Hadiff 1st Birthday

Muhammad Hadiff First birthday. Selamat hari lahir Muhammad Hadiff.. Hadiff ni cucu belah keluarga mertua yang ke….kejap nak kira.. (1) Azwa (2) Aiman (3) Airil (4) Aqeel (5) Amsyar (6) Aisar (7) Arissa (8) Hadiff  (9) Ayra (10) Adryan (11) Aisyah..hah, kena list down. cucu yang ke-8 dah..dari 4 beradik 4 menantu.. nama cucu pun […]

Open House Berderet

Sebulan dah Syawal, dah habis beraya pun tapi semalam masuk bulan baru masih ada yang buat open house. seronoklah aku boleh gantung kuali.Berderet jemputan open house tahun ini. Alhamdulillah, murah rezeki semua.   RIMUP RAYA Aku pun tak tahu apa maksud RIMUP. Bro Titan tolong jawabkan. Tapi nak tunggu bro tu jawab, baik aku google […]

Yayang Birthday

Peneman mom kat rumah. walaupun berlainan bapa, tapi Yayang nilah yang paling rapat dengan kami. Kami panggil yayang, yelah bongsu sekali memang manjalah kan…kalau dengan anak buah, dialah ketuanya.  Tak pernah tiup lilin untuk sambut birthday. so, satu malam tu, mom belanja mekdi, kami tiga beradik buat surprise belikan kek birthday walhal birthdaynya dua hari […]

Sepupu Open House

Raya ketiga baru bersemangat nak beraya. Mood pun kembali ceria. Aku malas nak fikir pasal kena tipu. memang dah terkena pun. duit customers pun dah ganti balik. Memang tidak sekali aku halalkan duit yang mereka tipu itu. Terima kasih pada suamiku mr.ery dan keluarga yang banyak support aku. Marilah kita beraya dengan hati gembira, baru […]

Family Day Raya

Suasana hari raya di Kelantan. Raya kedua beraya di Bachok. Rumah mokwe (nenek mr.ery). Satu-satunya nenek yang ada. Dah ada piut pun. Raya tahun ini orang sarawak pun ada balik. Raya kedua diadakan hari berkumpul bagi keluarga mokwe (Wan Jah). Ini baru sebilangan ahli keluarga, ada yang tak balik beraya sebab kerja. Spot Me? Riuh […]

Family Raya 2015

 Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin. Macam mana raya korang? Layan kat facebook macam-macam fesyen dan tema warnanya. Aku tak nak kongsi kat fb, nak kongsi kat blog je. Tema pilihan kaler purple gelap. Inipun last minute cari. Mr.ery plan nak pakai jubah tapi aku yang suruh beli sepasang baju melayu biar sama […]

Potluck EOCM Urban Crewz dan Elite

Potluck EOCM Urban Crew dan EOCM Elite di Putrajaya. Berpotluck sebelum menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak. Aku ini jakunlah juga, tak tahu apa benda potluck yang sebenarnya. Bila ada group dan join aktiviti dengan mereka baru tahu potluck ini aktiviti membawa makanan tanpa menu. mereka yang join akan membawa makanan mereka untuk dijamu ramai-ramai. Potluck kali ini di Putrajaya. […]

Pusat Ayra Dipotong Dua Kali

Pusat bayi yang baru dilahirkan perlu penjagaan yang teliti dan bersih. Tapi bagi Ayra, pusatnya dipotong dua kali kerana berlaku pendarahan. Bukan sebab tidak dijaga dengan baik. Tapi atas kecuaian hospital sendiri semasa memotong dan mengepit pusat selepas Ayra dilahirkan. Patutlah malam pertama bawa balik ke rumah, Ayra menangis tak nak tidur. Inilah sebabnya, pusat […]