Sewa Bilik Di Casa Emarieys Jadi Rebutan

Sewa Bilik di Casa Emarieys Casa Emarieys akan mula beroperasi sepenuhnya pada bulan September 2017 sempena kemasukan pelajar-pelajar Degree di Uitm Machang, Kelantan.  Walaupun Casa Emarieys akan beroperasi pada bulan September, kini telah dibuka untuk tempahan. Dengan konsep siapa cepat dia dapat. Terkini. sudah ada yang menempah dan masih ada kekosongan. Hanya untuk muslimah Casa […]

Kau kerja apa memanjang ada di hotel

Baru habis duty kat Hotel Sheraton Imperial. So, next month ke Terengganu. Hari ini baru masuk pejabat. Bila dah outstation, nak update blog pun agak limited. Pastu ada yang bertanya “ko kerja apa ema, memanjang aku tengok ko stay di hotel”. Orang yang bertanya, bunyi seperti seronok stay hotel. Orang tak tahu, kita kerja lebih […]

Nasi Daun Pisang, Bukan Nasi Lemak

Restoran Nasi Daun Pisang, Jalan Gasing, Petaling Jaya. Assalamualaikum, sebulan tak layan blog emarieys.com. Tuannya betul-betul membusy sambil perut sudah ke depan. Alhamdulillah tuan blog sihat-shiat manja. Dua minggu berada di Kuala Terengganu, dari air melintas atas jalan hingga matahari keluar terang benderang..Fuhh, memang kepuasan berada di sana. Pernah makan nasi atas daun pisang tak? […]

Depan Pintu Legoland Jerr

Sampai juga aku di Legoland, tapi setakat pintu depan jer. tunggulah kumpul duit lebih, bawa anak-anak sekali. Kalau aku masuk sorang-sorang pun tak best juga. Kat depan pintu tak ada apa yang menariklah selain ada kaunter tiket dan tepinya hotel. Ada juga kedai-kedai makan, jam, dan kedai runcit. Inipun pergi sebab join orang-orang pelabuhan sempena […]

Trip to Putrajaya

Trip to Putrajaya. Kebetulan ikut serta lawatan kerja bawa orang dari luar negara. Sendiri pun belum mahir sangat tentang Putrajaya ini.  Masa lawatan, adalah beberapa tempat yang singgah di Putrajaya. PICC, Putrajaya. Kali pertama ni sampai PICC, Putrajaya. Ramai juga yang masuk ke sini untuk lihat Putrajaya dari tempat tinggi. Dari puncak PICC boleh lihat […]

Kursus Petugas Barisan Hadapan

Masuk hari kedua berpuasa. Selamat berpuasa kawan-kawan. Petugas Barisan Hadapan. Mitos The Customer is Always Right. Pelanggan sentiasa benar. Kadangkala pelanggan membuat permintaan yang tidak berasas dan kadangkala juga mempunyai harapan yang tidak berasas. Kadangkala pelanggan bermain tarik tali dengan kebenaran sebenar. Kerja yang harus diharungi oleh penjawat awam yang bekerja di barisan hadapan seperti […]

Sijil Siapa Lagi Cantik

Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang sudah selesai semalam. Alhamdulillah, semua berjalan lancar. Terima kasih atas ucapan tahniah dari anda semua. Terima kasih banyak. Terharu. Entri sebelum ini aku ada maklumkan bahawa ini adalah rezeki berganda kami kan. Ya, rezeki berganda kerana aku dan mr.ery telah diberi Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) bagi tahun yang sama tetapi organisasi yang […]