Gerai Goreng Pisang Crispy Sambal Kicap Johor

Gerai Goreng Pisang Crispy Sambal Kicap Johor.

Sedapnya makan pisang goreng crispy, masuk mulut kunyah kerak…kruk krak kruk krak bunyi. Balik dari Umang-Umang Chalet, ikut jalan lama ke Port Dickson. Tak suka lalu highway. Bosan. Lebih suka ikut jalan lama.

Nampak ada gerai tepi jalan, tertarik dengan banner Goreng Pisang Crispy Sambal Kicap Johor. Tak pernah mamaema makan pisang goreng dengan sambal kicap. Biasa makan gitu saja. Bila ada mesyuarat di opis, order pisang goreng di bukit aman ada letak sambal kicap sekali. sejak tu, baru cuba rasa. Memang sedap makan dengan sambal kicap.

crispy-pisang-goreng

Mr.Ery beli goreng pisang, keropok lekor biasa dan keropok lekor crispy. Tak sempat sampai rumah, habis licin kami anak beranak makan. Salah satu sebab perut tengah lapar.

pisang-goreng-crispy

GorengΒ  Crispy.

Bukan perut lapar saja. Memang sedap pisang goreng crispy sambal kicap johor ni. Sambal kicap memang power. Pedas. Lepas satu, satu masuk mulut. Tak berhenti masuk mulut selagi tak habis.. berebut pun ada..tak genap pun ada. Memang sedap.

Bercerita sedapnya pisang goreng crispy sambal kicap johor ni, kat mana kedai dia? Bukan di Johor yer. Gerai goreng pisang crispy kat tepi jalan di Kampung Jenderam Hulu. Kalau dari Sepang, gerai di sebelah kanan. Sangat mudah nak nampak dengan banner warna kuning merah tu.

About emarieys

Ema has written 981 post in emarieys.com.

Panggil Ema. Blog Emarieys hasil gabungan nama Ema dan Ery (suami). 's' di belakang untuk anak-anak. Tak suka air letak susu. Terima kasih sudi baca.

16 Comment

  1. Dapat makan goreng pisang Crispy waktu balik dari kerja memang best…. Perut masing-masing tengah lapar… Memang akan makan habis-habisan…
    Anuar recently posted…Homestay Sungai Ara Bayan Lepas Pulau PinangMy Profile

  2. sedapnya goreng pisang…rindu nk p johor.mula dulu agakjanggal, tp bila rasa sedap pulak

  3. terasa nak balik semula johor pula bila tengok goreng pisang crispy kuah kicap tu..
    Hairul HIssam recently posted…UbaT Tidur Islamic Terbaik Dari Pengalaman. Komen Peniaga Kek Tentang Video Rahsia KekMy Profile

  4. Pisang goreng nie kalau makan petang2 memang best sangat.. nyum2
    Amin Hakim recently posted…Tarikh Pameran MAHA 2016My Profile

  5. johor memang terkenal dengan sambal kicap pedas sampai kita pun buat juga tiru depa
    raihanah recently posted…Detox Membantu Menyingkirkan Logam BeratMy Profile

  6. sambal kicap dan johor memang sudah sinonim. Salam kenal tuan blog
    Encik Ketam recently posted…Microsoft 3D Paint Windows Insider PreviewMy Profile

  7. Ramai juga yang berniaga goreng pisang crispy ini sekarang. Petang-petang makan lepas balik kerja sedap juga
    Khairul Zamri recently posted…Cara Buat Iklan Facebook Yang EfektifMy Profile

  8. dulu SA x berapa nak suka..la ni dah berkawan ramai jadi pandai makan cicah kicap..sedap rupanya

  9. Petang2 makan pisang goreng sedap ni. Tambah pulak sekarang ni petang je hujan.
    Mohd Hazmin Hamudin recently posted…SedihMy Profile

  10. pergh !! terliur plak kite.. hee~ nanti balik melaka boleh g carik..
    atiehilmi dot com recently posted…MANA TEMPAT KITA 20 TAHUN AKAN DATANG ? PERNAH TERFIKIR TAK ?My Profile

  11. memang feveret perut ni.

    haha
    ohcikgu recently posted…Bila orang kata kerja CIKGU nih senang..My Profile

  12. goreng pisang petang2 memang best nih
    ira recently posted…LAT Magic Session Kemaman-Apa Kata MerekaMy Profile

  13. mcm mana rasanya ek..dah lama teringin nak try goeng pisang cicah kicap ni
    Faizal Fredley recently posted…Hotel Review | Hard Rock Hotel Penang FAM Trip With Media & BloggerMy Profile

  14. Lamanya tak makan goreng pisang campur sambal kicap Johor, memang sedap . Serius! πŸ™‚
    Ani Haryani recently posted…Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser Pencuci Muka Terbaik Dari Bahan SemulajadiMy Profile

  15. terbaek goreng pisang sambal kicap…johor mari

  16. Terima kasih diatas sokongan. 😍
    Terutama kepada Admin.

    Goreng Pisang Crispy adalah rangkaian penjaja pisang goreng.
    sesiapa yg ingin mencuba boleh ke lokasi gerai kami.
    124 CAWANGAN GPC BERDAFTAR
    @ GPC NETWORK

    #KualaLumpur
    -PANTAI DALAM-
    0176702527 – Zumara
    -BANGSAR-
    0178702339 – Zara
    -JALAN DUNGUN-
    0126555770 – Sopi
    -TAMAN COCHRAE-
    01113377031 – Faizal
    -TAMAN TUN-
    011 2318 7813 – Ratina
    -MEDAN MARA-
    01111728015 – Zul
    -Jalan Rejang-SETAPAK JAYA-
    019 257 8663 – Leen
    -KLCC-
    017 882 6105 – Fallah
    -Kg Sg Penchala-
    0176963200 – IZA
    -Desa Coafield-Ampang.
    0105627031 – Syikin
    -Jalan Gasing-πŸ”΅
    +60 13 321 7646 – Hendra
    -Pandan Indah-πŸ”΅
    013 367 3266 – Amnieza

    #SELANGOR
    -KELANA JAYA (PJ)-
    0136708254
    -KG KAYU ARA DAMANSARA-
    0193682248 – Cikmie
    -BANDAR UTAMA-
    0193682248 – Cikmie
    -DAMANSARA DAMAI-
    0123360304 –
    -DAMAI PERDANA-
    0125722865 – Edy
    -DENAI ALAM-
    01135329752 – Faris
    -SUBANG BESTARI-
    01111915901 – zul
    -KAJANG(JALAN REKO)-
    +60 17-751 6087 – Zanizan
    -KOTA KEMUNING-
    01124399534 – Hamid
    -SEK 20 S.ALAM-
    0172035150 – Yati
    -USJ 26-
    01139874587 – Man
    -PULAU INDAH-
    0166176607 – Azwan
    -LESTARI PUTRA-
    0173704789 – Shima
    -PUNCAK JALIL-
    0192049856 – Rosli
    -LEMBAH PAYA-
    0123407526 – Maya
    -SEMENYIH(TMN DALMA)-
    0193996995 – Hanif
    -BANDAR PUTERI (KLANG)-
    0122750145 – Fizi
    -BUKIT NAGA(KLANG)-
    01111213021 – Joh
    -DENGKIL-
    012 274 0064 – Faiz
    -BB SALAK TINGGI-
    012 978 9655 – Johari
    -JENDERAM-
    012 978 9655 – Johari
    -MASJID BBST-
    012 978 9655 – Johari
    -SETIA ALAM-
    011 3325 0521 – Muazar
    -AMAN PERDANA – (KLANG)
    016 691 1221 – Ashraf
    -BUKIT PUCHONG-
    +60 19 689 5456 – Khairi
    -Puchong Utama-
    010 3638357 – Raja Efi
    -KOTA DAMANSARA-
    +60 16 901 2423 – Badrul
    -Bandar Tun Husin On-
    +60 11 3151 0304 – Azlan
    -BUKIT BERUNTUNG-
    +60 13 340 8784 – RAZAK
    -SG Buluh- Masjid jamek
    01120443305 – Taqiuddin
    -SEK 15 BBBangi-
    0196664139 – Shahir
    -Puchong Utama-
    010 3638357 – Raja Efi
    -JALAN 222. PJ-
    +60 17 227 7844 – OSMAN
    -Bandar Sri Putra-
    ‭012 657 1935‬ – Azlan
    -Hulu Langat-πŸ”΅
    0126096279 – Airul
    -KAJANG-πŸ”΅
    0183935316 – Fazil
    -Ara Damansara-πŸ”΅
    017 948 7656 – Zuraini
    -Banting- πŸ”΅
    017 604 7388 – Yunus
    -Rinching-πŸ”΅
    010 222 5952 – Zulhilmi
    -Damansara-πŸ”΅
    016 279 0351 – Edy Land

    #NegeriSembilan
    -KOTA SERIEMAS-NILAI
    0136942657 – Wati
    -KAMPUNG LBJ-
    0196114602 – Mastura
    -Cempaka. Nilai
    0194494645 – Hafiz
    -Seremban 2
    0183143509 – Hawa
    -Seremban 2
    0126326011 – Samad
    -LABU-
    017 274 6188 – Angah
    -Taman Tuanku Jaafar TTJ-
    0162123539 – Zailan
    -TAMAN GURU-
    +60 12 670 1605 – Nizam
    -Pedas-πŸ”΅
    +60 19 680 1617 – Nabila
    -Taman Jasmin – SWGπŸ”΅
    +60 16 630 4910 – Hapizah

    #MELAKA
    -CHENG-Lebuh AMJ-
    0173210352 – Alias

    #PAHANG
    -BALOK. KUANTAN-
    0199794767 – Zalizan
    -TMN SRI LAYANG(MENTAKAB)-
    0123943672 – En Din
    -INDERA MAHKOTA 2-
    0111-0695319 – watie
    -SUNGAI ISAP-
    01117980918 – yus
    -ROMPIN-
    +60 13 930 7708 – Normadiah
    -Taman Tas-
    013 292 2513 – Shahrul
    -Asunta-
    +60 13 915 5435
    -Pekan-πŸ”΅
    017 619 9236 – Norbaiti

    #JOHOR
    -KULAIJAYA(INDAHPURA)-
    0197272510 – Nasir
    -SALENG (SENAI)-
    0192069169 – Zul
    -PASIR GUDANG-
    0137934162 – Sawal
    -BANDAR UDA(JB)-
    0127552757 – Anis
    -PULAI INDAH-SKUDAI-
    0127271595 – Sara
    -KAYU ARA PASONG (PONTIAN)-
    01117726039 – Fiza
    -BENUT-
    0197755676 – Lan
    -Simpang Renggam-
    0197755676 – Lan
    -PARIT RAJA DARAT-
    0177067514 -Kak T
    -PARIT BINGAN-
    0197364769
    -BUKIT PASIR(BP)-
    01115381620 – Nasir
    -JALAN ROGAYAH(BP)-
    0108099038
    -BULATAN MARDI (KLUANG)-
    0167797276 – Nizam
    -Pasaraya TARGET- Air Hitam
    0167797276 – Nizam
    -TAMAN SRI IMPIAN(kluang)-
    0176226869
    -SUNGAI BALANG BESAR-
    01118594714
    -TAMAN MOLEK(JB)
    0175043150
    -BANDAR KOTA TINGGI-
    0104120326
    -BATU 4 KLUANG-
    010 786 7002
    -Taman U- SKUDAI-
    017 762 2351
    -Layang Layang-
    011 10825884 – Hanafi
    -TAMAN PELANGI-
    011 10825884 – Hanafi
    -Taman Johor Jaya-
    0197505005 – Shahfezan
    -Taman Seri Kluang-
    017 824 0664 – Born

    #KELANTAN
    -Wakaf Che Yeh-
    01125506835 – Che Ieda
    -KUBANG KERIAN-
    0129006207 – Nazam
    -PASIR PEKAN-
    0139077368 – Nasa
    -PAYA RAMBAI-
    0148167783 – Ariff
    -KG CHICHA – Kubang Kerian-
    0148167783 – Ariff
    -Sek Tanah Merah2-
    0192069169 – ZulAzhan
    -Aman Lundang-
    014 6067 651 – Leha
    -Kok Lanas-
    010 528 4693 – Haryati
    -KG BADAK-
    011 2131 2030 – Baihaqi
    -WAKAF STAN-
    01121312030 – Baihaqi
    -Pantai Irama-
    01121312030 – Baihaqi
    -WAKAF BHARU-
    013 3457138 – Siti Fatimah
    -TENDONG-Pasir Mas-
    0166176607 (Azwan)
    -GALAS-GUA MUSANG-
    +60 11-1789 7828 – Atirah
    -MELOR-
    0139290028 – Suzila
    -Pengkalan Chepa-
    013 945 0348 – Marzianieza
    -Pengkalan Chepa Penjara-
    0179361119 – Norjosilawati
    -Kuala Krai-
    +60 17 912 3380 Roslan
    -KG SIREH- KB
    017-9090600 – AZAM
    -PASIR HOR-
    01114955379 – Nurul
    -PASIR MAS-
    +60 14 5166 696 – WANI
    -Sedar- TumpatπŸ”΅
    0145045310 – subaiyyi
    -TUMPAT-
    0145045310 – Subaiyyi
    -Lubok Jong-
    014 8108 874 – Along
    -Guchil. Kuala Krai-
    010 910 9466 – khairul
    -Bukit Bunga- JeliπŸ”΅
    018 356 1821 – Azrul
    -Cabang 4 – Tumpat πŸ”΅
    ‭011 2205 8469‬ – Nurashikin
    -Batu Jong- Kuala Krai πŸ”΅
    014 7170 739 – Kamaruzaman
    -Kg Pohon. Pasir Mas πŸ”΅
    011 1121 3021 – Joh

    #TERENGGANU
    -BUKIT PAYONG(K.TERENGGANU)-
    0189125489 – ZUL
    -KEMAMAN-
    017-9461339 – IZZIRUDDIN
    -Taman Sura Tengah. Dungun-πŸ”΅
    0199112010 – Izre
    -Kerteh-πŸ”΅
    014 506 9559 – Hilmie

    #PERAK
    -Station 18 Pengkalan-Ipoh-
    013 333 5981 – Marina

    Ingat pisang goreng..Ingat GPC

    #GPCnetwork
    #PisangGorengNo1Malaysia

Leave a Reply

CommentLuv badge