Buffet Ramadhan Island BBQ Steamboat

Island BBQ Steamboat, Subang Jaya, Selangor.

Buffet ramadhan dengan harga yang murah. Hujung-hujung ramadhan, nak masak-masak untuk berbuka di rumah dah rasa macam malas-malas jer kan. Nak berbuka di luar. Dalam hati tak sabar nak balik kampung jea. Betul tak? Berbuka puasa dengan kawan Mr. Ery. Dulu satu tempat kerja, sekarang kawannya dah kerja tempat lain. Tak lupa kawan, setiap bulan ramadhan memasing plan untuk berbuka bersama. Yang ni pergi masa minggu pertama bulan ramadhan lagi.

Island BBQ Steamboat lokasinya macam di kawasan taman perumahan. Asal rumah dan dijadikan tempat makan di luar. Jangan risau untuk parking kereta sebab kawasannya memang luas. surau pun sangat-sangat selesa. Mr Ery ni hantu seafood. memang syoklah dapat makan steamboat. Yang aku pula awal-awal lagi dah ambil mee kari. belum letak kuahnya takut kembang kan.

hak ni dah letak kuah karinya…mee kari sedap.

Selain mee kari ada lagi makanan lain. nasi ayam, spaghethi, putu mayam, laksa, bubur, kuih-muih, ais krim pun ada.

Yang terlebihnya nak makan steamboat.. satu kuah sup satu lagi kuah kari. Ambillah seberapa banyak yang nak. Janji kena habiskanlah. Jangan tamak dan membazir.

Bagi aku, inilah antara buffet ramadhan paling termurah sekali. Dewasa RM 31.90 dan kanak-kanak cuma RM9.90 untuk 6 tahun ke atas. Murahkan. Nak berbuka puasa di sini kena tempah awal-awal. sebab sentiasa penuh.

Boleh buat reservation di no-012-6800041 atau pm kat fanpage Island BBQ Steamboat. Dan setahu aku, minggu ni dah fully booked pun.

About emarieys

Ema has written 981 post in emarieys.com.

Panggil Ema. Blog Emarieys hasil gabungan nama Ema dan Ery (suami). 's' di belakang untuk anak-anak. Tak suka air letak susu. Terima kasih sudi baca.

8 Comment

  1. alamak..banyaknya gmbar makanan..puasa niii

  2. semua sedap2 nampaknya
    raihanah recently posted…Difteria dan Campak Penyakit Bahaya Muncul KembaliMy Profile

  3. Fuyo.. Bestnya… Sekali sekala dapat makan BBQ Steamboat pada bulan Ramadhan ni memang best… kena pula dapat berkumpul seisi keluarga..
    Anuar recently posted…Senarai Pemenang Giveaway Carian Homestay MalaysiaMy Profile

  4. meleleh dah air liur tengok…. mmg murah dan puas hati tu..
    Hairul Hissam recently posted…Bisnes Air Balang Katira Paling Sedap (Testimonial). Untuk Rumah Terbuka, Kenduri, Hari Raya Pun Boleh.My Profile

  5. Tengok gambarnya pun menyelerakan. Selamat Berpuasa kak 🙂
    Ani Haryani recently posted…Cara Atasi Lesu Badan Dengan Vitamin SemulajadiMy Profile

  6. selamat hari raya ema dan family
    raihanah recently posted…Diet Pemakanan Semasa Proses DetoxMy Profile

  7. tengah puasa 6 ni, nampak makanan macam sedap je…

Leave a Reply

CommentLuv badge