• Cookies by Khaisya Delight

    Sebalang Biskut Dari Khaisya Delite, Belum Makan Sudah HABIS

    Sebalang biskut dari Khaisya Delight, langsung tidak cukup. Belum sempat makan sudah dihabiskan. Sedih betul. Nak marah, tak baik… berdosa pula aku dengan suami.. huhuhu. Yealah, dah dia yang habiskan sebalang biskut yang aku bawa balik dari Bengkel Videofon. Baca: Celik Mata Selepas Hadir Bengkel Videofon Salahkan Abam Korie Siapa Abam Korie? Aku kenal Abam Korie sebab sama dalam komuniti KBBA9 sebagai blogger. Asalnya, memang tidak tahu pun Abam Korie seorang yang berniaga di dalam bidang pastri. Tak percaya beb? Orang lelaki terlibat dalam bidang yang selalunya dikuasai oleh wanita. Hahaha..malu aku. Kenapa Abam Korie buat biskut ni sedap sangat.. Aku tahulah sedap, kalau tidak sedap tak adalah sebalang biskut…

  • Produk Cosmoderm, Sini Aku Terangkan Satu Persatu

      Aku sebelum ini tak pernah pun cuba produk Cosmoderm ini. Bagi aku agak barulah, walhal Cosmoderm dah bermula sejak tahun 2001 sebagai jenama produk penjagaan kulit dan badan yang berkualiti, diformulasi dan yang paling best adalah dari Malaysia. Ini yang sangat meyakinkan aku bahawa produk ini semestinya halal.   Kandungan produk Cosmoderm Menggunakan bahan aktif tulen dan berkualiti tinggi seperti Vitamin E dari Eropah, Minyak Tea Tree dari Australia, Co-Enzyme Q-10 dari Jerman dan herba tradisional seperti Manjakani dari Malaysia. Semua produk Cosmoderm berkesan dan selamat digunakan oleh seisi keluarga dan dibuat dari paraben dan sulfat.   Masalah Jerawat dan Kulit Berminyak Tea Tree Oils Facial Cleanser Pencuci berkrim…

  • Rumah Sewa Untuk Pelajar Perempuan UiTM Machang

    Assalamualaikum. Alhamdulillah, Casa Emarieys dah dilengkapi dengan perabot. Dua hari cuti hari minggu pulun tenaga hanya untuk Casa Emarieys ini. Gerak dari KL selepas habis event, jumpanya hari sabtu siang terus ke malam dan hari ahad esoknya..bergerak balik semula ke KL. Nasib baik ada minuman tenaga yang baru dilancarkan ini iaitu KOPI BADANG menemani sepanjang perjalanan kami. Kelengkapan Dalam Rumah Kelengkapan terkini yang telah dimasukkan ke Casa Emarieys adalah seperti berikut: Kipas setiap bilik Lampu dalam rumah dan luar rumah Katil single bagi setiap orang Tilam bagi setiap orang Sofa dan Bean bags Meja makan Almari TV Set lengkap meja makan Penyidai pakaian Rak pinggan          …

  • Minyak Pelincir Polytron

    Minyak Polytron ni sejenis minyak pelincir untuk kenderaan dan jentera. Hal-hal pasal kereta memang failed. Tahu start enjin, kereta hidup, tekan minyak terus jalan. Yang selalu perati kat dashboard, meter air dan meter minyak je. Dah namanya pemandu perempuan. Datang bengkel anjuran Kelab Blogger Ben Ashaari, wakil Polytron Melaka turun padang. Bagi penerangan dan demo secara live kelebihan minyak Polytron. Apa yang disampaikan oleh wakil Polytron Melaka minyak Polytron ini digunakan di seluruh dunia seperti Israel, Eropah, Arab Saudi dan Singapura. Di Malaysia, PDRM telah menggunakan minyak Polytron pada kereta peronda lancer. Penjenayah pecut lari dengan ferrari pun, PDRM dah mampu nak kejar. Putih mata lah penjenayah oiii.. tak sempat…

  • Koleksi Tudung Terkini

    Koleksi tudung terkini yang menjadi pilihan untuk imej muslimah. Imej Muslimah yang baik adalah bukan sahaja ditonjolkan melalui perbuatan dan pembawakan diri semata-mata. Namun ianya turut dapat diperlihatkan melalui cara pemakaian seseorang itu ketika berada di tempat awam. Wanita yang berhijab sering kali mendapat perhatian dan dipandang tinggi kerana mereka membawa penampilan yang penuh sopan dengan adab yang cukup lembut santunnya. Pemakaian persalinan yang menutup aurat bukanlah sesuatu yang asing jika di Malaysia kerana sebagai sebuah negara yang mempunyai penduduk yang majoritinya adalah beragama Islam kita boleh lihat ramai Muslimah memakai tudung di mana-mana sahaja. Atas permintaan yang cukup tinggi dalam pasaran kita boleh lihat banyak rekaan koleksi tudung terkini…

  • Mereka Istimewa Fizi Dan Ahmad Pelakon Iklan Raya Bernas

    Seronok dengar suara mereka dari radio Hot Fm pagi tadi.. Sayu sehingga menitis airmata mendengar suara mereka di konti. Mereka sangat istimewa…bangga dengan mereka berdua. Tahniah untuk BERNAS yang berjaya membuat iklan yang sangat menusuk jiwa Hati yang keras pun boleh rasa kesayuannya. Sumber Gambar : FB Hot FM

  • Bengkel Lam Soon Naturel Organic Extra Virgin Olive Oil

    As Salam Semua! Masih ingat entry anak-anak ema berpakaian macam chef tu? Now, ema nak story pengalaman pertama kali ema sebagai blogger menghadiri bengkel Naturel Organic Extra Virgin Olive Oil bertempat di Senses Restaurant, Hilton Hotel Kuala Lumpur. Bengkel ini akan menunjukkan cara-cara membuat roti dan memasak sarapan pagi yang berkhasiat bersama Chef Michael Elfwing, Chef de Cuisine yang pernah memenangi anugerah terkenal dengan penggunaan produk organik dalam kelas masakannya, serta berkongsi interaktif bersama pakar dietetik, Cik Indra Balaratnam. Minyak Zaitun ‘Extra Virgin’ Organik Naturel diperbuat dari buah zaitun yang ditanam secara organik, dan kemudiannya menjalani proses tekanan untuk mendapatkan pati minyaknya. Minyak ini bermutu tinggi kerana ia diperolehi dari…

  • Kenal tak?

    Akhbar Keluaran Harian Metro Mereka bertiga ini adalah bapa saudara (pok mudo) dan isteri (mok mudo) serta sepupu (Ada) mr.ery Wah, Tahniah diucapkan Akhbar Metro keluaran Selasa 1 Mei 2012 Lebih-lebih lagi tahniah diucapkan kepada ADA yang kini telah berbadan dua setelah hampir menunggu beberapa tahun.. Alhamdulillah, rezeki dari ALLAH…. p/s : nasi ema adalah yang paling last sekali masa makan tengahari di tupai-tupai restaurant….siapa yang jawab betul erkh..