Logo KBBA

Kerana Rindukan Kakak Azwa, Pergi Intai Dia Tapi Tak Boleh Jumpa

Masuk hari ini dah 3 hari tak dengar suara kakak Azwa. Esok baru kakak Azwa balik. Terasa sunyi betul bila dia tak ada di rumah. Kakak Azwa pergi Kem Perkhemahan Kokurikulum. Dia antara 4 orang murid mewakili sekolah. Tak ada wakil dari guru sekolah yang ikut, jadi tak tahu apa perkembangan dia di sana.. Tak…

Hotel Di Tengah Bandar Berjaya Times Square Hotel Kuala Lumpur

Hotel Berjaya Times Square, Kuala Lumpur. Hotel di tengah-tengah bandaraya Kuala Lumpur ni. Memang tumpuan pelancong luar negara. Orang Malaysia pun ramai yang stay di sini. Reception pun agak sesak. Menjadi tumpuanlah sebab bersebelahan dengan Mall Times Square.     Selesai check-in, terus naik ke bilik. Ini kali kedua menginap di sini. Yang first, bilik…

Lokasi Percutian Umang-Umang Chalet Melaka Best

Lokasi Percutian Umang-Umang Chalet Melaka Best.   Sabtu lepas mamaema sekeluarga ke Melaka. Family day rakan kerja Mr.Ery. Setiap tahun team kerja Mr.Ery akan buat family day. Awal tahun mula collection untuk rancang pergi bercuti ramai-ramai. Geraklah kami sekeluarga lebih kurang jam 10pagi. singgah RnR untuk sarapan. Masing-masing tak gerak sama. Terus jumpa di sana.…

Mesej Dari Group Whatsapp Anak

Mesej dari group whatsapp anak. Budak-budak sekarang memang advance kan. Ada handphone. Dah ada handphone, ada group whatsapp pula. Nak tanya pasal kerja sekolah, aktiviti sekolah semuanya hanya di hujung jari saja. Tergelak mamaema baca mesej whatsapp dalam group kawan sekolah anak ni. Nama group pun bukan calang-calang “Group 1 Meja”. Mengalah nama group mak-mak.…

Merondalah Kita Tepi Pantai Aonang Krabi Ni

Aonang Beach Krabi. Dah hampir-hampir lupa pasal trip ke Krabi ni. Busy tak sudah-sudah, selepas bercuti ke Krabi tak lama jumpa bulan puasa lepas itu sambung pula raya. Kejap cerita pasal tempat berbuka, kejap cerita pasal raya. Jadi, bulan raya pun sudah habis, kita sambung balik pasal Krabi ni. Selepas jejak 4 pulau di siang…

Rumah Wajib Pergi Setiap Kali Raya Di Bachok Kelantan

Kampung di Bachok. Inilah kampungnya yang akan kami pergi setiap kali beraya mahupun setiap kali balik kampung. Rumah kampung di Bachok, Kelantan. Rumah tokwe (nenek mr. ery). Di sinilah semua mak dan pak sedara berkumpul. Jika semua ada termasuk cucu, cicik, ciat, miut memang meriahlah. Itu yang seronok kalau buat family day.   Tahun lepas…