Berpiknik Pasang Khemah Di Hari Minggu Kat Pantai Bagan Lalang, Sepang

Masuk kali kedua  MamaEma berpiknik pasang khemah kat Pantai Bagan Lalang, Sepang. Dulu, bermalam 1 malam, tapi kali ini tak bermalam. Pergi awal pagi petangnya balik rumah. Time tengahari memang kena bertahan dengan cuaca panas. Lepas jam 2.00 petang, baru rasa sejuk anginnya. Tapi badan memang melekitlah.     Pantai Bagan Lalang, Sepang. Macam biasa […]

Tuai Madu Kelulut

Rajin cik abang tuai madu. Tuai madu kelulut tak apa, tuai madu lain please jangan sekali. Masa balik kampung jer boleh layan madu kelulut ni. Begini rupanya sarang madu kelulut. Aku sendiri tak pernah tengok sarang dia. Kiranya yang ni sarang dia menjadi la…dapat tuai hasil. Ada yang tak menjadi, sarang tak naik. Jangan duk […]

Anniversary 11 Tahun

Anniversary yang ke-11. Sempoi sambut anniversary tahun ini. Masing-masing pakai t-shirt dengan muka kusut masai badan berlengah tak mandi lagi.. nak buat camana baru sampai dari KL.  Terima kasih cikngah dan ciksu beli kek untuk kaklong dia. Potong kek sambil berdukung Ayra yang tengah teriak siap teresak-esak. celik mata bunyi bising memang terkejutlah dia. Mula […]

Sepupu Open House

Raya ketiga baru bersemangat nak beraya. Mood pun kembali ceria. Aku malas nak fikir pasal kena tipu. memang dah terkena pun. duit customers pun dah ganti balik. Memang tidak sekali aku halalkan duit yang mereka tipu itu. Terima kasih pada suamiku mr.ery dan keluarga yang banyak support aku. Marilah kita beraya dengan hati gembira, baru […]

Family Day Raya

Suasana hari raya di Kelantan. Raya kedua beraya di Bachok. Rumah mokwe (nenek mr.ery). Satu-satunya nenek yang ada. Dah ada piut pun. Raya tahun ini orang sarawak pun ada balik. Raya kedua diadakan hari berkumpul bagi keluarga mokwe (Wan Jah). Ini baru sebilangan ahli keluarga, ada yang tak balik beraya sebab kerja. Spot Me? Riuh […]

Family Raya 2015

 Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin. Macam mana raya korang? Layan kat facebook macam-macam fesyen dan tema warnanya. Aku tak nak kongsi kat fb, nak kongsi kat blog je. Tema pilihan kaler purple gelap. Inipun last minute cari. Mr.ery plan nak pakai jubah tapi aku yang suruh beli sepasang baju melayu biar sama […]