Hebahan : Kids Eco Dash 2.0 – Kids Fun Run Taman Eco Rimba Bukit Nenas Kuala Lumpur

Korang yang ada anak umur 4 hingga 12 tahun, jom cepat daftarkan nama anak korang untuk menyertai Kids Eco Dash – Kids Fun Run di Taman Eco Rimba Bukit Nenas, Kuala Lumpur. Bila lagi nak galakkan anak-anak bermain sukan seperti acara larian ini. Pasti mencuit hati melihat gelagat anak-anak berlari-lari dengan gaya mereka sendiri. Please,…

Shampoo Terbaik Untuk Wanita Bertudung Ada Di Hairdepot

Masalah yang selalu dihadapi bagi wanita bertudung adalah mencari shampoo rambut yang sesuai. Betul tak?  Bagi wanita, rambut ibarat mahkota yang perlu penjagaan rapi. Wanita bertudung akan merasa stress bila rambut mereka menghadapi masalah seperti kelemumur, keguguran rambut, rambut berbau ‘busuk’, kepala gatal dan sebagainya. Jadi, perlulah mencari shampoo yang sesuai untuk rambut bagi wanita…

BBQ Dinner at Legend Cherating

Selesai semua aktiviti tour, telematch, mandi kolam, scuba diving dan lain-lain, kali ini MamaEma nak kongsikan bab sajian di Legend Cherating. Rata-rata MamaEma pergi bercuti atau duty di mana-mana hotel, ada hotel yang gah tapi fasiiti tak lengkap, ada hotel yang gah tapi bab makanan tak sedap. Tapi di Legend Cherating makanan yang disediakan tak…

Telematch Activities and Mini Explorace Games

Sambutan hari keluarga semestinya perlu ada aktiviti telematch atau sukaneka. Kalau tak ada rasa macam tak lengkap hari keluarga yang dianjurkan. Betul tak? Tak kisahlah telematch ini untuk kanak-kanak atau dewasa, sekadar untuk kemeriahan dan suka-suka. Boleh juga mengeratkan tali silaturahim antara satu sama lain. Lebih-lebih lagi dari keluarga yang berlainan, tetapi dari kumpulan yang…

Jom ke Booth Traveloka di KL2017

  Tahniah Malaysia, masih bertahan di tangga teratas hingga hari ini. Masih berbaki beberapa hari lagi Sukan Sea 2017 sebelum ianya berlabuh. Ayuh rakyat Malaysia, sama-samalah kita doakan agar negara kita kekal di tangga teratas dengan pertambahan kutipan pingat dalam acara yang dipertandingkan. Ayuh Malaysia, dengan semangat #BangkitBersama. Tahun ini, Malaysia menjadi tuan rumah rasmi…

KBBA9 Family Fun Day at Legend Cherating Beach Resort…Ohsem

Anak balik sekolah semalam mengadu dia kena perli dengan kawan sekelas. “Hitamnya ko Azwa”..Terasa terus anak.. Alahai siannya. Penangan family day selang seminggu. Kalau minggu sudah family day JTM di Melaka, minggu ni family day KBBA9 di Cherating lah pula. Hari-hari anak-anak terjun kolam, mandi air laut tak kira pagi, tengahari, petang..nasib baik malam je…

Jana Pendapatan Lumayan Dengan KOPI BADANG Tulen

Assalamualaikum. Korang addicted dengan minum kopi tak? Suka kopi dari kedai mamak atau kopi paket 3 in 1? Mesti ramai yang addicted kopi kan. Biasa, orang minum kopi untuk tahan mata dari mengantuk. Betul ke? Terlalu banyak minum kopi, akan menjejaskan kesihatan seperti sakit kepala, pening-pening kan. MamaEma pun suka minum kopi. Tapi MamaEma suka…