BBQ Dinner at Legend Cherating

Selesai semua aktiviti tour, telematch, mandi kolam, scuba diving dan lain-lain, kali ini MamaEma nak kongsikan bab sajian di Legend Cherating. Rata-rata MamaEma pergi bercuti atau duty di mana-mana hotel, ada hotel yang gah tapi fasiiti tak lengkap, ada hotel yang gah tapi bab makanan tak sedap. Tapi di Legend Cherating makanan yang disediakan tak…

Deco-Deco Raya Untuk Open House Di Pejabat

Assalamualaikum. Esok, ada open house. Sekarang masing-masing tengah sibuk deco-deco raya untuk open house di pejabat. Sejak tahun 2010, tempat kerja MamaEma buat open house. Esok untuk kali ketujuh dan kali pertama open house dengan Ketua Pengarah baru. Hope cuaca baik hari ini dan esok. MamaEma nak share Deco-Deco Raya yang pernah menghiasi open house…

Rumah Sewa Untuk Pelajar Perempuan UiTM Machang

Assalamualaikum. Alhamdulillah, Casa Emarieys dah dilengkapi dengan perabot. Dua hari cuti hari minggu pulun tenaga hanya untuk Casa Emarieys ini. Gerak dari KL selepas habis event, jumpanya hari sabtu siang terus ke malam dan hari ahad esoknya..bergerak balik semula ke KL. Nasib baik ada minuman tenaga yang baru dilancarkan ini iaitu KOPI BADANG menemani sepanjang…

Dekorasi Meja Makeup Orang Perempuan Mesti Sukalah

Dekorasi meja make-up atau meja solek. Sejak rumah baru dah nak siap ni, dah mula google nak deko setiap ruang. Memilih nak deko ruang tamu, ruang makan, bilik tidur utama, bilik tidur anak-anak, dapur, tandas dan semualah. Excited lain macam lah bila ada rumah baru. Itupun kalau memang akan stay sana. Jika tak, bagi sewa…