Rasai Suasana Desa Di Agrofarmstay Resort Melaka

Resort Agrofarmstay@Skill-Tech, Durian Tunggal Melaka. Peluang bersama Kelab Blogger Ben Ashaari menginap di Agrofarmstay 2H 1M dalam suasana desa yang jauh dengan kesibukan kota terasa sungguh tenang dan nyaman. Resort Agrofarmstay boleh dijadikan satu destinasi percutian yang indah sekali. Bagi yang tinggal di kota, di sinilah pilihan yang tepat untuk menikmati percutian anda kerana resort Agrofarmstay ini […]

Open House Berderet

Sebulan dah Syawal, dah habis beraya pun tapi semalam masuk bulan baru masih ada yang buat open house. seronoklah aku boleh gantung kuali.Berderet jemputan open house tahun ini. Alhamdulillah, murah rezeki semua.   RIMUP RAYA Aku pun tak tahu apa maksud RIMUP. Bro Titan tolong jawabkan. Tapi nak tunggu bro tu jawab, baik aku google […]

Potluck EOCM Urban Crewz dan Elite

Potluck EOCM Urban Crew dan EOCM Elite di Putrajaya. Berpotluck sebelum menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak. Aku ini jakunlah juga, tak tahu apa benda potluck yang sebenarnya. Bila ada group dan join aktiviti dengan mereka baru tahu potluck ini aktiviti membawa makanan tanpa menu. mereka yang join akan membawa makanan mereka untuk dijamu ramai-ramai. Potluck kali ini di Putrajaya. […]

Depan Pintu Legoland Jerr

Sampai juga aku di Legoland, tapi setakat pintu depan jer. tunggulah kumpul duit lebih, bawa anak-anak sekali. Kalau aku masuk sorang-sorang pun tak best juga. Kat depan pintu tak ada apa yang menariklah selain ada kaunter tiket dan tepinya hotel. Ada juga kedai-kedai makan, jam, dan kedai runcit. Inipun pergi sebab join orang-orang pelabuhan sempena […]

Trip to Putrajaya

Trip to Putrajaya. Kebetulan ikut serta lawatan kerja bawa orang dari luar negara. Sendiri pun belum mahir sangat tentang Putrajaya ini.  Masa lawatan, adalah beberapa tempat yang singgah di Putrajaya. PICC, Putrajaya. Kali pertama ni sampai PICC, Putrajaya. Ramai juga yang masuk ke sini untuk lihat Putrajaya dari tempat tinggi. Dari puncak PICC boleh lihat […]