Aqeel cuma nak baring saja.. Dia demam.. Paksa dia mandi air sejuk, untuk sejukkan badan yang panas tu..sampai nangis-nangis kena paksa… Alhamdulillah, sebelum balik KL dah kembali sihat… Tahniah abang Aqeel..dapat habiskan puasa sebulan.

 

 

About emarieys

Ema has written 1021 post in emarieys.com.

Panggil Ema. Blog Emarieys hasil gabungan nama Ema dan Ery (suami). 's' di belakang untuk anak-anak. Tak suka air letak susu. Terima kasih sudi baca.

4 thoughts on “Koleksi Raya Tahun Ini”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge