Nak Cantik Macam Kami Beauline Cosmetic Berjaya Keluarkan Flawless Foundation C3

Flawless Foundation Nak cantik macam kami? Cubalah Flawless foundation C3 keluaran Beauline Cosmetic. Syukur Alhamdulillah, akhirnya produk yang ditunggu telah berjaya dikeluarkan dan dipasarkan ke pasaran online dan offline. Produk laku keras dengan harga pengenalan RM55 sehingga hujung bulan ini sahaja.     Terdapat dua tona Dark dan Light dengan berat 10gram. Disertakan span untuk […]

Buka Booth Di Bulan Ramadhan

Booth Ramadhan. Assalamualaikum. Selamat hari raya semuaa. Lamanya tak update blog emarieys. Hakak sibuk sikitlah. Letih berniaga masa bulan ramadhan tak hilang lagi. Itu baru seminggu jaga booth, adik jaga sebulan rileks je. Walaupun jualan jubah online tak berapa hangat, tapi jualan di booth sangat baik. Tinggal 5 helai jubah yang tak habis. Sendiri pakai […]

Koleksi Jubah Untuk Dijual

Koleksi jubah untuk dijual. Inilah koleksi jubah yang ema jual ye. Banyak rintangan nak buat jubah ni. Macam tahun lepas walaupun tak keluar modal tapi tanggung rugi beribu akibat kena tipu dengan mereka ni. Terduduklah masa tu. Yang ni, first time pergi cari kain sendiri untuk dijadikan jubah. cuma jahitlah upah orang. ema ni tak […]

Suka Bubur Nasi D’Laila Mee Udang

D’Laila Mee Udang bukan jual mee udang semata-mata. ada asam pedas ikan, asam pedas telur mayong, ada kari, ada masak lemak, ada bubur nasi dengan aneka lauk dan sekarang tengah hot sambal tempoyak petai pula. memanjang terliur tengok gambar di facebook, satu hari ajaklah mr.ery..jom pergi makan kat kedai kawan saya ni, kat Nilai…kira kawanlah […]

Kempunan Teh Tarik Madu Pak Mat

Teh tarik madu pak mat yang tersohor kat Kelantan ni tak dapat lagi nak rasa haih. Jarang-jaranglah bila balik Kelantan, pergi belah Kota Bharu kalau tak ada kerja. Dah ada kenduri adik ipar di KB, alang-alang boleh try lah sedap setaro mano teh tarik madu pak mat pulau pisang ni. yang sohor sangat kan. Perut […]

Review : Restoran Sri Bamboo Pasir Puteh

Restoran Sri Bamboo Pasir Puteh Kelantan. Lima hari berturut adik bongsu check-in di Restoran Sri Bamboo. Si kak long yang duk jauh ni tanyalah “restoran baru ke?” “jual gapo” “sedap ko?”. “ho, tempat baru, mace-mace ado, sedap long”. Kak long pun setlah dengan adik “okey, along balik, kak open table”. Balik kampung baru ni, memang […]

Nasi Gulai Abe Nik Sedap

Nasi Gulai Abe Nik Sedap.   Pakat ramai-ramai mari try nasi gulai abe nik. Nasi gulai ayam dan ayam goreng dengan harga RM 5 sebungkus. Masakan pula dari rempah ratus original Kelantan.   Terdapat dua lokasi dan waktu perniagaan berbeza. Dari jam 6.00 pg – 9.00 pagi bertempat di kawasan Kelana Jaya dekat Kilang Western […]