ALLAHUAKBAR, Semoga Perkara Yang Berlaku Hari Ini Berterusan, Indahnya Rezeki Yang Kau Beri

ALLAHUAKBAR … Allah Maha Besar… Syukur Alhamdulillah. Alhamdulillah masih diberi kesihatan yang baik untuk bekerja hari ini dan ramai yang sambung cuti. Esok kembali cuti hari wilayah.   Hari Lahir Suami 30 Januari semalam hari lahir suami mamaema. Selamat hari lahir suami. Tiada hadiah, tiada kek, tiada majlis. Cuma dititipkan doa untuk suami semoga dimurahkan […]

Kau kerja apa memanjang ada di hotel

Baru habis duty kat Hotel Sheraton Imperial. So, next month ke Terengganu. Hari ini baru masuk pejabat. Bila dah outstation, nak update blog pun agak limited. Pastu ada yang bertanya “ko kerja apa ema, memanjang aku tengok ko stay di hotel”. Orang yang bertanya, bunyi seperti seronok stay hotel. Orang tak tahu, kita kerja lebih […]

Menangis Kerana Ayra

Kerana jaundis atau kuning selepas dilahirkan. Aku menangis kerana Ayra. Umur baru 4 hari, Ayra dah kena tahan wad NICU, Hospital Serdang. Dah tiga anak ni, Ayra seorang yang kena tahan wad sebab jaundis, dua anak sebelum ini pun pernah kena tapi tidak sampai tahan wad setakat ambil darah saja. Tapi Ayra tidak, 10 kali […]

Ikut Rombongan Sekolah Anak

Melawat Pusat Sains Negara. Ini kali kedua pergi Pusat Sains Negara. Kalau tak ada rombongan sekolah pasti tak sampai-sampai lagi di sini. First, ikut masa kakak Azwa umur 5 tahun, kali ini ikut Aqeel. Dengan dah berbadan dua, malamnya baru sampai dari johor terkedek-kedek nak ikut sekali. itupun last minit bagitahu cikgu. Kakak Azwa boleh […]

Kursus Petugas Barisan Hadapan

Masuk hari kedua berpuasa. Selamat berpuasa kawan-kawan. Petugas Barisan Hadapan. Mitos The Customer is Always Right. Pelanggan sentiasa benar. Kadangkala pelanggan membuat permintaan yang tidak berasas dan kadangkala juga mempunyai harapan yang tidak berasas. Kadangkala pelanggan bermain tarik tali dengan kebenaran sebenar. Kerja yang harus diharungi oleh penjawat awam yang bekerja di barisan hadapan seperti […]

Sijil Siapa Lagi Cantik

Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang sudah selesai semalam. Alhamdulillah, semua berjalan lancar. Terima kasih atas ucapan tahniah dari anda┬ásemua. Terima kasih banyak. Terharu. Entri sebelum ini aku ada maklumkan bahawa ini adalah rezeki berganda kami kan. Ya, rezeki berganda kerana aku dan mr.ery telah diberi Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) bagi tahun yang sama tetapi organisasi yang […]

Memetik kata-kata dari Kapten Norudin

Saya setuju dengan Kapten Norudin,MHI tv3 Beliau berkata, Kita banyak kehilangan keyakinan terhadap Allah Dimana sains berakhir, bermula kudrat Allah Kudrat Allah bersama orang beriman Orang beriman ini mestilah yakin dengan janji Allah Masalahnya ramai yang mempertuturkan Allah sebagai pencipta di mulut tetapi bukan di hati Dan ia adalah palsu! Allah memberikan ilham pada kamu […]

semua orang pandang

Kedatangan Brig Gen Dato’ Norhuda yang dinantikan. Penantian si dia yang akhirnya tiba juga. semua tetamu memandang siapakah dia bila kami semua menyambut kehadiran dia dengan penuh bermakna. Dia adalah seorang bekas Pengarah di tempat kami. Masa berkhidmat di tempat kami Kolonel pangkatnya dan kini dia adalah Brigadier General Dato’ Norhuda Ahmad. Siapa tengok rancangan […]