Baju Patriotik Ambang Merdeka

Sambutan ambang merdeka sekolah hari ini. Pagi ini kakak azwa bergaya dengan pakaian baju patriotik moden yang dijahit dari kain bendera. Sempat tokma dia jahitkan semalam. hai, menyengihlah dia kat sekolah ni. Kelmarin dengarlah dia nyanyi lagu merdeka. [pullquote align=center] “Tanggal 31..Bulan 8…..58” “57 lah” “58 lah mama, kan yang ke -58” “memanglah yang ke-58,…

Yayang Birthday

Peneman mom kat rumah. walaupun berlainan bapa, tapi Yayang nilah yang paling rapat dengan kami. Kami panggil yayang, yelah bongsu sekali memang manjalah kan…kalau dengan anak buah, dialah ketuanya.  Tak pernah tiup lilin untuk sambut birthday. so, satu malam tu, mom belanja mekdi, kami tiga beradik buat surprise belikan kek birthday walhal birthdaynya dua hari…

Sepupu Open House

Raya ketiga baru bersemangat nak beraya. Mood pun kembali ceria. Aku malas nak fikir pasal kena tipu. memang dah terkena pun. duit customers pun dah ganti balik. Memang tidak sekali aku halalkan duit yang mereka tipu itu. Terima kasih pada suamiku mr.ery dan keluarga yang banyak support aku. Marilah kita beraya dengan hati gembira, baru…

Family Day Raya

Suasana hari raya di Kelantan. Raya kedua beraya di Bachok. Rumah mokwe (nenek mr.ery). Satu-satunya nenek yang ada. Dah ada piut pun. Raya tahun ini orang sarawak pun ada balik. Raya kedua diadakan hari berkumpul bagi keluarga mokwe (Wan Jah). Ini baru sebilangan ahli keluarga, ada yang tak balik beraya sebab kerja. Spot Me? Riuh…