Legoland Malaysia

Dalam komuniti KBBA9,  “Kita akan adakan Family Day 2018 yang pertama di LEGOLAND Malaysia”. Yeay…!!!! Family Day di LEGOLAND Malaysia,  Johor Bahru. Impian dah lama untuk ke sana akhirnya terlaksana juga. Alhamdulillah dan terima kasih KBBA9. Laju aku bagi nama untuk join family day kali ini. Perjalanan KL-JB-KL Awal perancanganRead More →

  Keputusan Ujian Penilaian Kelas Kafa (UPKK) untuk tahun 2017 telah keluar. Seramai 54,824 calon berjaya memperoleh keputusan 8A dalam UPKK 2017. Tahniah anak-anak. Kakak Azwa ada bagitahu soalan susah gara-gara kehilangan soalan peperiksaan sebelum itu. Telah dimaklumkan oleh ustazah melalui whatsapp group tiada majlis keraian. Anak-anak akan terima slipRead More →

Dah beli barang sekolah anak-anak? Tak lama lagi sekolah dah nak mula, tak sampai seminggu pun. MamaEma baru setel. Tahun ini, lagi sekali MamaEma pergi ke Longwan untuk beli barang sekolah. Sebab apa? Bagi MamaEma harganya agak murah dan berpatutan. Dulu pergi Longwan cari alat tulis semata, tapi untuk kaliRead More →

Hotel Berjaya Times Square, Kuala Lumpur. Hotel di tengah-tengah bandaraya Kuala Lumpur ni. Memang tumpuan pelancong luar negara. Orang Malaysia pun ramai yang stay di sini. Reception pun agak sesak. Menjadi tumpuanlah sebab bersebelahan dengan Mall Times Square. Selesai check-in, terus naik ke bilik. Ini kali kedua menginap di sini.Read More →

Lokasi Percutian Umang-Umang Chalet Melaka Best. Sabtu lepas mamaema sekeluarga ke Melaka. Family day rakan kerja Mr.Ery. Setiap tahun team kerja Mr.Ery akan buat family day. Awal tahun mula collection untuk rancang pergi bercuti ramai-ramai. Geraklah kami sekeluarga lebih kurang jam 10pagi. singgah RnR untuk sarapan. Masing-masing tak gerak sama.Read More →

Dah hampir-hampir lupa pasal trip ke Krabi ni. Busy tak sudah-sudah, selepas bercuti ke Krabi tak lama jumpa bulan puasa lepas itu sambung pula raya. Kejap cerita pasal tempat berbuka, kejap cerita pasal raya. Jadi, bulan raya pun sudah habis, kita sambung balik pasal Krabi ni. Aonang Beach Krabi. SelepasRead More →

Kampung di Bachok. Inilah kampungnya yang akan kami pergi setiap kali beraya mahupun setiap kali balik kampung. Rumah kampung di Bachok, Kelantan. Rumah tokwe (nenek mr. ery). Di sinilah semua mak dan pak sedara berkumpul. Jika semua ada termasuk cucu, cicik, ciat, miut memang meriahlah. Itu yang seronok kalau buatRead More →