Cendol Durian Musang King Tepi Jalan. Balik dari Kelantan baru-baru ni, singgahlah gerai Cendol Durian Musang King kat Raub. Gerainya tepi jalan saja. Dah lama sangat teringin nak makan cendol durian ni. Setiap kali balik, asyik terlepas. Awal-awal pesan kat Mr.Ery, nanti singgah gerai cendol durian. Jangan terlepas lagi.  Read More →

Pasar Mini Longwan. Jangan percaya sangat viral yang jualan murah sana sini. Itu teknik pemasaran semuanya. Dah pergi menyesal. Lebih baik baca komen orang-orang yang dah pergi. Mamaema pun terkena. Patutlah tak bersesak orang kat Mines 2 ni. Barang sekolah yang dijual pun bukannya semua ada. Yang ada pun jenamaRead More →

Ikan Bakar Belakang Istana Lama Jalan Bellamy. Sinilah port orang Bandaraya Kuala Lumpur datang makan ikan bakar. Gaji dah masuk semua pergi serang kedai ikan bakar. Masa nilah nak berbelanja lebih dan makan sedap sikit. Memang femeslah tempat ini. Kalau tekak nak makan ikan bakar, hari minggu pun mamaema pergi.Read More →

Gerai Goreng Pisang Crispy Sambal Kicap Johor. Sedapnya makan pisang goreng crispy, masuk mulut kunyah kerak…kruk krak kruk krak bunyi. Balik dari Umang-Umang Chalet, ikut jalan lama ke Port Dickson. Tak suka lalu highway. Bosan. Lebih suka ikut jalan lama. Nampak ada gerai tepi jalan, tertarik dengan banner Goreng PisangRead More →

Lokasi Percutian Umang-Umang Chalet Melaka Best. Sabtu lepas mamaema sekeluarga ke Melaka. Family day rakan kerja Mr.Ery. Setiap tahun team kerja Mr.Ery akan buat family day. Awal tahun mula collection untuk rancang pergi bercuti ramai-ramai. Geraklah kami sekeluarga lebih kurang jam 10pagi. singgah RnR untuk sarapan. Masing-masing tak gerak sama.Read More →

Flawless Foundation Nak cantik macam kami? Cubalah Flawless foundation C3 keluaran Beauline Cosmetic. Syukur Alhamdulillah, akhirnya produk yang ditunggu telah berjaya dikeluarkan dan dipasarkan ke pasaran online dan offline. Produk laku keras dengan harga pengenalan RM55 sehingga hujung bulan ini sahaja.     Terdapat dua tona Dark dan Light denganRead More →