Aidilfitri Tema Pink Peach Masih Sasau Tak Cukup Tidur

Salam Aidilfitri Masih mood raya kan. Inilah raya kami tahun ini. Aku masih sasau sebab tak cukup tidur. Memang mengantuk giler. Adik-adik memang rumahnya kat Kelantan, nak tunggu berkumpul sama, sempatlah aku pergi beraya dengan keluarga mertua dulu pagi tu. Selepas sembahyang raya, terus bergerak ke Machang untuk beraya dengan mertua. My mom pun tak…

Baju Patriotik Ambang Merdeka

Sambutan ambang merdeka sekolah hari ini. Pagi ini kakak azwa bergaya dengan pakaian baju patriotik moden yang dijahit dari kain bendera. Sempat tokma dia jahitkan semalam. hai, menyengihlah dia kat sekolah ni. Kelmarin dengarlah dia nyanyi lagu merdeka. [pullquote align=center] “Tanggal 31..Bulan 8…..58” “57 lah” “58 lah mama, kan yang ke -58” “memanglah yang ke-58,…

Yayang Birthday

Peneman mom kat rumah. walaupun berlainan bapa, tapi Yayang nilah yang paling rapat dengan kami. Kami panggil yayang, yelah bongsu sekali memang manjalah kan…kalau dengan anak buah, dialah ketuanya.  Tak pernah tiup lilin untuk sambut birthday. so, satu malam tu, mom belanja mekdi, kami tiga beradik buat surprise belikan kek birthday walhal birthdaynya dua hari…